Milamber Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 funq said: arkadaşlar doğru söylüyosunuz ancak artık comfort zone u hakettim bence. iki sene yurtdışında kaldım 6 ay askerliği göze alıp döndüm, bu sürelerde yürüttüğüm bir ilişkim var ve artık yerleşik hayata geçmeli. 29 yaşındayım ben daha comfort zone mı sayılır yerimde yurdumda çalışmak istemem? ciddi bir soru bu öyle mi hakkaten? izmirde bir iş buldun geleceğini de düşünmen lazım başka bir firmayı düşüneceğin zaman ne yapacan lazm oldu yeni iş bulabilecen mi tekrardan? maaşlar ne oranda izmit, bursaya göre firmalar ne büyüklükte? izmir istanbula göre çok daha düzgün ve ucuz bir şehir güzeldir de eminim ama comfort zone olayı doğrudur. zaten yurt dışında çalışmış çile çekmişsin en azından büyük bir şehire git orda da mutlu olursun takma kafana bu kadar. hoş bursayı bilmem de ben izmitliyim mesela 2 ay oldu taşınalı istanbula orası da güzeldir tonla fabrika var kentsel yapılaşması vs çok iyi, güzel bir çarşısı var fln sıkıldın mı atlar gelirsin istanbula. ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 jacabo said: Karag8z said: jacabo said: izmirde merkezi olan yabanci firmalar izmir icin "düzeltme"- asgari ücrete çalışacak- muhendis bulamiyoruz Yok abi gayet min 3k maas yolla adresi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 ben izmirde bilgisayar mühendisi olarak 10 ay iş aradım. ha dersen yazılımcı çok ama yazılım tercih etmediğim için bulamadım. en sonunda tam kafayı kırıp istanbula gidicem lan derken bi iş denk geldi, işte çalışırken de 3-5 başvuru yaptım onlar da döndü falan arada. süreç 1 ayda iş bulanacak süreç değil. zaten o kariyer.net ilanları falan her başvurana şirket her gün oturup bakmıyor, yani o genelde sizin zannettiğiz üzere, ACİL ELEMAN ARANIYOR ilanları gibi değil kariyer.net yenibiris.com ilanları falan. adamlara mail düşüyor arada iş görüşmeleri planlanıyor ona göre adamlar çağırılmaya başlanıyor 2 ay sonra da olabilir 3 ay sonra da 1 gün sonra da, ben başvurduğum gecenin, sabahında uyandırılmak suretiyle iş görüşmesine çağırılmıştım mesela. şaka gibi hatırlamıyorum bile nereye başvurduğumu lol. manisa, menemen, çiğli, organize sanayi, kemalpaşa falan gibi yerlere bakman lazım orada ki firmalara yolla cv'ni ya dönerlerse. bende 26 yaşındayım izmirden kaçıp gidesim yok, mutluyum bu şehirde yaşamaktan, ha çok para kazandırıyor mu hayır ilerde kazandıracak mı yine hayır. ama confort zone'um şimdilik burası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 izmir'de kimya sektörü yok mu ya ben izmire kaçmak istiyorum artık beni işe yerleştir paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 izmir'de bana da iş bulun lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 3k ne ya. Ondan sonra niye beyin göçü oluyor. Ben stajerken 3k alıyordum zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 ne stajyeriydin abi 3k alırken anca yemek fişi veriyolar burda sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 abuuu herkes benden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 funq said: işsizlikte 1 ayı doldurmama saatler kala acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum, fikir bilgi veren olursa minnettar olucam. mezun olup yurtdışında 2 projede çalıştıktan sonra geri gelip askerliğini bitirmiş bir mühendisim. geleli 1 ay oldu işte ve iş arayışım canhıraş sürmese de yeterince hareketli olmadığını düşünüyorum. daha önce türkiye için iş aramadım çevremden ne gördüysem onu biliyorum. eleman net, kariyer var birkaç da sitenin kendi kariyer sayfası var başvurduğum. şehir dışından yurtdışından birden fazla proje için teklif aldım ancak izmir'de kalmak istiyorum, reddettim. öncelikle kariyer komple reklam sitesi gibi geliyor bana, yalan o ilanlar hep değil mi? aradığını falan sanmıyorum çünkü o elemanların kimseyi. linkedin'den de ben bilişimciler dışında iş bulan fayda gören duymadım. bu fikirlerim hep yoz fikirler mi yoksa haklı mıyım? nereden aramalıyım ki başka sizce? Abi bende yaşadım bunları.İzmir iş fırsatları açısından kısır bir yer(istanbul-kocaeli bandına öre) ama makine mühendisi olman bu kısırlığı bir nebze olsun kırıyor. 1 ay iş bulmak için şu piyasa ortamında kısa bir süre.1-2 ay daha beklemeni tavsiye ederim özel sektörde durumlar çok belirsiz.Firmaların hepsi en ucuza adam çalıştırayım aman çok para vermiyim, çok kalifiyeye gerek yok kafasındalar şu an. Bir bekle bakalım marta doğru aradığın işi bulursun, 1 ayda iş bulmak çok kolay olmuyor funqcığım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 funq said: abi gözü tokluk değil izmir'de kalmak istiyorum artık ya da kalıcı olarak gitmek. is hayatinda 3.senem 3. sehrim, is hayatindan beri degistirdigim 5.evim aliscan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Bir şeyi samimi olarak çok merak ediyorum. Bu kadar stresli bir hayat yaşamaya değiyor mu? Atıyorum İstanbul'da kazanacağın 5000 lira, Samsun'da kazanacağın 2500 liradan daha mı iyi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 tabi ki değmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 O zaman büyük şehirde piyon olacağına, kendi şehrinin kralı olursun daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 stress? yanindan bile gecmiyorum ki stress'in Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 1 ayda bulunamayacağını duymuştum ancak pek de inanmamıştım. marta kadar dayanıp şantiyeye gitmemek hedefim. bu arada istanbul benim için bir seçenek değil, hatta bir fobi, gidemem, yaşayamam, içinden geçerken, birkaç gün kaldığımda depresyona giriyorum. mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 bisi olmaz 15m insan yasiyor sen mi yasiyamiyacan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 izmirliyim, endüstri mühendisiyim. ikinci işimdeyim. ilk başta 3 ay işsiz kaldım. 2 sene çalıştım, işin gereksiz stresinden gına geldi, zaten istediğim işi yapmıyordum. bastım istifayı. ikinci iş arayışımda 6 ay işsiz kaldım. ama sonucunda istediğim işe girdim. ama ikisinin de sonucunda istanbula geldim. izmirde ne yazık ki iş meselesi endüstriyel sektör için pert. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 var da az veriyorlar yoksa kim istemez lan izmir de yasamayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Açılın Nisan'dan beri işsizim. Kariyer sitelerine koyam size bir şey olmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 En iyisi Ankara yine. Ama Ankara'da da çok keko var asdfsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Deniz olmayan yerde yasayamayanlar online mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 efendim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Ben 1 km'den uzak olunca denize yasayamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2015 aquila said: efendim? Türkiye'ye donersen pesine transeksuel mafya takarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar