Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Dün Jeoloji üzerine PHD kasan biriyle sohbet ettim ve ezber bozan yorumlarda bulundu. Ben bilim adamı olmadığım için adama karşı gelmedim tabi, dinledim sadece. Ama içten içe adamın haksız olmasını diliyorum bu yüzden de pati ahalisine sunuyorum tartışmayı. Arkadaşın ana argümanları şunlar idi: - Küresel ısınma gerçektir fakat insanın buna katkısı çok azdır, iklimin ısınıp soğuması bir cycledır ve şu an da tarihi patterna göre gitmekte. - Misal şu an 500 yıl öncesine göre daha sıcak ama 2000 yıl önce de şimdikinden 4-5 derece daha sıcaktı - Bir yanardağ patlamasındaki CO2 salınımı insanların 1 yılda saldığından kat kat fazla - Atmosferdeki oksijen oranı hiç olmadığı kadar yüksek (Mesela Jurassic döneminde 16% iken şimdi 21 mi 24 mü ne dedi) - Ormanların yok edilmesi oksijen üretimini düşürse de atmosferdeki oksijen miktarı ağaçlar bittiği anda bitecek birşey değil, ormansızlaştırmanın ani bir etkisi olmaz Onların bölümünde de kimse insan kaynaklı küresel ısınma iddiasına inanmıyormuş. Discovery Channel gibi kanallarda bu konuda izlediği belgeseller de onun gibi konuyu bilenlere aşırı bullshit geliyormuş Bu durumda sordum; "Peki insanlar ile iletişim kuran bilim adamları neden küresel ısınmanın insan hatası olduğu konusunda bilinçlendirmeye çalışıyorlar, algı neden bu şekilde yönlendiriliyor, misal Neil Degrasse Tyson yalan mı söylüyor?" Buna cevabı şu oldu; "Bazı bilim adamları ünlenmek için insanların dikkatini çekecek şeyler söylemeyi sever." Bilenler debunk edebilir mi bunu acaba? Adam haklı mı yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 3-5 konu var. co2 saliniminda inek boku daha onemli..yani cok insan ..zengin cok insan kirmizi et yemek isteyen cok insan.. suni cok uretilmis inek..cok *ok cok co2 cow arti uretilen diger teknolojik mamullerin uretiminde harcanan ara maddeler ve onlar icin harcanan enerji vs de global isinma ile alakali.. mesela insanlarin yasagidi bolge arttikca oralarda yagan yagmur topraga dusmeden kanalizasyona gidiyor keza kar da ole..topragin kendi derin sulari azaliyor susuzluk kuraklik isi artisi vs.. arti okyanuslardaki akintilar siddetini azaltiyor ve soguyor onlar da mevsimleri degistiriyor.. daha cok var ole Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 valla Celal Şengöre sormak lazım, diğerleri fasafiso bence kayıyor mevsimler, gözleme dayalı şahsi fikrim sadece. temiz su kaynaklarının yokolduğu ise bir gerçek, denizden arıtma olayına her yerde geçilemeyeceği için de işler sakat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 "Tatar Ramazan" said: Celal Şengöre sormak lazım,. celal hoca çok net, insan hatası diyor. istersen link vereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 adamın haksız olmasını niye diliyorsun onu anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Lütfen verir misin? Tekrar konuşursam kullanırım elemana karşı asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 abi iste orta anadolu oldugu gibi kurudu..bi sira daglarin oralarda yagmur kar var da idare ediyor..burdurmekesapanca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 k1nJo said: adamın haksız olmasını niye diliyorsun onu anlamadım. Adam haklı ise Neil Degrasse Tyson haksız olacak çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 programın son kısmında değiniyor ama izlemeyen varsa tamamını izlesin, hoca, dinler ve milli mücadele döneminden bugünkü topluma, çok güzel tespitler yapıyor. 51 dk sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 küresel ısınma var mıdırdan küresel ısınma insan hatası mıdıra gelmiş. bu da bir gelişme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 yanılmıyorsam bu programda da küresel ısınmanın bahsi geçiyor ama hangi dk hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Istari said: programın son kısmında değiniyor ama izlemeyen varsa tamamını izlesin, hoca, dinler ve milli mücadele döneminden bugünkü topluma, çok güzel tespitler yapıyor. evet ya burda bahsediyordu, ama çok kısa değindi diye şeyetmedim. gerçi kitabı falan da az adamın, biraz halka inse keşke o engin bilgisini paylaşsa böyle bol bol ses kayıtlarıyla veya videolarla. günde yarım saat sohbet tadında kayıt oluştursa tonla şey anlatır 1 senede, onca bilgi karbon olmasın:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Nigger_of_the_sand said: Dün Jeoloji üzerine PHD kasan biriyle sohbet ettim ve ezber bozan yorumlarda bulundu. Ben bilim adamı olmadığım için adama karşı gelmedim tabi, dinledim sadece. Ama içten içe adamın haksız olmasını diliyorum bu yüzden de pati ahalisine sunuyorum tartışmayı. Arkadaşın ana argümanları şunlar idi: - Küresel ısınma gerçektir fakat insanın buna katkısı çok azdır, iklimin ısınıp soğuması bir cycledır ve şu an da tarihi patterna göre gitmekte. - Misal şu an 500 yıl öncesine göre daha sıcak ama 2000 yıl önce de şimdikinden 4-5 derece daha sıcaktı - Bir yanardağ patlamasındaki CO2 salınımı insanların 1 yılda saldığından kat kat fazla - Atmosferdeki oksijen oranı hiç olmadığı kadar yüksek (Mesela Jurassic döneminde 16% iken şimdi 21 mi 24 mü ne dedi) - Ormanların yok edilmesi oksijen üretimini düşürse de atmosferdeki oksijen miktarı ağaçlar bittiği anda bitecek birşey değil, ormansızlaştırmanın ani bir etkisi olmaz Onların bölümünde de kimse insan kaynaklı küresel ısınma iddiasına inanmıyormuş. Discovery Channel gibi kanallarda bu konuda izlediği belgeseller de onun gibi konuyu bilenlere aşırı bullshit geliyormuş Bu durumda sordum; "Peki insanlar ile iletişim kuran bilim adamları neden küresel ısınmanın insan hatası olduğu konusunda bilinçlendirmeye çalışıyorlar, algı neden bu şekilde yönlendiriliyor, misal Neil Degrasse Tyson yalan mı söylüyor?" Buna cevabı şu oldu; "Bazı bilim adamları ünlenmek için insanların dikkatini çekecek şeyler söylemeyi sever." Bilenler debunk edebilir mi bunu acaba? Adam haklı mı yoksa? Adam haklı fakat bizde ısınmaya yardım ediyoruz. Olması gerekenden daha hızlı ısınıyor. Hani belli sıcaklığın üstüne çıkarsak toprakların çoğu sular altında kalıcak. Yani tatava yapanlarda haklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 geçen bir yazı görmüştüm , ısınma artışı tahmin edilen değerlerin altında kaldı diye. eve gidince bulabilirsem kaynağı eklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 cosmos 12 yi izle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Arkasaşın o2 kısmında yanılıyor. Mevcut canlıların dinazorlar seviyesinde büyüyememesinin temel noktalarından birisi o2 nin o döneme kıyasla daha az oluşurudur. Co2 konusunda, 7 milyar insan yaşıyor dünya üzerinde. Yapılan ölçümlerde volkanik kaynaklı co2 emisyonunun insan kaynaklı olandan 50 de biri kadar olduğu söyleniyor. Sera etkisi, filan falan kat işin içine. Küresel ısınmanın insan kaynaklı olmadığını söylemek son derece naif bir düşünce. Küresel ısınmanın sonunun buzul çağı olması da bonus olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 insanın etkisi derken sadece nefes alıp vermeyi diyosa haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Flameoffear said: Arkasaşın o2 kısmında yanılıyor. Mevcut canlıların dinazorlar seviyesinde büyüyememesinin temel noktalarından birisi o2 nin o döneme kıyasla daha az oluşurudur. bende böyle biliyordum misal oksijen seviyesi muhabbetini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 200 yıldır fosur fosur salıyoruz, republican teranelerine kulak asmamak lazım. "hayır insan elinden çıkma değildir küresel ısınma" ikinci versiyonu "küresel ısınma yoktur"un. zenginler zenginliklerinden üç kuruş feda edip karbon emisyonu düşürmemek için bin takla atıyorlar çünkü yalan yaymak ondan da ucuz. dünyanın çivisi çıktığında onlar ölmüş olacak nasılsa diye sallamıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Nigger_of_the_sand said: Dün Jeoloji üzerine PHD kasan biriyle sohbet ettim ve ezber bozan yorumlarda bulundu. Ben bilim adamı olmadığım için adama karşı gelmedim tabi, dinledim sadece. Ama içten içe adamın haksız olmasını diliyorum bu yüzden de pati ahalisine sunuyorum tartışmayı.Arkadaşın ana argümanları şunlar idi: - Küresel ısınma gerçektir fakat insanın buna katkısı çok azdır, iklimin ısınıp soğuması bir cycledır ve şu an da tarihi patterna göre gitmekte. - Misal şu an 500 yıl öncesine göre daha sıcak ama 2000 yıl önce de şimdikinden 4-5 derece daha sıcaktı - Bir yanardağ patlamasındaki CO2 salınımı insanların 1 yılda saldığından kat kat fazla - Atmosferdeki oksijen oranı hiç olmadığı kadar yüksek (Mesela Jurassic döneminde 16% iken şimdi 21 mi 24 mü ne dedi) - Ormanların yok edilmesi oksijen üretimini düşürse de atmosferdeki oksijen miktarı ağaçlar bittiği anda bitecek birşey değil, ormansızlaştırmanın ani bir etkisi olmaz Onların bölümünde de kimse insan kaynaklı küresel ısınma iddiasına inanmıyormuş. Discovery Channel gibi kanallarda bu konuda izlediği belgeseller de onun gibi konuyu bilenlere aşırı bullshit geliyormuş Bu durumda sordum; "Peki insanlar ile iletişim kuran bilim adamları neden küresel ısınmanın insan hatası olduğu konusunda bilinçlendirmeye çalışıyorlar, algı neden bu şekilde yönlendiriliyor, misal Neil Degrasse Tyson yalan mı söylüyor?" Buna cevabı şu oldu; "Bazı bilim adamları ünlenmek için insanların dikkatini çekecek şeyler söylemeyi sever." Bilenler debunk edebilir mi bunu acaba? Adam haklı mı yoksa? Arkadaşın nerede master yapıyomuş bilmiyorum ama jeolog olması zaten ona şüpheyle bakmama yetiyor (jeoloji mühendisleri mühendis değildir, biyolog gibidirler). Bu konu hakkında 3-5 sayfa yazabilirim ama tek şunu soruyorum, yapılan tetkiklere göre sanayi devrimi öncesi ve 1890-1900 civarlarında havada carbon dioksit salınımı şu anın 15 kat falan gerisinde. Son 100 yüzyılda nasıl 400 ppm seviyesine çıkmış peki, böyle bir doğallık olur mu manyaklaşmayın.Bunun insan eliyle yapıldığı kanıtlanmış bir öğedir.Bunun doğal olan bir yolu yok, küresel ısınmanın normal olduğunun söylenmesi tamamen fosil yakıt loverlarının ve bu işten rant elde edenlerin savsatası... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 biz göremeyiz buzul çağını falan boşa heveslenmeyin. salın gitsin karbonu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Jeoloji üzerine çalışan adama mühendis deyip bi de phd yaptırırsan kayışları sıyırır işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 sen o arkadasa soyle doktorayı bırakma zamanı gelmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 küresel ısınma kadar olmasa da bi de yellowstone yanardağı tehlikesi var. ona yapılabilecek bişey de yok, normalde bin yıl içinde patlaması beklenirken, son dönemde çok daha hızlı yükseldiği söyleniyor, süper volkan patlarsa insanlık gg http://www.ntvmsnbc.com/id/25175285/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2014 SeaGle said: Jeoloji üzerine çalışan adama mühendis deyip bi de phd yaptırırsan kayışları sıyırır işte. This.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar