Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiye'de izmir'de işsizlik, kariyer siteleri ve linkedin

funq

Öne çıkan mesajlar

funq said:

arkadaşlar doğru söylüyosunuz ancak artık comfort zone u hakettim bence.

iki sene yurtdışında kaldım 6 ay askerliği göze alıp döndüm, bu sürelerde yürüttüğüm bir ilişkim var ve artık yerleşik hayata geçmeli. 29 yaşındayım ben daha comfort zone mı sayılır yerimde yurdumda çalışmak istemem? ciddi bir soru bu öyle mi hakkaten?

izmirde bir iş buldun geleceğini de düşünmen lazım başka bir firmayı düşüneceğin zaman ne yapacan lazm oldu yeni iş bulabilecen mi tekrardan? maaşlar ne oranda izmit, bursaya göre firmalar ne büyüklükte? izmir istanbula göre çok daha düzgün ve ucuz bir şehir güzeldir de eminim ama comfort zone olayı doğrudur. zaten yurt dışında çalışmış çile çekmişsin en azından büyük bir şehire git orda da mutlu olursun takma kafana bu kadar. hoş bursayı bilmem de ben izmitliyim mesela 2 ay oldu taşınalı istanbula orası da güzeldir tonla fabrika var kentsel yapılaşması vs çok iyi, güzel bir çarşısı var fln sıkıldın mı atlar gelirsin istanbula. ;)
Sosyal ağlarda paylaş

ben izmirde bilgisayar mühendisi olarak 10 ay iş aradım.
ha dersen yazılımcı çok ama yazılım tercih etmediğim için bulamadım.
en sonunda tam kafayı kırıp istanbula gidicem lan derken bi iş denk geldi,
işte çalışırken de 3-5 başvuru yaptım onlar da döndü falan arada.
süreç 1 ayda iş bulanacak süreç değil.

zaten o kariyer.net ilanları falan her başvurana şirket her gün oturup bakmıyor, yani o genelde sizin zannettiğiz üzere,
ACİL ELEMAN ARANIYOR ilanları gibi değil kariyer.net yenibiris.com ilanları falan.

adamlara mail düşüyor arada iş görüşmeleri planlanıyor ona göre adamlar çağırılmaya başlanıyor 2 ay sonra da olabilir 3 ay sonra da 1 gün sonra da,
ben başvurduğum gecenin, sabahında uyandırılmak suretiyle iş görüşmesine çağırılmıştım mesela. şaka gibi hatırlamıyorum bile nereye başvurduğumu lol.

manisa, menemen, çiğli, organize sanayi, kemalpaşa falan gibi yerlere bakman lazım orada ki firmalara yolla cv'ni ya dönerlerse.

bende 26 yaşındayım izmirden kaçıp gidesim yok, mutluyum bu şehirde yaşamaktan, ha çok para kazandırıyor mu hayır ilerde kazandıracak mı yine hayır.

ama confort zone'um şimdilik burası.
Sosyal ağlarda paylaş

funq said:

işsizlikte 1 ayı doldurmama saatler kala acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum, fikir bilgi veren olursa minnettar olucam.

mezun olup yurtdışında 2 projede çalıştıktan sonra geri gelip askerliğini bitirmiş bir mühendisim. geleli 1 ay oldu işte ve iş arayışım canhıraş sürmese de yeterince hareketli olmadığını düşünüyorum. daha önce türkiye için iş aramadım çevremden ne gördüysem onu biliyorum.

eleman net, kariyer var birkaç da sitenin kendi kariyer sayfası var başvurduğum. şehir dışından yurtdışından birden fazla proje için teklif aldım ancak izmir'de kalmak istiyorum, reddettim.
öncelikle kariyer komple reklam sitesi gibi geliyor bana, yalan o ilanlar hep değil mi? aradığını falan sanmıyorum çünkü o elemanların kimseyi.
linkedin'den de ben bilişimciler dışında iş bulan fayda gören duymadım. bu fikirlerim hep yoz fikirler mi yoksa haklı mıyım? nereden aramalıyım ki başka sizce?

Abi bende yaşadım bunları.İzmir iş fırsatları açısından kısır bir yer(istanbul-kocaeli bandına öre) ama makine mühendisi olman bu kısırlığı bir nebze olsun kırıyor.

1 ay iş bulmak için şu piyasa ortamında kısa bir süre.1-2 ay daha beklemeni tavsiye ederim özel sektörde durumlar çok belirsiz.Firmaların hepsi en ucuza adam çalıştırayım aman çok para vermiyim, çok kalifiyeye gerek yok kafasındalar şu an.

Bir bekle bakalım marta doğru aradığın işi bulursun, 1 ayda iş bulmak çok kolay olmuyor funqcığım...
Sosyal ağlarda paylaş

1 ayda bulunamayacağını duymuştum ancak pek de inanmamıştım. marta kadar dayanıp şantiyeye gitmemek hedefim.
bu arada istanbul benim için bir seçenek değil, hatta bir fobi, gidemem, yaşayamam, içinden geçerken, birkaç gün kaldığımda depresyona giriyorum. mümkün değil.
Sosyal ağlarda paylaş

izmirliyim, endüstri mühendisiyim. ikinci işimdeyim. ilk başta 3 ay işsiz kaldım. 2 sene çalıştım, işin gereksiz stresinden gına geldi, zaten istediğim işi yapmıyordum. bastım istifayı.

ikinci iş arayışımda 6 ay işsiz kaldım. ama sonucunda istediğim işe girdim. ama ikisinin de sonucunda istanbula geldim.

izmirde ne yazık ki iş meselesi endüstriyel sektör için pert.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...