applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Dun format attim 8.1 kurdum. bu arada farkina varmamisim harici diske bu virus bulasmis.daha once olmustu 3-4 sene once birine vermistim halletmisti. disk dolu görünüyor ama klasör boyutları 30kb 45 kb falan yeni sisteme de bulasti. steam library falan filan .scr uzantılı ekran koruyucu gibi görünüyor. bunu temizleyecek ne var harici disk fotoğraf dolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 http://www.technologynext.org/how-to-remove-scr-virus/ How to Remove .SCR Virus from My Computer 1.Boot your computer in safe mode. This can be done by pressing F8 while it is booting. 2.Once started in safe mode, go to C:WINDOWSsystem (Here I assume you have installed your windows OS in C drive, may need to change otherwise) 3.Locate the file named “WINLODR.SCR” and delete it permanently. 4.Restart your computer in normal mode ie as you usually do. demişler ama altında; "I went to folder options and unchecked option for “Hide protected operating system files” and all my actual folders with data appeared back. then I gladly deleted the .scr shortcut that got created" demiş biride sonra Bir de bu cevap var ama; http://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/mse-protect_scanning/virus-named-my-picturescr-how-to-remove/5bc16274-95d9-4af6-ab71-af320186520a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Şu linke de bakmak istersin belki; http://punkbite.blogspot.com.tr/2013/02/how-to-remove-trogenvirus-from-computer.html#!/2013/02/how-to-remove-trogenvirus-from-computer.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 bi virüsten kurtulayım derken içinde başka bir virüs bulunan übersuperhyperantivirussafe extra edition falan tarzı bişeyi kurmak düşündürüyor beni :D nedense güvenemedim yıllardır böyle seylere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 bence ilk 4 maddelik şeyi yap. sonra show hidden system files işaretini açıp dosyaların orada mı gör, ondan sonra o salak .scr uzantılı kısayolları sil. malwarebytes pro deneme sürümü kur tarat "When my computer was infected by this virus i tried to remove it with MSE and malwarebytes but both can't even detect this malware" demiş adam MBAM görmüyor galiba yani (ya da belki artık görüyordur) ccleaner yükleyip "startup" da çalışan programlardan gereksiz görünenleri kapa öyle dene bi bakim bir de 2. verdiğim linkte program yükleme yok manuel temizletio ama regedit fln yapman lazım sanırsam. riskli tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Ha şu comment de ilginç; Wamique Ansari21 February 2014 00:45 Scan your system with microsoft security essential and the virus will vanish in no time.....WA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 http://www.selectrealsecurity.com/malware-removal-guide/#TOC-Step-1---Scan-for-and-Remove-Rootkits bu baya iyiymiş. eve gideyim bi denicem, her adımı acık acık anlatmıs. senin yolaldıgın linklerin birinden ulaştım eyw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 np =) formatsız veri kayıpsız kurtul da sen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 formatı zaten dün attım. sistem yeni. işte fifa,cs:go falan filan kurdum, programları yüklüyordum o ara fark ettim. kaybedecek veri yok pc'de önemli olan haricideki resimler dosyalr falan virüs de hariciden bulastı yeni sisteme. lanet olası sey ya. bütün cuma aksamımı alacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 abi, o zaman sana tavsiyem şu. 1) madem yeni, çak full format 2) malwarebytes pro deneme sürümü kur 3) Kaspersky Internet Security 2015 deneme sürümü kur 4) veritabanlarını update et. 5) autoplay i kapat windows da (gerçi usb takınca kaspersky tarayayım mı diye soruyor ama olsun) 6) sistemi bomboşken full scan yap ikisiyle de 7) ondan sonra external ı tak full tarat 1. adım kaç dkk sürüyor bilmiyorum da, gerisi kısa sürüyor. external taraman uzun sürer sadece EDİT: virüs tarama dosyalarımı siler diye endişeleniyorsun da, anladığım bu virüste aslında dosyalara bir şey olmuyor. virüs folderlarını saklayıp, yerlerine o folderlara erişen kısayollar koyuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 ben iki kere üst üste yedim. aynı şeydir belki, anlatayım. birden fazla scr virüsü var çünkü. gizli dosyaları gösteri aç dosyalarını görürsün. sonra ctrl shift escden bak iki tane adobe madobe gibi saçmasapan exe oluyor. sağ tıkla dosya konumunu aç de seç ikisini de shift delete'e bas ama evet deme. görev yöneticisinden sağ tıklayıp işlem ağacını sonlandır de geri gelmeden evet de silinip gidiyor. birkaç denemede halledersin. sonra scr uzantılı fake dosyaların hepsini sil, kendi dosyalarını da seç özelliklerden gizliden çıkar. bitti gitti nene gibi hemen on milyon program kurmayın lan virüsten saylanmaz bile bunlar sdfşlvs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 walware bytes diye bi program kurudm. 2 tane adobe seyi buldu, karantinaya aldım sildim dedi falan. onlardı sanırım. fake dosyaları sildim. suan harici diskin içini bosaltıyorum onu biçimlendiricem. sisteme tekrar format atmama gerek var mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 gerek yok. biçimlendirmene de gerek yok. gizli dosyaları aç kendine ait olmayan her şeyi sil autorun vs yeter. boşuna uğraşma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 2. ye yiyorum bunu aynı harici disk üzerinden de o yüzden biçimlendirsem mi dedim :D eyw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 söyle bieşy var, D klasöründe diablo 3 içine falan da atmıs. tek tek ayıklamak zor geldi sdafsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2014 harddiskte arat direk *.scr diye sil hepsini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2014 adam hem sorun yaşıo hem üşengeç arkadaş ldsajdldjkl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar