Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Bir dkk, ben bu nesil olayına da takıldım. "internet çağında okuduğunu anlamayan nesil" Ben doğduğumda internet yoktu, yetişir ve gelişirken de öyle yaygın değildi. Bu tanıma girmiyorum ben o zaman dimi? slşakjdksaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 çaydanlıkta demeyin o zaman, dilbilgisi olarak o da yanlış. ayrıca yazdığım yazıda türkiye'de birçok ucuz ölüm olduğunu bahsettim burada sokağa çıktığınızda da birçok risk var, diyorum. avrupa'da yaşıyoruz gibi bir tavıra gerek yok diyorum. nijerya aynıyız demiyorum, arada ciddi bir ''nüans farkı!!!''(bunu kullanmaya devam edeceğim) var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mc_Lovin Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 seni yaparken nüansı koymayı unutmamışlar panpa, nüanslı yapmışlar bende nüans yok mesela, ondan anlayamıyorum seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 şeytan sağolsun işte, kibiri çok seviyoruz. hamdolsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Istari said: çaydanlıkta demeyin o zaman, dilbilgisi olarak o da yanlış. ayrıca yazdığım yazıda türkiye'de birçok ucuz ölüm olduğunu bahsettim burada sokağa çıktığınızda da birçok risk var, diyorum. avrupa'da yaşıyoruz gibi bir tavıra gerek yok diyorum. nijerya aynıyız demiyorum, arada ciddi bir ''nüans farkı!!!''(bunu kullanmaya devam edeceğim) var. nüans ne demek biliosun dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 fransızca fark, peki sen ''galat-ı meşhur lugat-ı fasihten evladır'', ne demek bilir misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hunty Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Git pampa. Ayda 5bin ytl'ye calisirsin. 3 ay sonra seni kacirip 50bin dolares fidye isteyince, Paticek Raid yapariz Nijerya'ya. Seni aids ve Ebola kapmis halinle yurda getiririz. Sonra hep beraber gebeririz. Benim kafamda cizilen tablo bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 yok bilmem ama "fark farkı" diye cümle kurup, sonra "ben bunu böyle kullanıcam" diye saçmalayıp, üstüne alakasız soru sormuyorum. kendini ifaden zayıf kullandığın kelime hatalı sonra kalkıp başkalarına "anlamıosunuz okuduğunuzu" diye bok atıosun tartışmamızın alemi yok çünkü mantıklı tartışmak değil haklı çıkmak niyetindesin ve giderek anlamsızlaşıyor konuşma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blackhavvk Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 abi beşiktaşlısın,sen zaten direk gider gitmez sakatlanırsın, gittiğin yerde faydalı olmazsın.boşver gitme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Istari said: şeytan sağolsun sağ olsun işte, kibiri kibri çok seviyoruz. hamdolsun nüans farkları hayata anlam katar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Fili said: nüanslar farkları hayata anlam katar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 dreagloth, 1 sayfa geriden okusan daha kolay anlayacaksın "nüans farkı" diyip duranların niye dediklerini =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 ironiyi anlayamamak üzücü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 bir de "ciddi nüans farkı" iyice komik, zira "nüans" kendi başına "ince fark" demek. "ciddi ince fark farkı" gibi oluyor tam çevirisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oldun Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 blackhavvk said: abi beşiktaşlısın,sen zaten direk gider gitmez sakatlanırsın, gittiğin yerde faydalı olmazsın.boşver gitme. en mantıklı yorum su sanırım birde trde bu ihtimal var diyenler ankara çinçine istanbulda gültepeye adanada yüregire gitmenin risklerini bilirsin gitsen bile nelere kime dikkat edecegini bilirsin nijeryada bunları ogrenene kadar keserler gotunu sacma sapan işler yapma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Dworgian said: yok bilmem ama "fark farkı" diye cümle kurup, sonra "ben bunu böyle kullanıcam" diye saçmalayıp, üstüne alakasız soru sormuyorum. kendini ifaden zayıf kullandığın kelime hatalı sonra kalkıp başkalarına "anlamıosunuz okuduğunuzu" diye bok ' tartışmamızın alemi yok çünkü mantıklı tartışmak değil haklı çıkmak niyetindesin ve giderek anlamsızlaşıyor konuşma nüans farkı, kalıbını kullanan türkçe'de önemli saygın birçok kalem vardır. bu yüzden çaydanlık ya da kadıköy gibi nüans farkı da galat-ı meşhur olmuştur. her neyse "anlamıosunuz'' ya da "anlamıosunuz'' yazıp da imla kurallarından karşısındakini vurmaya çalışmayı da herhalde acizce yumuşak karın arama çabasından başka bir şekilde değerlendiremeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Fili said: ironiyi anlayamamak üzücü son sayfaya baktım ben sadece ya pardon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Istari said: çaydanlıkta demeyin o zaman, dilbilgisi olarak o da yanlış. ayrıca yazdığım yazıda türkiye'de birçok ucuz ölüm olduğunu bahsettim burada sokağa çıktığınızda da birçok risk var, diyorum. avrupa'da yaşıyoruz gibi bir tavıra gerek yok diyorum. nijerya aynıyız demiyorum, arada ciddi bir ''nüans farkı!!!''(bunu kullanmaya devam edeceğim) var.caydanlik turkce bir kelime ama. nuans kelimesinin anlami fark. bu arada inasnlarin kullandigi kelimelere gececek olursak, bulent ersoy kelimelerine kadar ulasiriz. bi de de ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 salakmış o meşhur kalemler. Benzer bir salaklığı rakam ile sayıyı karıştırarak çok sık yapıyorlar. Normal ama bu ülkede kim ne kadar matematik biliyor ki rakamla sayı arasındaki farkı bilebilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 hızlı yazınca bazen hata yapıyoruz. çaydanlık dilbisi olarak yanlış bir kelimedir, kadıköy gibi, ha hepimiz fikirleri çürütmek için bu tip belden aşağıya vurma taktiklerine başvuracaksak, ben bu sayfada yazan arkadaşların hepsinin bir dünya hatasını bulurum. mesela Türkçe büyük harfle yazılır. yani o ukala tavrınızı bu seferlik kendinize saklayın. ya tutarlı olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Istari said: Dworgian said: yok bilmem ama "fark farkı" diye cümle kurup, sonra "ben bunu böyle kullanıcam" diye saçmalayıp, üstüne alakasız soru sormuyorum. kendini ifaden zayıf kullandığın kelime hatalı sonra kalkıp başkalarına "anlamıosunuz okuduğunuzu" diye bok ' tartışmamızın alemi yok çünkü mantıklı tartışmak değil haklı çıkmak niyetindesin ve giderek anlamsızlaşıyor konuşma nüans farkı, kalıbını kullanan türkçe'de önemli saygın birçok kalem vardır. bu yüzden çaydanlık ya da kadıköy gibi nüans farkı da galat-ı meşhur olmuştur. her neyse "anlamıosunuz'' ya da "anlamıosunuz'' yazıp da imla kurallarından karşısındakini vurmaya çalışmayı da herhalde acizce yumuşak karın arama çabasından başka bir şekilde değerlendiremeyiz. bir yanlışın saygınlar tarafından kullanılması o yanlışı doğru mu yapıyor? oldu daha tartışmıyorum. saygınlara saygılar. ayrıca ben nüans farkına niye değindim? kalkıp "anlamadın okuduğunu" diyebilecek birinin önce yazdığına dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. ayrıca hala ısrar ediyorum yazdığın yazı "yahu sanki türkiye nijerya'dan çok farklı" anlamını taşıyor ve evet farklı. biz burada o kadar büyük tehdit altında yaşamıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 son yazını şimdi gördüm. birilerine ukalalık etmeyin diyecek insanın ukalalık yapmaması gerekiyor. kalkıp "şu internet çağında okuduğunu anlamayan nesil yetişmiş" demek ukalalık etmektir. saygısızlıktır. karşındaki insan kim, kaç yaşında, ne gibi bir geçmişe ve deneyime sahip bilip bilmeden boş keseden sallamaktır. en basitinden "anlatmak istediğim anlaşılmamış sanırım, ben xxxx demek istemiştim" dersen bu ukalalık olmaz ve tepki çekmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 ''galat-ı meşhur lugat-ı fasihten evladır'' açıklaması: yanlış olduğu halde dille bütünleşmiş deyim, kelime vs. düzeltilmesinin çok da gerekli olmadığını anlatan osmanlıca deyim. misal; beyanat çoğul bir kelimedir, ama artık tekil anlamda kullanılır. kadıköy de türkçe kurallarına göre kadı köyü olmalıydı ama artık galat-ı meşhur. neyse tamam, benden bu kadar yoruldum bu konu hakkında yazmaktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 haksızsın git hadi. edit: merak etme google bilgim var çok şükür. baktım anlamına. o atasözü yanlış yapanların kendini avutması bence. bu konuda atalar ne düşünür pek de umrumda değil. nüans farkı bayağı saçma tekrar söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2014 ben ukalalık etmedim, hâlâ o yazdıklarımın arkasındayım, konunun hangimizin kaç yaşında olduğuyla bir alakası olduğunu sanmıyorum, saygısızlık yapmak gibi bir derdim yok. yazdıklarımla senin anladığın arasında fark olduğunu düşünüyorum, hâlâ da aynı fikirdeyim. ayrıca bu konuda sen ne düşünürsün bu da benim umrumda değil açıkcası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar