Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok katlı ev + TTnet + Çekmeyen wifi = Yeni modem + AP?

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Kız arkadaşın ailesinin evde ttnet varmış (adsl), adamlar bir ara modem değiştirmişler gelip, o vakitten beri evin sadece modem olan katında çekmeye başlamış wifi. Modem huawei sanırım. Daha önce her katta çekiyordu diyorlar ama 4 kat? Emin olamadım tam.

Şimdi bana “modem + ap alıp evin 4 katında internet çektirtme” görevi geldi. Salı günü ankara’ya gittiğimde eve gidip bakacağım, sonra duruma uygun modem + ap almam lazım.

Sorularım n00b işi;

1) Yeni modem taktığımda sadece ttnet username/password biliyor olmam yeterli değil mi internet erişimi için?

2) Modem olarak ne almak lazım. Bayağı güçlü olsun ki önce sadece onu alıp kuralım, AP gerekmezse boş yere masraf çıkmasın.

3) AP alacaksak onu ne almak gerek? Ben kendi ufacık evimde airties modem var diye airties AP almıştım, işimi görüyordu. Benim aile de evde cisco nun bi AP kullanıyor, böyle modeme bağlı bir aparat + aşağı katta prize takılan ufak bir aparat gibi bir şey. Ondan alsam diyorum ama içinden 1 çoğaltıcı çıkıyor. Bildiğiniz 2-3 çoğaltıcılı (hani her kata koyalım) bir set varmı kaliteli.

Teşekkür şimdiden
Sosyal ağlarda paylaş

wireless extenderlar çok verimli olmuyorlar.

evin tesisatı uygunsa powerline adaptorler daha verimli olabilir.

ben netmaster ürünlerini kullanıyorum ama çekim alanı öyle çok fazla değil
router olarak asusun routerları övülüyordu onlara bakabilirsiniz.

belki routerı binanın orta katına konumlandırırsanız tek cihazla halledebilrisiniz.

ne bileyim bir ton şey yapılabilir üşendim şimdi yazmaya
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
aeny said:

evin tesisatı uygunsa powerline adaptorler daha verimli olabilir.

Benim evin de arka odası çekmiyordu. Powerline kullanıyordum ve arka odaya powerline wifi extender denen mereti taktım. 'Ohhh missss' diyorum! Üstünde isteğe göre 2 adet de gigabit ethernet yuvası mevcut. TP-Lnk kullanıyorum 3 yıldır, memnunum.

1 transmitter sanırım 5-6 receiver destekliyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende şundan var çok memnunum ve gayet iyi kapsıyor 3 katı.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n55u-300mbps-dual-bant-3g-destekli-kablosuz-n-4-port-adsl2-modem.html

Bunun bir de üst modeli var onun wireless hızı vs daha yüksek ona da bakabilirsin bütçeyi çok aşmazsa.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-ac68u-600mbps-1300mbps-vdsl-destekli-kablosuz-ac-4-port-adsl2-modem.html
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
TT'nin verdiği Huawei modem en iyisi falan olabilir şuan piyasadakilerin ya? gerçi sana ne verdiler bilmiyorum da biz de mesela şuan onu kullanıyoruz dubleks evde ve zerre sorun yok. Diğer verdikleri rezaletti hatta babam getirtmiyordu bile millete verip sorun yaşamamak için sonradan asdf

Hatta yan daireler vs. bile bazen giriyor asdf
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

TT'nin verdiği Huawei modem en iyisi falan olabilir şuan piyasadakilerin ya? gerçi sana ne verdiler bilmiyorum da biz de mesela şuan onu kullanıyoruz dubleks evde ve zerre sorun yok. Diğer verdikleri rezaletti hatta babam getirtmiyordu bile millete verip sorun yaşamamak için sonradan asdf

Hatta yan daireler vs. bile bazen giriyor asdf

abi, evdeki huawei modem böyle utanmasa bluetooth dongle olacak ufaklıktaydı ya kljasdklasj
Sosyal ağlarda paylaş

Liebe said:

şunun 150 tl ye çözülebileceğini bilselerdi pek öyle olmazdı sanırım =p

ben kendi evimde powerline+ap ile çözdüm. aşşa yukarı 150 tl maliyeti oluyor

valla daha ucuza çözülürdü de, 150 lira olmazdı o. babam da eve powerline kurdu misal, gitmiş cisco almış 300 tl ye.

herhalde daha ucuza da vardır ama riske giremedim işte. 200 - 300 e powerline + ap alıp da "bozulursa böyle yapın" diye farklı şehirdeki aileye anlatmaktansa (ve performansını beğenmemeleri riskini almaktansa) biraz daha fazla verdirdim ama kafaları rahat.

aynı şehirde olsam yine problem değil de işte farklı iller olunca zaman kısıtı vs. (ayrıca "bimeksden alın" gibi bir kısıt da vardı, yoksa asus alırdım)

"bana eset antivirüs lisansı da alıver" demiş peder bey, elimde kaspersky internet security vardı halbuki, ama eset in remover ı "zarar verebilir" deyince gidip 77 lira bayılıp eset aldık mesela
Sosyal ağlarda paylaş

SpiderS_DangeR said:

O antenler yalniz 5GHz. 802.11ac destekleyen cihaz yoksa 2.4GHz olan dahili antenler kullaniliyor.

Dahili antenlerle cekiyorsa 4 kattan da problem yok tabi :D

çekio valla. ama işin komiği, o 3 antenden 1 tanesini direk aşağıya çevirdim (masa kenarına koyup), antenin yönüne göre çekiş değişio gibi geldi bana tuhaf.

hangi aletler ac destekliyor ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...