Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MR çektiricem

WoodsOfYpres

Öne çıkan mesajlar

4 tane metal kaplama diş var, kraniyal mr istedi doktor.
Doktora kaplamalarımı söyledim sorun olmucağını söyledi.
Parlama yapabilir dedi, 2 farklı MR merkezine sordum fiziksel sorun olmaz ama parlama yapabilir dediler.

Dişçimi aradım sorun olmucağını ama isterse kaplamaları çıkarabilceğini söyledi ama eski kaplamalarım düştüğünde 7-8 kere rüyama girmişti sürekli random zamanlarda sallanıp düştüğünü gördüm aahah hassasslık var bu konuda.

Kaplamayı çıkarırken dişe falan zarar gelirse vs. diye tırsmıyor değilim. Zaten kaplama çıkarmak yeterince stresli bir iş.
Ne yapsam bilmiyorum parlama yapıp komple MR ı çöp hale getirirse para+zamana yazık.
Diğer türlü çok meh of

help
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

Jaegerjaquez said:

içerden beyni delip kafatasının üst kısmından çıkıyomuş son durak 7

OP'u okuyunca direkt bu canlandi gozumde. ama beyni delmedi, agzinin icini darmadagin edip suratin ortasindan cikti

Trollüğünüzü yine yapın ama hobi olarak yapın. Ama sağlık konusunda saçmalamayın rica ediyorum.
Daha şiddetli kaygı bozukluğu yaşayan birisi okusa bu yazılanları üstüne panik atak geçirip acile falan gitse iyi mi olur?
Nerden görücek falan dersen, bu bozukluğu yaşayan birisi internette sürekli araştırır testleri hastalıkları vs.

GenjuroXXX said:

Tomografi rica etsen? Manyetik rezonans yerine radyasyonla çözüyosun olayı en azından huzursuz olmazsın

Edit: Para ve zamana yazık olmasını istemiyorsan Kızılay'da çektir bence (İstanbuldaysan Kartal Kızılay) 27 lira nöroloji'ye muayne ücreti 80 lira'da MR ücreti (kontrastlı)

Aile dostu nörolog nişanlıma 2 kere tomografi çektirdi kızdım mesela, keşke MR verseydi dedim. Allah korusun çook ciddi durumlarda kar zarar hesabıyla (ilaçlar bile bu şekilde kullanılıyor sonuçta ilaçlar çarliston biberi değil hepsinin zararı var) çektirilir.

Ha gittim bugün çektirdim hatta çok arada kaldım 1 saat randevuyu ertelettirdim MR merkezine, dişçiye gittim dişleri çıkarttırmaya doktorum rahatlattı biraz parlama yapmaz kaç tane implantlı hasta var onlar çektiriyor vs. kafan rahat olsun çektir doktorun tekrar MR isterse gelirsin çıkarırız ama çıkarırken alttaki dişlerine zarar verme riski var dedi vs.
Gittim MR merkezindeki görevlilere de durumu izah ettim fiziksel olarak zarar görürmüyüm endişesi ile ama sorun olmucağını söylediler.

Açık MR a aldılar beni, işlem çok kısa sürdü niyeyse 15 dakikaydı.
Çıktığımda dişlerimin parlama yapıp yapmadığını sordum hayır yapmadı cevabıyla rahatladım hehe.
Yarın doktora raporu yollucaklarmış, elime cd verdiler yolladılar umarım temiz çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunları biliyorum senko, ameliyat ve dental işlemlerde kullanılan maddeler MR dan etkilenmiyormuş, bir çok yerde bu yazıyor ve tüm doktorlar bunu söylüyor ama kaygılıydım ilk elden tecrübe etmiş oldum.

Ha tabi kalp pili,görme işitme cihazları,insülin pompaları vs. hiç bir şekilde MR a girmemesi gereken şeyler diye biliyorum aman dikkat.
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...