Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orta Seviye Oyun Bilgisayarı olmuş mu?

-Nae

Öne çıkan mesajlar

Dworgian said:

Bu arada biri bana fan hızı, cpu gpu sıcaklığı vs track etmek için program söyleyebilir mi?

Bir de ASUS kart ile çıkan gpu tweak güzel bir program mı?

Afterburner kur ustune osd monitor app ini konfigle, herseyi gostersin, cpu hizini gostermiyo bi sanirim
Sosyal ağlarda paylaş

Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz sonucunda en son böyle birşey çıktı ortaya. Anakarta bir türlü karar veremedim. Z97 ve H97 arasındaki farkı anlamadım MSI güvenemedim Asus mu Gigabyte mı daha iyi ona da karar veremedim açıkçası bir tane anakart seçiverdim. İşlemci 40 tl farkla 4690 a çıkardım değer diye tahmin ediyorum. Ekran kartınıda önerilerinize uygun revize ettim. Kasayıda aynı şekilde 650w'ye çıkardım. Ama bir yerde Ekran kartı için 8 pinlik kablo kullanılması lazım demişler bu anakartlamı kasa ile mi alakalı bişi ve nası anlayacağım aldığım ürün 8pinlimi diye?

Sosyal ağlarda paylaş

H97 ve Z97 arasındaki fark 4690 ve 4690K arasındaki fark ile aynı, birinde rahatça overclock yaparsın, diğerinde yapamazsın.

sen overclock versiyon anakart alıp overclock yapılmaması gereken işlemci koymuşsun.

Bide kalite olarak ASUS ve GIGABYTE arasında pek fark kalmadı, GB daha tecrübeli ve daha fazla geçmişi var oem konusunda, asus daha yeni.
Sosyal ağlarda paylaş

Seçtiğin kasa güzel ama üzerinde gelen PSU 80+ olmayan Corsair VS 650. Yeterli gelebilir ancak sertifikalı birşey almak daha mantıklı.
Bu yüzden CX serisi bir PSU seçtik. Fiyatı yukseltmemesi için ucuz olan Zalman bir kasa koyuyoruz. Malzeme olarak çok kaliteli olmasa da iç yapısal olarak gayet yeterli. Sonuçta kucağına alıp dolaşmayacaksın :)

Dipnot olarak MSI da gayet kaliteli ürünler üreten bir firma. Bir tereddütün olmasın.

Listeyi şöyle güncelledik,

Intel Core i5 4690 Soket 1150 3.5GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - 589,57 TL
ASUS H97-PLUS Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI Anakart - 331,19 TL
CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI - 238,68 TL
ZALMAN Z5 MidT ATX SİYAH KASA - 136,92 TL
GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram - 268,28 TL
Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı - 528,99 TL
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün itibari ile yeni topladığım bilgisayarıma geçmiş bulunuyorum. İyisi ile kötüsü ile toplamayı becerdik en sonunda.

Son hali şu şekilde oldu. Satıcının karşısına oturunca bazı şeylerin değişeceğini biliyordum toplam bütçeyi çok geçmeden bir takım değişiklikler yaptık.

+ Zalman R1 Kasa
+ Nagas 80+ 600W Güç Kaynağı

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...