aquila Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 oyle bisey olsa, inan kimse pencere kenarina kadar uzatmaz boruyu, en kisa olacak yerde birakir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 vulga said: fizban said: En cok isi kaybi cam kenarindan oldugu icin convection icin gerekli olan sicaklik farkinin en yuksek oldugu yer cam kenari. O yuzden orada. radyatorlerin cam kenarina konulmasinin sebebi kesinlikle su olay degil yerden kazanc saglamak. kaldi ki cam kenarina koymak tamamiyle isi kaybini arttiran birsey ki bu da ekstra fatura demek. odanin ic taraflarina yapilmamasinin sebebi mobilyalari falan dayarken radyatorun sagindan solundan kaybolan metrekareler. enerji verimliliğinde doktora yapıyorum abi. bunu söylemeyince hadi lan diyorsunuz diye belirtiyorum. söylediği doğru. eskiden ısı köprüsü oluşturuyor diye oraya konurdu. şu anda yeni nesil tasarımlarda asla pencere kenarlarına konulmuyor. ısıl geçirgenlik w değerleri 1,4 lere düştüğünden beri. gazların 3 boyutlu hareketlerinin hesaplandığı diferansiyel denklemler var adamlar termodinamik alıyorlar. soğuk ortam vakum etkisi yaratıyor. ciddi miktarda ısının oda içerisinde homojen olarak dağılmasına fırsat vermeden dışarıya çıkmasına neden oluyor. ısıma qa=qv ilkesine göre hesaplanıyor fakat, oda içerisindeki katı kütlenin sahip olduğu ısı, daire içi hava akımı, hepsi etkileyen faktörler, pencere kenarına koyduğunuzda oluşan ısı daire içerisinde yeterince dolaşmadan dışarı çıkıyor, ekserji denir bu kavrama da. Enerji = ekserji + anerji.. buna en iyi örnek mesela bir odunu yaktığınızda tamamen yanmaz, bir miktar kül kalır, bu külü tekrar yakamazsınız da işte bu yanmayan kısımdaki potansiyel enerjiye anerji deniyor. istenilen şekilde kullanılamamış enerji miktarı. ekserji ise istenilen şekilde kullanılabilen enerjiye deniyor. pencerenin kenarına koymadığınızda radyatörü daire içerisindeki kütleyi = hava + katı kütle, ısıtan enerji miktarı arttığı için daha verimli bir ısıtma gerçekleşiyor. özetle makina mühendisi genç arkadaş haklı. aferin evladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 nope Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 neye nope olm neye nope. yük altındaki binanın periyodunu hesapla desem onu bilmiyorsun neyin nope u. branşın değil mesleğin değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 yazdığın uzun mesajı oku hiç bişey ifade etmediğini sen de anlarsın :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 her ay bir hafta abi periyod, hangi hafta oldugu binadan binaya degisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 mühendisler cenk etmeye başlamış http://i.imgur.com/sNm8qeL.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 oo müyendis kavgası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 o kadar teknik konusmaya gerek yok. kafalar buzdolabi vs mantigina gitmis entalpiyle oynayip iste kompresorle havayi sikistirip isitip sicaklik farkini arttirarak daha fazla isi atmak vs. de buradaki olay isi atmak degil ki aksine isiyi tutmak gerekiyor. isi gecisi radyatorden ortama tabiki de olabildigine fazla olmali ama bundaki kasit aslinda radyator icindeki akiskana verilen isinin odaya gecmesiyle alakali. yani radyatorden ne kadar isi cekersek o kadar iyi hadi onu evin en soguk kosesine yerlestirelim diye birsey yok. hatta oda sicakliginin radyatorun yuzey sicakligina en yakin oldugu an yani isi gecisinin en aza indigi an radyator odayi isitmis demektir. bunun deneyini falan yaptik da bu cikarima vardik fakultede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 hayır benim anlamadığım branşın değil bir şey değil termodinamik bilmiyorsun niye konuşuyorsun. kendini komik duruma düşürüyorsun abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Biz kışın yağlı radyaörün üzerine fanını kapamıcak şekilde örtü örtüyoruz, sonra o örtünün öbür kısmını dizlerimize örtüyoruz. Bu sayede radyatör 3/8de çalışırken karakışta hayatta kalıyoruz Yoksa 7de çalışırken bile ısınmıyo oda. Tavsiye ederim tüm fakirlere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 ne bildin bilmediğimi akademik çetelemi mi tuttun tanışıyor muyuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 yapsan bilirim abi merak etme. koca şehirde 8 kişi var bu konuda çalışan hepsini de tanıyorum. inşaat mühendisi olup da çalışan bir ben varım zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 geçen de abim var gibi konuşmuşsun abim mabim yok benim akıllı ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 valla bilmem. ben gittim mekana, senin ismini söyledim tanımadı çalışanların çoğu, sordum soruşturdum en son birine söyledim mekanın ortaklarından birinin kardeşi var dedi senin isminde. herhalde dedim o'dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 chrome bu leed breeam mi ne green building sertifikasi almasi icin sirketlere danismanlik veren bir tane firma var onda calisiyorsun herhalde :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 yok aga leed var bende sadece. öyle çok bir şey yapılmıyor o konularda izmirde zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 yük altındaki binanın periyoduyla ne alakası var konunun şimdi adamı sinirlendiriyon ya kalorifer peteklerini mobilyalar için cam altına koyuyolar diyenlerin peteklerinin önünde bi koltuk sehpa yatak masa falan görürsem pis dalarım yalnız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 kalorifer petekleri adam mıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 abicim sen daha kendi branşında teknik kısımda bir şey bilmiyorsun gidip de neden enerji mühendisliğine soyunuyorsun onu demeye çalıştım bina periyodu derken. rengin değil dengin değil bırak yani. yeni binalarda zaten yerden ısıtma kullanılıyor artık. tartışılan konu rafa kalkıyor yavaş yavaş. yeni binalarda petekleri de hala cam kenarına koymalarının nedeni enerji verimliliği değil dekorasyon ile ilgili bir durum. hangi makina mühendisine sorsan tesisat projesi yapan söyler zaten bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 abicim biliyorum sen rahat ol, öyle bilmediğin konular bunlar diyince ben bilmiyor olmuyorum umarim farkindasindir, kiskanmana gerek yok simdi adam o petekler ısı için değil metrekare için pencere altına konuluyor dedi ben de hayır ısı için konuluyor dedim, sen daha hakim olamadigin konuda şöyle hesaplaniyor diyip hiç alakasız bi şekilde adamı savunmaya geçtin. o peteklerin pencere altına konulması ısı dağılımı açısından yapılan deneylerde nasıl bir etki gösterdiği yalıtımdan tut herşeye değişir, burda önemli olan pencerelerin altına konulmalarının sebebi ısıyı keser mantığı ile başlamış ve devam etmektedir. internette bu konuda bir sürü yazı var aç biraz oku, iki taraftan da veriler var ama yine tekrarlıyorum sonuc ne olursa olsun oraya konulmalarının nedeni metrekare kazanmak amaçlı değil doğru ya da yanlış düşünülen ısı çözümü için. anlayabildin mi abicim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 abisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 fistan bi git cay koy ak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 nooldu googleda arama yapıp bu cevaba mı basvurdun sonunda ahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2015 ne güzel saçmaladın ya. duhfsdufheuhfsuh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar