Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Montaj/Toplama

tunch

Öne çıkan mesajlar

Selam paticanlarım,

Yakın zamanda kendime bir kasa toplama planım var ama daha önce kendi başıma sıfırdan kasa montajı yapmadığımdan aldığım parçaları (özellikle cpu+thermal macun+fan) riske atmak istemiyorum.

Var mıdır paticik civarında "ben bu işten anladım" diyenler? gidip de vatan bilgisayarın teknik servisine falan bırakmak istemiyorum bu işi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bostancı vatanda topladım son pc yi(5 ay falan oldu galiba) gayet temiz toplamıslardı. %25 zamanı vatandan guzel toplanıyo ama 1 gun sonra veriyolar cogunlukla kasayı yogunluktan dolayı ya da cumartesi sabahtan falan gidersen belki cabuk toplarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

aldım işime yaramadı diye getiren adamın ürünü geri alınmaz

Alicinin iade etme hakki var istedigi sekilde belirli bir zaman araliginda, su soyledigin sey tuketici haklarina aykiri.

Seru said:

geri alınırsa yeniden paketlenir reyona koyulur.

Bu da serefsizlik. Refurbished urunu yeni diye satmak.
Sosyal ağlarda paylaş

refurbished türkiye'de genellikle bozuk ama tamir edilip tekrar satışa sunulan ürünlere denir. distilerin refurbished ürün satış kolları vardır. kimse kutusu açılan ürün için refurbished demez. vendor'a gelen ürün bozuksa zaten vendor, üreticiye gönderir malı o değiştiri ya da iade alır. yani şu durumda vatan bile bile bozuk ürün satmaz, sene olmuş 2014 adamlar göz göre göre marka değerine zarar verecek iş yapar mı. onu demeye çalıştım, yurtdışında farklı algılar ya da global olarak her kutusu açık, jelatini yırtılmış ürüne refurbished denenebilir, orasını bilemem.

neyse senin ağzın çok bozuk daha devam etmiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Iste kar payini arttirmak icin su ust paragrafta Turkiye'deki firmalarin yaptigi serefsizlikleri-hepsi ayni yogunlukla yapmiyor olsa da- bir bir siralamissin. "Refurbished"in tanimini degistirmis adamlar, kimse de sesini cikartmamis kendi ceplerini doldurmak icin.

Bugun Amazon'dan veya EVGA EU Shop'tan Corsair/EVGA gibi uluslararasi garanti veren firmalarin urunleri ya yakin ya ayni fiyatlara ismarlanabiliyor urunun boyutu/agirligi buyuk olup gereksiz fazla shipping odemek gerekmedigi surece.

Uslubum sana relatif olarak ne olursa olsun beni su konuda haksiz kilmayacaktir, okthxbye.
Sosyal ağlarda paylaş

neyse lafımı geri alim, yazim birşeyler daha.

hiçbir refurbished ürün kategori a olarak tanımlamam vendor'lara gitmez, hiçbir şekilde vatan, gold, mm, teknosa veya bimeks (hala var mı?) bu ürünler satılmaz, satılamaz. disti içinde eritir ürünleri ya da anadolu'da veya kadıköy gibi bu işin piçlerinin olduğu yerlere refurbished olduğu söylenerek çok ciddi indirimlerle verilir. oralar da sıfır ürün niye satarlar. o yüzden tekrar söylim bu tarz büyük vendorlardan ürün alırken tamir görmüş ürün mü alıyorum diye çekinmeyin. aksine burası çok ucuzmuş lan diye tabir ettiğiniz merkezi yerlerde olan az çok bilindik firmalardan çekinin. (eksa, eksen, inventus vb)

bunun haricinde bireysel hata (satıcının) ile kullanılan bir ürün varsa satıcı kötü niyetliyse size kakalayabilir bunlara da dikkat edin. bunun çeşitli nedenleri olabilir, yanlış ürünü satmıştır müşteri kullanmıştır, işine yaramamıştır vs. montajda kullanılan bir parçadır, reyona tekrar koymuştur. kendi kullandığı parçayı bile mağazaya getirip kutusuna koyup satabilir yani herşeye hazır olun.

türkiye'de jelatinlenen ürün sayısız çok azdır, hepsini üretici göndermeden jelatinler. genelde üretici jelatini çok ince olur fakat vendor'da paketlendiyse jaletin kalın olur. alırken bir iki tane daha kutu isteyin kutuları karşılaştırın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...