Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

organik-inorganik madde

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
HCl inorganik madde diye geçer ancak mide hücrelerinde üretilebilir. canlı tarafından üretiliyor olması onu organik sınıfına sokmaz mı? atladığım kısım neresi biri yol göstersin.
Mesaj tarihi:

o kadar basit miydi lan biyoloji öğretmenine sormuştum cevaplayamamıştı

ben tanımın canlılar tarafından üretilip üretilememesine göre yapıldığını sanıyordum

Mesaj tarihi:
zaten mide de direk uretilmiyomus, h ayri, c ayri uretilip reaksiyona giriyolarmis midede. bi de molekulun kimyasal olarak siniflandirilmasiyla, biyolojik olarak siniflandirilmasi farkli olabilir.
Mesaj tarihi:
abi bir dakika şimdi

ben kimyadaki organik tanımını biliyorum tamam da o kadar basit bir şeyi öğretmenin bilmemesine imkan yoktur diye düşünüyorum. biyolojideki tanım farklı olabilir belki gerçekten

canlıda sentezlenebilen bir madde nasıl inorganik oluyor anlamadım işte.
Mesaj tarihi:
Sadece karbon yeterli bir şart değildi yanlış hatırlamıyorsam, mesela karbondioksitin inorganik olması lazım.
Diğer yandan canlılar tarafından üretilmesi şartı da yok. Metan organik mesela, ama canlılarla ilişkili olmadan da oluşabiliyor.

Organik sayılma şartı için karbon+hidrojen birlikte olabilir belki. Metan en basit organik molekül olarak geçer çünkü, CH4
Mesaj tarihi:
ingilizcesi shell. salladım orayı.

cevap verememiş şurda
http://calciumj11.imascientist.org.uk/2011/06/why-is-carbon-the-basic-element-in-organic-chemistry-surely-there-must-be-at-least-one-other-elementcompound-that
Mesaj tarihi:
Gizli said:

abi bir dakika şimdi

ben kimyadaki organik tanımını biliyorum tamam da o kadar basit bir şeyi öğretmenin bilmemesine imkan yoktur diye düşünüyorum. biyolojideki tanım farklı olabilir belki gerçekten

canlıda sentezlenebilen bir madde nasıl inorganik oluyor anlamadım işte.

Öğretmenliği de fazla abartmaya gerek yok ya. Tamam, küçük yaştan beri bir otorite, bir bilgi kaynağı olarak gördüğümüz için izlenimimiz bayağı yüksek oluyor ama öğretmen oldu diye her şeyi bilecek diye bir şey yok. Arada işini sevip kendini geliştirip öğrenme/öğretme konusunda hevesli olanlar filan vardır tabi, ama öğretmenlerin çoğunluğu devlet memurluğu olsun da taştan olsun diyip es kaza bi üniversite bitirip öğretmen olan insanlar. Çoğunluğunun da tek yaptığı her şeyi tamamen ezberleyip, sonra aynı şekilde öğrencilerine ezberletmek. Sırf ünvan yüzünden ciddiye almak yanlış olur.

Ayrıca
Those who can, do; those who can't, teach.
Mesaj tarihi:
a few types of carbon-containing compounds such as carbides, carbonates, simple oxides of carbon (such as CO and CO2), and cyanides are considered inorganic.
https://en.wikipedia.org/wiki/Organic_compound
  • Yeni Oluştur...