BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 naaaberr? yine bir soru, ısınacak olan odanın özelliklerini yazayım; -13 metrekare (aşağı yukarı) -standarttan yüksek tavan (2,5-3 m arası olduğunu tahmin ediyorum akşam gidince ölçecem) -balkon odaya katıldığı için dış cephe duvarı yerden tavana pvc çift cam, yerden itivaren 80 cm lik kısım (en alttaki sıra) cam değil pvc panel -odada bir adet 1,3 m modern petek var (döküm olaydı daha iyiydi) cam tarafından ısı kaybı yaşanıyor bu bariz, pencerenin önüne daha kalın perde asacağım öncelikle bununla beraber bir de konveksiyonel ısıtıcılar var üflemeli onlardan koysam mı diyorum da şunun gibi http://www.hepsiburada.com/liste/rowenta-co3030-vectissimo-2400-watt-isitici/productDetails.aspx?productId=evrowco3030&categoryId=17111 yada şu http://www.hepsiburada.com/liste/fakir-ls-2400-estove-nano-bor-teknolojili-2400w-konveksiyonel-elektrikli-fanli-isitici-siyah/productDetails.aspx?productId=evfakls2400s&categoryId=17111 infrared ve quartz ısıtıcı düşünmüyorum, yağlı radyatör denedim petekden pek farklı olmadı, klima gibi dışarıda ikincil bir ünitesi olan sistem de kurmak istemiyorum ayrıca 1-2 sene daha bu evdeyim sorum şu ki; bu odayı ısıtmak için ne tür bir hesaplama yapmak lazım? konveksiyonel ısınma biraz geniş bir kavram hani en verimlisi ne olur önceden benzer ısınma türlerini kullanmış olanlardan deneyimlerini öğrenebilir miyim en sonunda odanın ortasına osmanlı mangalı kurup rahat edecem sdf sevgiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 termal içlik giymek de bir alternatif olabilir tabii ama onlar ne kadar verimli bilmiyorum, odayı ısıtsam daha iyi sankim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 merkezi kalorifer/klima tarzi seyler yoksa butun odalara birden etki eden, optimum isitma olmaz. yapabilecegin en iyi sey hava ufleyen termostatli isiticilardan alip 72 dereceye ayarlamak olur. he oda isitma demissin ev degil, hava ufleyen termostatli isiticilardan alip 72 dereceye ayarla o vakit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 o cam cok lazim degil diyorsan camli duvari oldugu gibi gibi cift kat naylonla kapa..en az 3-4 derece fark ettirir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 O aletler götünü ısıtıp ısıtıp elektrik faturasını rahatça sokmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 örnek var mı? yani baktım da 72 dereceye ayarlanabilir görünmedi bana bunlar eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 arti zemine mudahale edebiliyorsan az para harcayip zemine de isi yalitimi yapabilirsin ..mat kilikli seyler vardi zemine de.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 sunlar iste ya cok kullanisli http://www.amazon.com/Lasko-751320-Ceramic-Heater-Control/dp/B000TTSXNI/ref=sr_1_sc_2?ie=UTF8&qid=1418976736&sr=8-2-spell&keywords=a%C4%B1r+heater Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Xaenin said: O aletler götünü ısıtıp ısıtıp elektrik faturasını rahatça sokmasın? yani d.gazı daha az yakacağız, şimdi d.gazı yakıyorum yine ısınamıyorum, harlasam içime kaçacak. en düşükte bile salon ısınıyor da benim oda ısı kaçağından ısınamıyor, oradaki peteği komple kapatacam bu yüzden b,i de günde 6-7 saat çalışacak akşamları yatarken de kapatacam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 dana22 said: arti zemine mudahale edebiliyorsan az para harcayip zemine de isi yalitimi yapabilirsin ..mat kilikli seyler vardi zemine de.. ev kira olduğundan daha masraf yapmak istemiyorum, taşınaiblir bir alet alırsam gideceğim yere de götürürüm diyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Aynı problem bende vardı, benim oda sanırım biraz daha büyük. Bir cephesinde kapalı balkon var, dış cephesi pvc ama içeriyle ortak duvarı normal sikko pencere. Bir tane daha duvar boydan boya pencere, onlar da sikko pencere ama. Geçen sene baya bok gibi soğuk oluyodu oda, yürüyünce esiyodu falan resmen. Bu sene apartmana yeni mantolama yaptılar baya rahatladım. Sen de apartmanı ayaklandır mantolama yapın, kiracıysan ev sahibine giriyor hem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Odanın yalıtımı kötüyse istediğin ısıtıcıyı koy optimum seviyedeki oda sıcaklığına verimli şekilde ulaşamazsın. Madem yalıtım konusu açıldı diplomamı kaptım yazıyorum :P Dış cephe yalıtımı eğer doğru şekilde yapıldıysa (Marmara için 8 cm polistren doğru şekilde uygulaması yapılmış köpük vs.) bir nebze faydası olur ama tek başına camların kalitesizse faydasız. Kalitesiz camlar kötü ısı köprüleri. 16mm aralıklı argon gazlı ısı camları tercih edin. Camlar pencereleri %80ini dış cephenin %50den fazlasını oluşturuyor. Birde Türkiye'de en sık uygulaması olan polistiren köpüğün kalite eşiği iç sıcaklık 19 derece dış sıcaklık -3 derece civarında, o eşik aşıldığında köpük büzüşüp sistem çöküyor. Dünya yüksek ısı farklarından daha az etkilenen mineral bazlı ısı yalıtım malzemelerine geçiş yapalı baya oluyor. Türkiye'de bunu yapan bir kaç firma var, yalıtım yaptıracaksanız onları araştırın. (http://www.styronit.com.tr/ şunun gibi) eyyorlamam bu kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 o odaya bi desktop al, kasanın kapağını da aç. 10 yıldır toplam 10 kere falan kalorifer açmışımdır kışın asdhfudsahuf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 bende rowenta var normalde banyo için yapılmış bi alet, ailemin evindeyim şu an, benim oda buz oluo, aleti açıyorum 30 dkk da ısınıo oda. silence modu var hem sessiz fanı fln. ama elektrik ne kadar kaçırıyodur bilmem. çok yakmıyor olsa gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 bina 3 katlı, 40 yıllık ve cadde üstünde olduğundan binada biz ve karşı komşu haricindeki diğer 4 daire iş yeri :( mantolama desek yalan yani düzgün üfleyen bir alet alıp bir hafta deneyeyim o zaman, olmadı iade ederim bir şeyler yapatrım yada salondaki petekleri kısıp benim odadakini açık bırakıp kombiyi harlarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 benim komşular sağolsun cam açıcam utanmasam gece yatarken, nasıl yakıyorlar cayır cayır hiç acımıyorlar sdsfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2014 bendeki bu abi buldum; http://www.rowenta.com.tr/Pages/catalog/home-comfort/Mobile-Heaters/SO6215.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar