Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Selam, Kız arkadaşın ailesinin evde ttnet varmış (adsl), adamlar bir ara modem değiştirmişler gelip, o vakitten beri evin sadece modem olan katında çekmeye başlamış wifi. Modem huawei sanırım. Daha önce her katta çekiyordu diyorlar ama 4 kat? Emin olamadım tam. Şimdi bana “modem + ap alıp evin 4 katında internet çektirtme” görevi geldi. Salı günü ankara’ya gittiğimde eve gidip bakacağım, sonra duruma uygun modem + ap almam lazım. Sorularım n00b işi; 1) Yeni modem taktığımda sadece ttnet username/password biliyor olmam yeterli değil mi internet erişimi için? 2) Modem olarak ne almak lazım. Bayağı güçlü olsun ki önce sadece onu alıp kuralım, AP gerekmezse boş yere masraf çıkmasın. 3) AP alacaksak onu ne almak gerek? Ben kendi ufacık evimde airties modem var diye airties AP almıştım, işimi görüyordu. Benim aile de evde cisco nun bi AP kullanıyor, böyle modeme bağlı bir aparat + aşağı katta prize takılan ufak bir aparat gibi bir şey. Ondan alsam diyorum ama içinden 1 çoğaltıcı çıkıyor. Bildiğiniz 2-3 çoğaltıcılı (hani her kata koyalım) bir set varmı kaliteli. Teşekkür şimdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 bu var bende iki katta çok iyi çekiyor. daha önce dört katlı evde kullandım giriş katındaydı 3.kattan telefonla wireless a giremiyorsun. Diğer cihazlar görüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aeny Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 wireless extenderlar çok verimli olmuyorlar. evin tesisatı uygunsa powerline adaptorler daha verimli olabilir. ben netmaster ürünlerini kullanıyorum ama çekim alanı öyle çok fazla değil router olarak asusun routerları övülüyordu onlara bakabilirsiniz. belki routerı binanın orta katına konumlandırırsanız tek cihazla halledebilrisiniz. ne bileyim bir ton şey yapılabilir üşendim şimdi yazmaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 @kehkeh, onun modeli nedir? @aeny, evet baktım da ailemin evde powerline adaptor varmış http://kb.linksys.com/Linksys/ukp.aspx?pid=80&vw=1&articleid=17153 şunda görülenden. işte bunun 1 adaptörlü değil de 2 3 adaptörlü olanı var mıdır acep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Bu benim modelin yenisi, daha farklı yeni modeller çıkmış siteyi incelersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 teşekkürler bakayım. gerçi asus a doğru kayıyor kafa konu güç olunca ama fikir olsun iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Selam, aeny said: evin tesisatı uygunsa powerline adaptorler daha verimli olabilir. Benim evin de arka odası çekmiyordu. Powerline kullanıyordum ve arka odaya powerline wifi extender denen mereti taktım. 'Ohhh missss' diyorum! Üstünde isteğe göre 2 adet de gigabit ethernet yuvası mevcut. TP-Lnk kullanıyorum 3 yıldır, memnunum. 1 transmitter sanırım 5-6 receiver destekliyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 ürünün direk linki var mı aceba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Bende şundan var çok memnunum ve gayet iyi kapsıyor 3 katı. http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-n55u-300mbps-dual-bant-3g-destekli-kablosuz-n-4-port-adsl2-modem.html Bunun bir de üst modeli var onun wireless hızı vs daha yüksek ona da bakabilirsin bütçeyi çok aşmazsa. http://www.vatanbilgisayar.com/asus-dsl-ac68u-600mbps-1300mbps-vdsl-destekli-kablosuz-ac-4-port-adsl2-modem.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 hmm asus. ankara'da da varmış. not ettim abi teşekkür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
serjuhan Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 USB Printer ve HDD desteği de var. Bunun yanı sıra uzaktan erişim programı da var. Bir de torrent neyim de indirebiliyor kendisi USBdeki HDDsine :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2014 abi yok, kullanılacağı evin genel bilgi düzeyi "yeşil ışık yanıyor" düzeyinde. internet çeksin yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2014 Şu konuyu da uplayayım gitmeden, belki bir iki farklı fikir/marka model fln çıkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Heheyt, http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=219&model=Archer+D7 bundan aldım görevi tamamladım. aile gözünde puanlarım giderek artıyor sdkaşldka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 TT'nin verdiği Huawei modem en iyisi falan olabilir şuan piyasadakilerin ya? gerçi sana ne verdiler bilmiyorum da biz de mesela şuan onu kullanıyoruz dubleks evde ve zerre sorun yok. Diğer verdikleri rezaletti hatta babam getirtmiyordu bile millete verip sorun yaşamamak için sonradan asdf Hatta yan daireler vs. bile bazen giriyor asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 şunun 150 tl ye çözülebileceğini bilselerdi pek öyle olmazdı sanırım =p ben kendi evimde powerline+ap ile çözdüm. aşşa yukarı 150 tl maliyeti oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 DarKRideR said: TT'nin verdiği Huawei modem en iyisi falan olabilir şuan piyasadakilerin ya? gerçi sana ne verdiler bilmiyorum da biz de mesela şuan onu kullanıyoruz dubleks evde ve zerre sorun yok. Diğer verdikleri rezaletti hatta babam getirtmiyordu bile millete verip sorun yaşamamak için sonradan asdf Hatta yan daireler vs. bile bazen giriyor asdf abi, evdeki huawei modem böyle utanmasa bluetooth dongle olacak ufaklıktaydı ya kljasdklasj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Dworgian said: Heheyt, http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=219&model=Archer+D7 bundan aldım görevi tamamladım. aile gözünde puanlarım giderek artıyor sdkaşldka abi sen kaşınıyorsun yine bence ama hadi bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 O antenler yalniz 5GHz. 802.11ac destekleyen cihaz yoksa 2.4GHz olan dahili antenler kullaniliyor. Dahili antenlerle cekiyorsa 4 kattan da problem yok tabi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Liebe said: şunun 150 tl ye çözülebileceğini bilselerdi pek öyle olmazdı sanırım =p ben kendi evimde powerline+ap ile çözdüm. aşşa yukarı 150 tl maliyeti oluyor valla daha ucuza çözülürdü de, 150 lira olmazdı o. babam da eve powerline kurdu misal, gitmiş cisco almış 300 tl ye. herhalde daha ucuza da vardır ama riske giremedim işte. 200 - 300 e powerline + ap alıp da "bozulursa böyle yapın" diye farklı şehirdeki aileye anlatmaktansa (ve performansını beğenmemeleri riskini almaktansa) biraz daha fazla verdirdim ama kafaları rahat. aynı şehirde olsam yine problem değil de işte farklı iller olunca zaman kısıtı vs. (ayrıca "bimeksden alın" gibi bir kısıt da vardı, yoksa asus alırdım) "bana eset antivirüs lisansı da alıver" demiş peder bey, elimde kaspersky internet security vardı halbuki, ama eset in remover ı "zarar verebilir" deyince gidip 77 lira bayılıp eset aldık mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Aluriel said: Dworgian said: Heheyt, http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=219&model=Archer+D7 bundan aldım görevi tamamladım. aile gözünde puanlarım giderek artıyor sdkaşldka abi sen kaşınıyorsun yine bence ama hadi bakalım niye ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 SpiderS_DangeR said: O antenler yalniz 5GHz. 802.11ac destekleyen cihaz yoksa 2.4GHz olan dahili antenler kullaniliyor. Dahili antenlerle cekiyorsa 4 kattan da problem yok tabi :D çekio valla. ama işin komiği, o 3 antenden 1 tanesini direk aşağıya çevirdim (masa kenarına koyup), antenin yönüne göre çekiş değişio gibi geldi bana tuhaf. hangi aletler ac destekliyor ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 abi aile gözü falan diyorsun. o işin sonu evlilik gibi duruyor. e zaten sabıkalı değilmisin sen bu konuda. bilemedim yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2015 pek uymadı galiba bu ya alu yazmış açıkça işte sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar