Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlk kez bu kadar boşluğa düştüm

paradoksalkedi

Öne çıkan mesajlar

Selam pati ahalisi. Uzun zamandır takip ediyorum fakat benim uzun dediğim 2-3 yıl falan, neticede kaç yıllık community olmuşsunuz sizler. Ama şöyle içimi döküp bir iki tavsiye alabileceğim, konuşabileceğim başak bir ortam yok. Sıkıntı da bu sanırım.

Yine tahmin ettiğim üzere, buradaki ortalama yaşın baya altında kalıyorum sanırım. Üniversitedeyim, hala mezun olmaya çabalıyorum. Şimdiye kadar hiç böyle bir durum ile karşı karşıya kalmamıştım. Hedeflerim, ideallerim vardı. Çevremde samimi insanlar vardı, her hafta bir plan, bir olay oluyordu iyiydi.

Üniversiteye başladığımda daha da iyiye gitmeye başladı bir şeyler (4-5 yıl oluyor). Kilo vermiştim dolayısı ile ilgi falan da artınca çevrede ego kısmı da pompalandı otomatikman. Tiyatro ile hep ilgilendim, üniversitenin kulübüne falan girdim. 2-3 yılım o kulüp ve insanlarıyla geçti. Çok güzel zamanlardı. Sağım solum casual muhabbet ettiğin adamlarla doluyken işe yarar bir şeyler yapmak, insanlar ile boş muhabbet etmemek, bir şeyleri tüketmek yerine üretmek çok güzeldi. Şu ana kadar hiç rastlamadığım, beklemediğim duygulara sahip olmamı sağlayan bir ilişkim oldu. Kısa sürdü, sürerken bu kadar etkisi olabileceğini bilmiyordum fakat bitti hemen zaten. Kötü bitti, terkedildim. Sonradan fark ettim etkisini falan. 3 yıl geçmiş olmasına rağmen de hala aynı galiba duygularım emin olamıyorum. Hiçbir zaman gidip patlamadım, iki mesaj atmadım, belli etmedim içimi. Gurur muhabbeti sanırım.

Sonra tiyatro iç işlerinde boka sardı, insanlar egoları falan derken daha fazla kaldıramadım bıraktım. Gereksiz bir ilişkim oldu. Yakın arkadaştık olmaması gerekmiş ilişkide fark ettim. Oturup iki kaliteli muhabbet bile yapamıyorken çok bunalttı beni ama şaka maka 1 sene sürdü.

Çok uzattım farkındayım da dediğim gibi başka bir yerim yok lan sanki. Sıkıntı burada işte. Kilo aldım tekrar, o tiyatro ortamı olmadığı için sosyal ortamım da baya azaldı. Bölümden insanlar var çevremde fakat kaliteli arkadaşlıklar kurulmuyor çünkü insanlar boş. Ulan bir insan hayatı boyunca hiçbir şeyi merak etmez mi? Bir şeye yönelmez mi? İlla demiyorum ki ortak zevklerimiz olsun, aynı şeylerden bahsedelim. Ama arkadaş ne bileyim edebiyata merak salmış ol, gel bana anlat. Veya saçma bir folk müzik kültürüne hakim ol gel dinlet, anlat bana türü. Ne bileyim gel fransız sinemasından falan bahsedelim, ben biliyormuş gibi yapayım ama senden öğreneyim her şeyi..

Yok ama, insanların tek konuştukları şeyler günlük casual olaylar. Tek yaptıkları şey yemek yiyip kafelere gidip iki kahve içmek.

Takığım galiba biraz ben bu konuya, kaliteli insan açlığı çekiyorum. Oturup aynı şeyleri yapabileceğim veya adam gibi tartışabileceğim, konuşabileceğim, ona bir şeyler katıp onun da bana bir şeyler katabileceği insanlar istiyorum. Bırak sevgiliyi, arkadaş bile bulamıyorum böyle.

Normalde haftasonları eve nadir gelirken şimdi ayda bir belki dışarı çıkıyorum. 4 gündür evdeyim mesela. Nasıl geçecek böyle hiçbir fikrim yok. Hep erteliyorum "elbet bir gün geçer, bir ortama girersin, insanlar tanırsın" diyorum ama yok lan galiba. Böyle gidecek sanırım. bilmiyorum. Trollenir, cevap verilmez laf sokulur falan belki başlığa ama yazmak istedim. Başka yerim yok çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

666. postun olmuş

git kedi kes,gotik metalci ablalarla tanış

onun dışında

abi üni muhtesem bi yer ya,gerçekten ama verdiği imkanlardan öğrencilerin %99'ı yararlanmıyor,yararlanana "artiz,kuntin,ibiş" fln diyip küçümsüyor diğer nolifelar,ama sen onları takma

git abi,bütüüüüüüüüüüüün klüplere üye ol

fotoragcılık,dağcılık,tiyatroya geri dön dönebiliyorsan,git spora yazıl okulda salon varsa fln

hiç utanma daralma yani,insan tanımanın en güzel mecrasındasın,yararlan amkk

sen zaten sorunun farkındasın,çözümü görmüşsün,ama bi sebepten kendini gerçi çekmişsin

ayrıca 2 tane denyo sana kazık attı diye tüm insanlıktan umudunu yitirme,beklenmedik yerden geldiği için adı "kazık".

git yeni insanlarla tanış,korkma hayatına yeni birilerini sokmaktan

sen milletin egosunu fln salla,kendi dalgana bak,samimi ol,gerekene seviyeli gerekene yakın davran,hangisini kime yapman gerektiğini doğru yanlış denedikce,tecrübe edindikçe ogrenecen,kafana takma o kadar

kolay gelsin karşim hayatında başarılar diliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

en büyük derdi karamel makiyatosunun fazla kaçmış karameli olan adamlardan çok var yani alışırsın zamanla. yeni aktiviteler bul kendine git bi spora başla hatta dans kursuna başla ne bileyim enstruman al bi tane veya resim çiz yeni dil öğren kitap oku.
aynı şeyleri yapmaya devam edersen aynı yerde kalırsın o yüzden yeni mekanlar gör, internetle vs. ilişiğini kes 1-2 gün kafanı dinle yürüyüş yap.
öyle yani, değişiklikler yaparsan yaptıklarını yaz buraya hadi rastgele :)o B)-
Sosyal ağlarda paylaş

dogmeat'e bayagi katiliyorum.

is hayatinda arkadaslik edinmek cok zor oluyor zaten
edindigin arkadasliklarin cogundan da hayir gelmiyor

univ bunlar icin harika bir ortam.
ben de simdiki aklim olsa, katilmadik klub birakmazdim
ama yok o zmnlar wow'da world first yapmak onemliydi sdf
Sosyal ağlarda paylaş

çoook benzer bir şekilde ben de aynı durumdan muzdaripdim bu yaza kadar.

birincisi okulu değiştirdim(mezuniyete 6 ay varken, daha düzgün ortam için 2 yıl uzattım). Hem motivasyonum hem üretkenliğim arttı hem de çevremdeki kaliteli insan sayısı arttı. Bunların sonucunda 2-3 ay gibi bir süre de iş de buldum, öyle toparlamaya başladım. Şu an durumdan memnunum.

Yani okul/şehir/iş/eş durumlarında kesin bir veya birkaçında değişiklik yapman gerek, ya da yaparsan süreci hızlandırırsın diyeyim.

Sıradan bir özel okulda okurken arkadaş çevresi bir süre sonra sıradan tiplere dönüşüyor, normal arkadaş ortamını değiştirecek/genişletecek iş/hobi/eğlence durumların da yoksa bahsettiğin duruma sürüklenmen yüksek ihtimal.
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplayan herkese çok teşekkür ederim. en azından bir mecrada o kadar da yalnız değilim. eyvallah.

Frantic said:

birincisi okulu değiştirdim(mezuniyete 6 ay varken, daha düzgün ortam için 2 yıl uzattım). Hem motivasyonum hem üretkenliğim arttı hem de çevremdeki kaliteli insan sayısı arttı. Bunların sonucunda 2-3 ay gibi bir süre de iş de buldum, öyle toparlamaya başladım. Şu an durumdan memnunum.

Yani okul/şehir/iş/eş durumlarında kesin bir veya birkaçında değişiklik yapman gerek, ya da yaparsan süreci hızlandırırsın diyeyim.

Sıradan bir özel okulda okurken arkadaş çevresi bir süre sonra sıradan tiplere dönüşüyor, normal arkadaş ortamını değiştirecek/genişletecek iş/hobi/eğlence durumların da yoksa bahsettiğin duruma sürüklenmen yüksek ihtimal.

sanırım şu ya. gerçekten bu yani. bilkentteyim (bir sorun yok söylememde sanırım), kulüp işleriyle yok işleyiş vs. çok ilgilendim bir dönem yönetim geyiğiyle, diğer kulüpleri de iyi biliyorum o yüzden. arkadaşlarım da var çoğunda.

çoğunun "ürettiği" tek şey parti. salak saçma müziklerle, milletin gereksiz ve ayarsız içip mala bağlamasını sağladıkları şeyler. müzik desen zevkimin yanına yaklaşmaz, ortamlar da keza öyle. o açıdan başka kulüp ve insan ortamına girme şansım da çok azalıyor.

frantic'in dediği gibi bir okul değiştirmek kesin çözüm olacaktır aslında bundan eminim ama yok, çok zor. az kaldı zaten mezun olmama üstelik geçiş yapabileceğim pek bir yol da yok.

üniversite bitince ne bok yiyeceğim onu düşünüyorum. zaten insanlar çevreyi, arkadaşlığı burada kuruyor sonra boşluğa düşüyor, ben daha burada takıldım. üst levelda sıçtım gibi geliyor. insanlar, insanlarla nerede tanışır ki? veya nasıl tanışır? internet var evet ama internetten nasıl arkadaş olunur ki abi? insanları stalklayıp, filtreleyip ona göre tek tek denemek mi gerek?

bana böyle yakın kafada insanları toplayan kabul eden gizli bir örgüt lazım galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

okuyan veya okumuş olan var mı bilmiyorum ama bir ortam olduğu doğrudur fakat nasıl bir ortam olduğu isteğe ve zevke göre değişir.

o önyargıların tamamı doğru. buradaki ortamda muhabbetler "knk 2 gündür 1k km yapmışız xd" temalı, eğlenceler bahsettiğim gibi bana pek hitap etmeyen günlük müziklerle bangır bangır iç-sarhoş ol-etrafa kus-kavga et temalı. olmuyor bana işte bu ortam. denedim bir ara baktım çok aykırı gidiyorum, ama cık olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

buradaki ortamda muhabbetler "knk 2 gündür 1k km yapmışız xd" temalı, eğlenceler bahsettiğim gibi bana pek hitap etmeyen günlük müziklerle bangır bangır iç-sarhoş ol-etrafa kus-kavga et temalı. olmuyor bana işte bu ortam. denedim bir ara baktım çok aykırı gidiyorum, ama cık olmuyor.

ööööööööf ,özel ünilerde 6 yıl okumuş bir insan olarak hissettim abi o kalibresiz insan ve ortamları

ama şunuda biliyorum,onlar gibi olmayan tipler var,ama bu denyolar cok baskın oldugundan diğerleri ya düşük profil takılıyor yada dikkatini çekmiyor,biraz ararsan elbet bulursun.
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

cevaplayan herkese çok teşekkür ederim. en azından bir mecrada o kadar da yalnız değilim. eyvallah.

Frantic said:

sanırım şu ya. gerçekten bu yani. bilkentteyim (bir sorun yok söylememde sanırım), kulüp işleriyle yok işleyiş vs. çok ilgilendim bir dönem yönetim geyiğiyle, diğer kulüpleri de iyi biliyorum o yüzden. arkadaşlarım da var çoğunda.

çoğunun "ürettiği" tek şey parti. salak saçma müziklerle, milletin gereksiz ve ayarsız içip mala bağlamasını sağladıkları şeyler. müzik desen zevkimin yanına yaklaşmaz, ortamlar da keza öyle. o açıdan başka kulüp ve insan ortamına girme şansım da çok azalıyor.

frantic'in dediği gibi bir okul değiştirmek kesin çözüm olacaktır aslında bundan eminim ama yok, çok zor. az kaldı zaten mezun olmama üstelik geçiş yapabileceğim pek bir yol da yok.

üniversite bitince ne bok yiyeceğim onu düşünüyorum. zaten insanlar çevreyi, arkadaşlığı burada kuruyor sonra boşluğa düşüyor, ben daha burada takıldım. üst levelda sıçtım gibi geliyor. insanlar, insanlarla nerede tanışır ki? veya nasıl tanışır? internet var evet ama internetten nasıl arkadaş olunur ki abi? insanları stalklayıp, filtreleyip ona göre tek tek denemek mi gerek?

bana böyle yakın kafada insanları toplayan kabul eden gizli bir örgüt lazım galiba.

default özel okul öğrencisi tayfasıyla çok vakit geçirmekden bunalmışsın sen sdgsddf
kaldı ki bilkent gene türkiye'de özel okul olarak en iyi ortam.

Az kaldı okulu bitiririm diyorsan, eğ kafayı kitaba yardır derslere bitir okula. sonra mastera saklarsın okul/şehir değişikliğini.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...