Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pasaport kayıtlı telefon alınır mı? olası sıkıntılar?


Drall

Öne çıkan mesajlar

bir telefonun pasaport kaydı silinirse o tekrar pasaport kaydı altına alınamıyor, trde çöpe dönüşüyor o telefon diyolar dhde falan. kesin bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili? eğer öyleyse hiç pasaport kayıtlı telefon almiyim gerek yok, ama öyle bi kafa yoksa da boşuna kaçırmiyim tertemiz telefonu sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun gibi bir durum 4-5 sene önce başıma gelmişti. Kayıtsız yurtdışından kuzene tel getirtmiştim. Elimde o an kaydettirebilcek pasaport olmadığından dolayı pederin yabancı pasaportuna kaydını yaptırmıştık.Hani şu geçici olan kayıtlardan. Sorduğumda geçmicek dendi fakat sadece benim simde çekiyordu. Daha sonrada satabilirim diye yurtdışından gelince kendi pasaportuma kaydettirmek istemiştim. TİB ile konuşmuştum dilekçe yazılcak denmişti flm. Yazmşmtım o anki kayıtlı kişinin neye kaydettirdiyse bilgilerini verip onun adına dilekçe yazıp kayıttan düşürücen. Yanlız burda şöle bi sıkıntı var kayıt ettirip daha sonra kaydını çektirenler olduğu için biraz tereddüttülü bakıyolar ben babam olduğunu anlaşılması için pederin kayıt ettiği pasaportu kendi pasaportumu onun kimliğini kendi kimliğimin fotokopisi flm yollamıştım tam hatırlıyamıyorum ama sanırım böle idi. TİB'e telefon açıp konuşabilirsin. Bence kesinlikle kayıtlı alma garanti verioruz diolar 2 ay sonra gidio kayıt bidaha gidiosn yine kaydettirio eyv ama 2 ay sonra yine gidio sürekli sıkıntı çıkarıo hacdan gelenlerin pasaportlarına kaydettirip çekiyolar flm kayıtları. Sen TİB i ara konuş ilk önce ona göre hareket et.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gov.tr

Kayıt işlemi için yapılması gereken ikinci adım nedir?
Pasaport sahibinin pasaportun aslı ve dekontu ile birlikte (bizzat başvurulması gerekli, çünkü kayıt belgelerinin Kuruma geldiği ve kontrol edildiği aşamada pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılmaktadır) mobil işletmecilerin abone kayıt merkezlerine veya e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden başvuru yapması gerekmektedir. Bu kapsamda pasaport sahibinin abone kayıt merkezlerinden yapılan başvuru sırasında imzaladığı bir dilekçeye pasaportun kimlik, resim (eski pasaportlar için) ve yurda giriş sayfalarının bulunduğu sayfaların birer nüshası ile dekont aslının eklenmesi gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda ise pasaport sahibi olan kişi, şahsına ait bilgileri sisteme girerek kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi belge talep edilmemektedir. Kişinin beyanı esas alınmakta ve elektronik ortamda kontroller yapılmaktadır.

yani pasaport sahibi bizzat bu islerle ugrasmak zorunda..

18 Yaşından Küçükler için Cihaz Kaydı yapılabilir mi?

18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

o silinme isleminde ..bazi cakal turizm firmalari hac cikisli pasaport bilgilerini toplayip telefonculara satti binlerce telefon girdi iceri ..biri uyanip kendi adina telfon kaydettirmek isteyip de ustune kayitli telefon gorulunce itiraz etti devlet de bu ise uyandi seri halde temizlediler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

neutrino said:

Sildirebilir, benim başıma geldi. Sonrasında 2 ay içinde ülkeye giriş yapmış pasaport falan bulman gerekiyor. Bir de bürokratik işlemler acayip sıkıcı. Değmez.


ben net olarak sildirilemiyor diye biliyorum. btk'yla konuşmuştuk hatta.


benim başıma gelmişti ya, gittigidiyordan iphone4 almıştım zamanında, sonra aldığım herif kaydı sildirip mağazayı falan kapatmış sdf

7 gün içinde telefonunuz kapanacaktır diye mesaj geldi. Neyse ki o ara yurtdışına çıkıp gelmem gerekiyordu, kendi pasaportuma kaydettirdim kapanan telefonu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...