Gizli Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 HCl inorganik madde diye geçer ancak mide hücrelerinde üretilebilir. canlı tarafından üretiliyor olması onu organik sınıfına sokmaz mı? atladığım kısım neresi biri yol göstersin.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 atladigin kisim 30-60-90 carbonu. baska sorusu olan?
Gizli Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 o kadar basit miydi lan biyoloji öğretmenine sormuştum cevaplayamamıştı ben tanımın canlılar tarafından üretilip üretilememesine göre yapıldığını sanıyordum
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 oksijen ya da hidrojenden biri karbon ile bağ yapıyorsa organik, yapmıyorsa inorganik.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 zaten mide de direk uretilmiyomus, h ayri, c ayri uretilip reaksiyona giriyolarmis midede. bi de molekulun kimyasal olarak siniflandirilmasiyla, biyolojik olarak siniflandirilmasi farkli olabilir.
Gizli Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 abi bir dakika şimdi ben kimyadaki organik tanımını biliyorum tamam da o kadar basit bir şeyi öğretmenin bilmemesine imkan yoktur diye düşünüyorum. biyolojideki tanım farklı olabilir belki gerçekten canlıda sentezlenebilen bir madde nasıl inorganik oluyor anlamadım işte.
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Sadece karbon yeterli bir şart değildi yanlış hatırlamıyorsam, mesela karbondioksitin inorganik olması lazım. Diğer yandan canlılar tarafından üretilmesi şartı da yok. Metan organik mesela, ama canlılarla ilişkili olmadan da oluşabiliyor. Organik sayılma şartı için karbon+hidrojen birlikte olabilir belki. Metan en basit organik molekül olarak geçer çünkü, CH4
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 organik sadece c-h bağıyla ilgili, canlılıkla alakası yok ki. o bizim türk kafası organik bilmemne tanımından geliyo herhalde akla
Mal Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 iyide dış hücre çeperinde 4 elektron bulunan bir sürü element var. niye illa carbon.
aquila Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 hucre ceperi mi? abi siz neler diyosunuz ya.
Mal Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 ingilizcesi shell. salladım orayı. cevap verememiş şurda http://calciumj11.imascientist.org.uk/2011/06/why-is-carbon-the-basic-element-in-organic-chemistry-surely-there-must-be-at-least-one-other-elementcompound-that
Gizli Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 sdfsdf bu konu çok farklı yerlere gidecek en sonunda işemeye sıçmaya gelecek demedi demeyin
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Gizli said: abi bir dakika şimdi ben kimyadaki organik tanımını biliyorum tamam da o kadar basit bir şeyi öğretmenin bilmemesine imkan yoktur diye düşünüyorum. biyolojideki tanım farklı olabilir belki gerçekten canlıda sentezlenebilen bir madde nasıl inorganik oluyor anlamadım işte. Öğretmenliği de fazla abartmaya gerek yok ya. Tamam, küçük yaştan beri bir otorite, bir bilgi kaynağı olarak gördüğümüz için izlenimimiz bayağı yüksek oluyor ama öğretmen oldu diye her şeyi bilecek diye bir şey yok. Arada işini sevip kendini geliştirip öğrenme/öğretme konusunda hevesli olanlar filan vardır tabi, ama öğretmenlerin çoğunluğu devlet memurluğu olsun da taştan olsun diyip es kaza bi üniversite bitirip öğretmen olan insanlar. Çoğunluğunun da tek yaptığı her şeyi tamamen ezberleyip, sonra aynı şekilde öğrencilerine ezberletmek. Sırf ünvan yüzünden ciddiye almak yanlış olur. Ayrıca Those who can, do; those who can't, teach.
Mal Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2014 Fistan said: cahil yok ya baya okumuş kadın baksana. önlüğü bile var. http://calciumj11.imascientist.org.uk/profile/juliagriffen
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Mal said: iyide dış hücre çeperinde 4 elektron bulunan bir sürü element var. niye illa carbon.hahahahahaha
Mal Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 demi çok saçma. tam açıklama da yapamamış önceki sayfada verdiğim linkte.
pulkas Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 Mesaj tarihi: Aralık 31, 2014 a few types of carbon-containing compounds such as carbides, carbonates, simple oxides of carbon (such as CO and CO2), and cyanides are considered inorganic. https://en.wikipedia.org/wiki/Organic_compound
Öne çıkan mesajlar