Anhora Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 http://en.wikipedia.org/wiki/Multinational_corporation Şurada ne yazıyor allahaşkına, stateless ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 µh said: küresel iş sektörü ne demek ya Anhora said: global business sector http://i.imgur.com/hvEF2O0.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Ben terim cahili olabilirim de en azından biliyorum bir şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 arkadaş fritolay' de çalışıyor arada gülmek için şirket içi maillere bakıyoruz "plaza dili" kasan tam olarak anhora gibi düşünen vatandaşların mailleri çok eğlenceli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Anhora said: http://en.wikipedia.org/wiki/Multinational_corporation Şurada ne yazıyor allahaşkına, stateless ne demek? orada overnational diye birşey yazmıyor ki sdfs. hayır international, multinational ve transnational gayet karışabilir. En baba adamlar bile karıştırabilir de overnational ne. ilk defa duydum. neyse. Ben de baktım şimdi de dediğim gibi. Transnational'da hükümetler ve değişik ülke kurallarından, ilişkilerinden çok insanlara bakıyor. Multi ve international karışabiliyor ama kabaa ayırmak istiyorsan. multi bir çok ülkede faaliyet gösteriyor, üretim yapıyor. Belki oradaki kaynakları kullanıyor(insan vs olarak operasyonlar için. International ise o ülkelerde var. malını satıyor, destek veriyor filan. Hani multi yerine international demişsin diye takılmaz kimse ama overnational diye birşey ben ilk defa duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Teşekkürler aydınlattığın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 stateless herhalde amerika içi kullanılan bir terimdir. ilk defa duydum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Amerikan menşeili bildiğimiz büyük şirketler ulusüstü şirket olarak çalışıyorlar. Boşuna mı diyorlar. Burada bizim kurallarımızdan başka kural geçmez diye. Anlatmak istediğim oydu. Bu şirketlerde belli bir vizyon kazanılabilir. Her ne kadar TR'de işler ahbap-çavuş ilişkisi olarak yürüse de. Tabi komplo diyebilirsiniz o ayrı. (TR'de bile ismi-lazım-değil iktidarların medya dünyasına, adalet dünyasına çok rahat tesir edebildiği gerçeğini hatırlayabilirsek, toplam varlığı ülkelerin ekonomileriyle kıyaslanan çok uluslu / ulusüstü şirketlerin belli bir ülkenin yasalarına bağlı kalmayacağını da kabul edebiliriz.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 ya arkadaş ulusüstü diye birşey yok. AAA anlamadı bir türlü. Ben de multinational bir şirkette çalışıyorum. Büyük bir şirket ama her türlü bu şirketler bile bulunduğu ülkelerdeki kurallara uymak zorunda. tek tek her kurala uyuyor. Kendi içlerinde belli bir kural var ama. ve o kurallar ülkeden ülkeye değişmiyor. Devlet ile iyi geçinmek zorunda ama. Ha ne oluyor. Bunlara biraz kolaylık sağlanabilir belki devletle ilişkisine bağlı o da. Mesela Huawei Amerika'da yok. Giremiyorlar. Izin yok. Multinational bir firma ama USA'de faliyet gösteremiyor. Overnational diye bir nane yok yani. Bırak firmaları, uluslararası toplum örgütleri bile bulunduğu devletin kurallarına uymak zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Lise mi Universite mi bilmiyorum ama iş dünyasında olmadığın kesin. Bilmediğinden değil de desteksiz sallamandan belli. Mezun olmadan bu huyundan vazgeç. Yoksa çok can yakarlar "Overnational" firmalarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Tamam overnational yok abi kızma. P.S. 8. sınıftayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 wow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Anhora said: Tamam overnational yok abi kızma. P.S. 8. sınıftayım. Tamam lan tamam. birşey dediğim yok. Sen sokarsın belki de bu terimi ileride. Hayallerinden şaşma. Millet kıçından sallıyor zaten hep. 10k dolarlık takım elbise giyip, iki üç süslü laf ile bir sunumda söylesen önemi olan, yarın girer literatüre. o derece aptal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Ahahah yok abi ben öyle dikte etmem budur bu diye. Ama mantıken söylemiştim o terimi de. Tabi profesyonellikten uzak haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 başka dillerde mantıken terimler yaratmak istiyorsanız ilk olarak o dili öğrenmeye bakın. baya yararı oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 bingildak seni de çok trollemişler çocukken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 o zamanlar paramız o muhitlere yetiyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Ahahahaha şimdi nerdesin? Büyük başın büyük derdi olur derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 sen başının büyüklüğünü nerden biliyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 uluslar üstü kurumlar var (NATO, UN, vs) uluslar üstü şirket yok ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 uluslar ustu kisiler de var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 http://fc02.deviantart.net/fs44/i/2009/134/d/1/rumeli_hisarustu__istanbul_by_ceyus.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 pienci abi yeaeae orada çalışcan çalışcaksan 35 milyor tele mayış veriyor 3 yıl çalış sonra yat Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2015 kurumsal firmaların kamudan farkı yok, takım elbise ve bey/hanım hitapları nasıl itici. 2 yıl çalıştım, çok kötüydü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar