chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 e abi. 4,5 saatlik videonun özetini 1 cümlede, hiç bir şey açıklamayan bir cümlede yaparsan, hem de beklenti uyandırıp, ben de hürsan içinde veryansın etmeyeyim de ne edeyim. brutal moda geçeceksen hiç birimiz boş değiliz kardeeeeeeeeeş. beyaz türklerin forumu burası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 4,5 saatlik programı sana muhtevaya girmeden iki cümleyle nasıl özetleyeyim? konu başlıkları attila işte, hayatı, ölümü, savaşlarına kadar attila hakkında birçok konudan bahsediyorlar. mesela ben attila'nın zehirlendiğini sanıyordum, hoca bu ihtimalin düşük olduğundan bahsetmiş. bunun gibi bir çok hurafeye değiniyorlar. ilgi duyan izlesin işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 şorme kızdırma insanları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 abi şunu soruyorum ben. kabul gören görüş ne atillanın papa sohbetinin içeriği ile ilgili. onu çok merak ediyorum o konuda bir şeyler söylüyorlar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Shean said: tüm yabancı kaynaklarda ve türk kaynaklarında atilla'nın romalılara karşı olan savaşı yazılmış ve hep atilla'nın üstünlüğünden bahsedilmiştir. tanrının kırbaçı lakabınıda almıştır. hal böyle olunca "atilla kim ya çapulcu roma tokatladı yolladı geri onu ehueh" yapmak saçmalık. öncelikel özür dilerim arkadaşım bir önceki mesajımdaki çıkışım için. tarzım değildir kimseyi kırmak, bi anda atıldı o mesaj. hatırladığım kadarıyla atillanın hayatında yükseliş döneminde sürekli şehirleri yağmaladığını, ordusunu büyütüp, müttefikler edinene kadar düzenli ordularla savaşmaktan sürekli kaçındığını hatırlıyorum. hatta bir tanesinde roma ordusu tarafından tokatlanıp kaçtığını da hatırlıyorum. ha yıllar sonra kendisi gelip sikertiyor tabi. saat, hatırladıklarımı destekleyecek kaynakları arayıp buraya koymak için çok geç benim için. bi ara boş vaktimde bakıcam ama ben de merak ettim ney nasıldı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 imam benim gözümde isviçre gibi olmuşsun sen abi bu gaben olayından sonra. ne söylesen sanki medeniyetin beşiğinden çıkan sözler gibi geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 arada yorgan altına osurup kokluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 isviçrede çok yaygın bir davranış bu. hatta Vaðlaheiðarvegavinnuverkf diye geçer isviçrecede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 evet, papa sohbetlerinden bahsediyorlar, hatta hem istanbul hem de roma kuşatmasını attilanın niçin kaldırmış olabileceğini de konuşuyorlar, papa konuşması hakkında hoca, attilanın çağdaşı hiçbir kaynakta attilanın hristiyan olduğundan bahsetmediğini söylüyor, hristiyanlıktan bahseden kaynaklar daha geç dönem ve kilise temelli işi sulandıran kaynaklarmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Isvicre'ce demis koylu ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Istari said: evet, papa sohbetlerinden bahsediyorlar, hatta hem istanbul hem de roma kuşatmasını attilanın niçin kaldırmış olabileceğini de konuşuyorlar, papa konuşması hakkında hoca, attilanın çağdaşı hiçbir kaynakta attilanın hristiyan olduğundan bahsetmediğini söylüyor, hristiyanlıktan bahseden kaynaklar daha geç dönem ve kilise temelli işi sulandıran kaynaklarmış. ne demiş acaba ya? gerçekten merak ediyorum. hayır romayı yağmalasa dünya loot var orada. ne demiş de vazgeçirmiş aklım almıyor. stonhenge şarkısındaki adam gibi oldum bu konuda ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 bildiğin Vaðlaheiðarvegavinnuverkf ulan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Theridone said: Isvicre'ce demis koylu ya. benim köyümde kızlar teklif ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Theridone said: Isvicre'ce demis koylu ya. yatakta uyumadan uyumadan şöyle bi wassapta yazacak hatunlara baktı. sonra bi patiye bakayım dedi güncelde gördü geldi mesaj attım benim biricik rıdvanım. gel yatalım annem hadi sabah iş var. yatıyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Isviçre yazmış bide büyük I ile. kesin elde telefon yatakta ayım asdfghj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 hatta bence isveç ile isviçre karıştırıldı sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 isveçri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Portrait orientation kapali yan yattim yaziyorum <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 sen rıdvanı sevimli bir şey zannediyorsun ama ben gördüm abi bu adamı. burnunu karıştırıp sümüğünü bazanın altına sürüyor bir yandan da öyle bir adam bu. ve kuru sümük de değil yani jelli böyle salınımlı sümük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 bazanin altina surdugumu nerden biliyorsun benimli yataga mi girdin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 MANYAK LAF Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 moriarty said: hatta bence isveç ile isviçre karıştırıldı sdfsd abi gözünüzü seveyim, espiri yaptım, isviçrece diye dil yok, yazdığım kelime de izlandaca, hatta dünyanın en uzun kelimesinin bir kısmından ibaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 moriarty said: hatta bence isveç ile isviçre karıştırıldı sdfsd Bence 2sini de ayni ulke saniyor :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 rıdvan illa diyorsun ki emre tombala çek, çek sonra gel dükkana naber abi diyip tokalaş benimle. illa yaptıracaksın bunu değil mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Istari Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2014 chrome said: Istari said: evet, papa sohbetlerinden bahsediyorlar, hatta hem istanbul hem de roma kuşatmasını attilanın niçin kaldırmış olabileceğini de konuşuyorlar, papa konuşması hakkında hoca, attilanın çağdaşı hiçbir kaynakta attilanın hristiyan olduğundan bahsetmediğini söylüyor, hristiyanlıktan bahseden kaynaklar daha geç dönem ve kilise temelli işi sulandıran kaynaklarmış. ne demiş acaba ya? gerçekten merak ediyorum. hayır romayı yağmalasa dünya loot var orada. ne demiş de vazgeçirmiş aklım almıyor. stonhenge şarkısındaki adam gibi oldum bu konuda ben romayı işgal etmek, göçebe hunlara çok büyük fayda sağlamaz. göçebe adamlar böylesine büyük bir şehri ele geçirseler bile çok bir şey kazanamazlar, ayrıca uzun süre kuşatma yapmak yine göçebe dinamik toplumların doğasına ters hem şehri işgal etseler de şehir de yaşayacak kadar nüfusları yok. romayı işgal etmekte kolay bir şey değil, kayıp çok olur her durumda. bunun yerine vergi alıp kuşatmayı kaldırmayı tercih etmeleri çok daha mantıklı. aldıkları verginin miktarı da çok fazlaymış, hatta bazı kaynaklar halkın bu vergileri ödeyebilmek için karılarını kızlarını sattığından bahsediyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar