Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akşam 11den sonra pilim bitiyor

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Soris said:

Rot tamamen doğru yazmışsın.

Ekleme yapayım:

Hala yüklemediysen bilgisayarına flux yükle.
2 saat önce sıvı almayı bırak.
Esneme çalışması arıyorsan yi jin jing i öneririm.

flux ne abi?

edit:galiba buldum monitörün ışığını saate ve gün ışığına göre ayarlamaya yarıyor bu program
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de sabah 6 da yatıp öğlen 11 - 12 gibi kalkmaya alışmıştım. Bir gün gene 6.5'da yatarken yaklaşık 8.30 dan 11'e kadar 15 dakkalık aralıklarla alarmlar kurmuştum bir sürü, uyandığımda hepsini kapatmışım ama haberim yok ne ara kapattım. P.tesi işbaşı yapıyorum çok uzun zamandır. Korkuyorum uyuyakalıp geç kalcam diye :(
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Of hala sıkıntı var şu uyku işinde.
Alarmı duyamıyorum, bi kalkıyorum 1 saat boyunca ertelemişim falan.
Yatağım yumuşak, çift yastık kullanıyorum. Yastıklar ince ama tek yastığa mı indirsem?

acaba sorunun nedir önce onu tam olarak tespit etmen lazım, akşamları yorgun mu olmak, genel olarak yorgun mu olmak, sabah yataktan kalkamamak mı? Yani uyku kaliten düşük olablir ama başka sebepleri de olabilir tiroid, mineral ekiskliği vb. gibi.

Biri sormuş ama cevabını göremedim, nefes yollarınla ilgili bir sorunun var mı, geniz eti gibi? Günlük vitamin/mineral desteği veren haplardan kullan birkaç ay. Deneme yap.

Bir de bunla alakasız çift yastık, boynu rahatsız eder yahu.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

pontipati said:

Of hala sıkıntı var şu uyku işinde.
Alarmı duyamıyorum, bi kalkıyorum 1 saat boyunca ertelemişim falan.
Yatağım yumuşak, çift yastık kullanıyorum. Yastıklar ince ama tek yastığa mı indirsem?

acaba sorunun nedir önce onu tam olarak tespit etmen lazım, akşamları yorgun mu olmak, genel olarak yorgun mu olmak, sabah yataktan kalkamamak mı? Yani uyku kaliten düşük olablir ama başka sebepleri de olabilir tiroid, mineral ekiskliği vb. gibi.

Biri sormuş ama cevabını göremedim, nefes yollarınla ilgili bir sorunun var mı, geniz eti gibi? Günlük vitamin/mineral desteği veren haplardan kullan birkaç ay. Deneme yap.

Bir de bunla alakasız çift yastık, boynu rahatsız eder yahu.

Valla burnumda kemik eğriliği var + saman nezlesi var burnum hep tıkalı
otrivine vb. kullanıyorum ara sıra, ameliyat olmam lazım bi ara ama hem üşeniyorum çünkü 2 hafta falan boşluk olması lazımmış. ek olarak ameliyat olanların yarısı burnum ameliyattan sonra dokununca sızlamaya başladı diyor ne iş anlamadım ki bir sürü kişiden duydum bunu. öyle işte.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

şöyle bişi de var
düzenli spor yaptığınızda uyku ihtiyacınız azalıyor
ankara da düzenli spor yaparken 6saat uyku ile cin gibi kalkıyordum
burda 10 saat uyusam bile uykulu kalkıyorum bazen

Ankara'da uyanık olduğun 18 saatin ne gibi pozitif bi faydası oldu abi sana.

Angara la. Angara.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Valla burnumda kemik eğriliği var + saman nezlesi var burnum hep tıkalı
otrivine vb. kullanıyorum ara sıra, ameliyat olmam lazım bi ara ama hem üşeniyorum çünkü 2 hafta falan boşluk olması lazımmış. ek olarak ameliyat olanların yarısı burnum ameliyattan sonra dokununca sızlamaya başladı diyor ne iş anlamadım ki bir sürü kişiden duydum bunu. öyle işte.

o zaman senin sorunun muhtemelen uyku apnesi. Sana diyenler ya yanlış demiş ya da çok uzun zaman önce ameliyat olmuşlar. Artık kemik kırma, törpüleme dahi yapsalar 2 hafta falan boşluğa gerek yok. Sadece 1 gün, o da evde yatman gerekir. Burnunun içine silikon parçalar koyuyorlar nefes yolun tıkanmasın diye, dışardan şişlik de yapmaz, gayet günlük hayatına devam edebilirsin ertesi günden itibaren. 4-5 gün sonra da silikon parçaları alıyorlar.
Bu estetik ameliyat olmadığı için dışarıdan herhangi bir değişklik olmaz, ameliyat sonrası morluk vs. de olmaz. Sızlama vs belki ameliyat sonrası olabilir, ancak kalıcı bir şey olması ancak kötü bir ameliyat sonucu olabilir.

Bunları ben kafadan yazdım tabi, benim yazdığıma da güvenmeyip bir doktora görün belki de eğrilik, çok tıkamıyordur yolu. Ancak sen de bildiğine göre engelleyen bir eğrilik vardır, ameliyat %100 etkili olmasa bile en aşağı %40 rahatlatır. Gece uyku sırasında burun kanalarının içindeki et sırayla bir sağ, bir sol şişiyor, senin açık taraf şiştiği zaman hemen hemen hiç nefes alamazsın burnundan.

Bu tür ameliyatların kötü yanı, sigorta karşılamıyor kesinlikle( çok istisnai özel emekli sandıkları vs hariç) çünkü millet estetik ameliyat yaptırıyor sağlık sorunu gibi gösterip. Doktor sana estetik de önerebilir, orası sana kalmış ,bazı durumlarda daha etkili olması için ameliyatın estetik de gerekiyor. O tabi başka bir olay.

Ayrıca saman nezlem de var diyorsun, bu konuda alerji testi yaptırdın mı?
Sosyal ağlarda paylaş

özel hastanede ameliyat 500 liradan çok daha pahalı olur. Alerji testi de kan veriyorsun, 300-400 lira kadar olması lazım. O senin neye ne derece alerjin olduğunu söylüyor, ama tabi önce doktora gidiyorsun :). Belki de alerjin yok çünkü.
Sürekli tıkalı burun, alerjiye veya sinüzite işaret eder genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ozelde ameliyat 500-700 arasi tutar saglik guvencen varsa. Onun disinda 2 hafta gibi bi sey sozkonusu degil, 1 haftada butun aksiyon tamamlanmis, tamponlarin alinmis olur. Ben 3 yil once olmustum ameliyati, o zaman daha silikon tampon yoktu 1 haftada ayaklandim kendime geldim.

Hic korkulacak bi sey de yok zaten, genel anestezi yapiyolar cillop gibi cikiyosun.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

Evet, özet olarak durum bu. Kahve, meyve ve benzerleri pek etki etmiyor. Azcık spor yapıyorum diyebilirim.
Sonuç olarak 11 gibi pilimin bitmemesi için ne yapabilirim?teşekkürler.
p.s: 8 saat uyku tavsiyesi tavsiye olarak sayılmayacaktır.

Hergün düzenli 30-45 dk arası koş, ilk başta zor gelebilir...2 hafta düzenli koştuktan sonra 5 saat uyku yeter sana
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...