PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2014 atarax ben uzun süre kullandım bir şey yapmıyor korkma. ağır bir ilaç değil zaten gaza gelip fazla falan içmezsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riza_calimbay Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2014 bişeyin yok. iyi bi kötek yemen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2014 PrudenT said: atarax ben uzun süre kullandım bir şey yapmıyor korkma. ağır bir ilaç değil zaten gaza gelip fazla falan içmezsen. Okudum bende internette, baya kullanılan bir ilaçmış hehe, alerji ilacıymış ama yan etkisi olan uyku yüzünden uyku sorunlarında kullanılır hale gelmiş top lel. @Rıza ; o köteği sen çocuğuna atarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2014 panik atak var bende :) lustral+atarax favorim di iksini birden aldınmı yok böyle uyku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2014 Hearthstone kesmediyse bak overwatch geliyor blizzden ona sar biraz endişe dert tasa kalmaz kafada zaaa Şaka şaka geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 smyrnas said: panik atak var bende :) lustral+atarax favorim di iksini birden aldınmı yok böyle uyku. Nörolog 10mg paxera -ilk hafta yarım içilcek günde 1 tane- gece için de atarax 25mg yarım verdi. Paxera için g*tum yemedi ahah çok düşük doz ama zaten sabaha kadar uyuyamıyorum kalktığımda akşam 7 oluyor saat,bana sabah almam gerektiğini söyledi paxerayı, eee sabah yok ne zaman alayım. Ataraxta yarım aldım bi sefer uyutmadı, hatta çarpıntı oldu aldıktan sonra yatak içinde dönüp dönüp düşünmekten atak mı yaşadım ilaç mı yaptı bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Atarax ı tek başına kullandıgın zaman bir işe yaramıyor ama ben lustral ile beraber aldıgımda yarım saat içinde kendimi uyku modunda buluyorum. istersen ikisini beraber almayı dene daha etkili olacagını düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2014 Paxerayı kullanmayışımın 2 sebebi var, birisi uyku düzensizliği normal insanlar gibi sabah uyanmadığım için ne zaman alıcağımı bilmiyorum ilacı,doktor sabah dedi ama ben sabah uyuyorum hehe. Gerçi sabah 9da uyudum 4te uyandım -uyandırıldım zorla- 12 gibi tam atarax içeyim diyorum yarım etki göstermemişti. 2. si paroksetin olan SSRI lar -paxil paxera vs.- fluoksetin ve sertralin olanlara göre daha fazla yan etki ve bıraktığında çekilme sendromu yapıyormuş, bana verilen doz düşük olmasına rağmen doktorda adam akıllı bilgilendirmediği için (ilacı veren nörolog gerçi özel hastane doktoru olmasına rağmen çok bilgilendirmiyor, ulan bende anksiyete var sen bilgilendirde rahatlat dimi :)) çekiniyorum annem 40mg paxil kullanıyor bir süredir, ilaç bitti 2 gün kullanmadı eller titremeye falan başladı gittik direk doktora. Araştırdığım kadarıyla lustral ve prozactan genel anlamda memnun baya insan var, ikisi de paroksetin değil en basiti. Psikiyatra gidicem bütçe sarsıldı gidemiyorum, devletteki psikiyatrlar aman aman 1.5 dakikada başından savıyor allah düşürmesin. Çetin Etik diye bir doktor buldum herkes memnun gözüküyor, kafadan 250tl isticek gibi seansa bakalım. Tabi gitmeden önce ne kadar sürüyor seanslar sorucam 10 dakika falan değildir herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2014 smyrnas said: Atarax ı tek başına kullandıgın zaman bir işe yaramıyor ama ben lustral ile beraber aldıgımda yarım saat içinde kendimi uyku modunda buluyorum. istersen ikisini beraber almayı dene daha etkili olacagını düşünüyorum. şöyle laflara pek güvenme, ssri'ların sağı solu belli olmuyor. ben lustral içerken iki günde bir zor uyuyordum uyku falan bırakmıyordu. laf etmek için söylemiyorum herkeste yan etkileri farklı yani, biri birini tutmaz. lustral ve muadillerinin en sık rastlanan yan etkileri uykusuzluk ya da çok uyku, mide bulantısı (kusturmuyor ama batıyor ilaca alışma sürecinde genelde) ve ünlü olmalarını sağlayan libido etkileri (bu banko). psikiyatrdan da 45 dakikalık terapi seansı bekleme sdfj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Ben ssri isim olarak arastirmayi gectim etken maddelerini arastiriyorum artik o yuzden biliyorum cok farkli yan etkilerinin oldugunu hehe. Genel olarak okudugum fluoksetinin ve sertralinin (prozac ve lustral) paroksetinin (paxera ve turevleri) ne gore daha masum oldugu yonunde ama ne hikmetse benim gittigim doktorlar paxera paxil ve citoles yazdi bana su ana kadar. Ha kafami silkeyim hicbirini kullanmadim. Ilk gittigim norolog kayinpederin aile dostuydu 2 dakika dinledi citoles verdi noropatik agrilar icin. Sonra annemin norologuna gittigimde paxil kullanabilirsn kontrole gelene kadar dexi. MR sonucu cikinca paxera yazdi. Kullanmadim psikiyatra gitmeden kullanmiyim dedim belki kendi kendime atlatirim dedim ama kusmalar aglama krizleri gun boyu suren anksiyete gosterdiki olmuyomus :). Simdi kalp hastanesinden geldim holter takilmisti, kan sonuclarin super masallah dedi, ekoda kalo kapakciginda zayiflik cikti tekrar tekrar sorun yaratirmi gecermi falan diye sordum hastalik bile degil bu merak etme dedi efor testi istedi haftaya. holter sonucuyla ilgili bisi demedi carpintin oldumu diye sordu dedim 2 kere kustum 3 kere aglama krizi gecirdim sabaha kadar bisi olcak diye uyuyamadm carpintim oldu birazda agrim oldu dedim sol gogsum ve kolumda. Kas agrilarin var dedi 4 gun kullanmam icin kas gevsetici verdi, beloc diye kalp hapi verdi ve paxera yaziyodu yazmayin evde var 1 kutu hic kullanamdim dedim guldu. norologlarin verdigi dozun aksine 5mg degil 10 ile basliyalim dedi. Tum bunlar stresten oluyo dedi. Anksiyetem var sanirim dedim guldu evet dedi. Psikiyatra gitmem gerekmez mi dedim 1 ay bu ilaclari kullan duzelmezse zaten ben yonlendiririm dedi bende bugun psikiytra gitmeyi dusunuyodum. Bursada cetin etik diye bir psikiytra var ozel muaynehanesi var mudanya yolunda epey olumlu yorum var hakkinda 5 10 dakkada basindan savmiyo sanirim. Bide prof.dr. var selcuk kirli diye yazilanlara gore cok konusmuyomus ama gidenler cok memnun nokta atisi yapiyor diyorlar. Tabi bunlar en assagi 200tl den assagi seans yapmazlar hatta prof dr cok daha fazla ister unvandan dolayi. Simdi psikiytra gitmeden kullanmasam mi diye dusunupnduruyorum, bir yandan da gittigim her doktor ve acil panik atak/anksiyete diye ssri verdi yada psikiytra yonlendirdi. Dusmanimin basina vermesin bu anskiyeteyi gercekten insani yiyip bitiriyor. Sukur ki fizyolojik onemli bir rahatsizligim cikmadi ama oyle lanet birsey ki beynine soz geciremiyor insan 'acaba gozden bisimi kacirdi doktor' diye dusunuyorsun. Azicik mantikli dusunebildiginde ulan bu sefer bu kadar stresten takmaktan yoksa bile cikmasa bari diye kisir donguye giriyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Bu arada bu beloc icin tansiyonu dusuk olanlar kullanmasin deniyor, benim recetede hipertansiyon yaziyor muayne gunu dusuk bile cikmisti tansiyon anlamadim gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 milenyum falan değil kimyasal çağı olarak ancaklar bu yüzyılı. dedi dersiniz bak. belki bu data'lar kurtarılır ilk çağ insanları hakkında falan bilgiler edinilir gelecekte. belki ünlü olurum. haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WoodsOfYpres Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2014 yav said: milenyum falan değil kimyasal çağı olarak ancaklar bu yüzyılı. dedi dersiniz bak. belki bu data'lar kurtarılır ilk çağ insanları hakkında falan bilgiler edinilir gelecekte. belki ünlü olurum. haha Genel olarak ilaç kullanımı için mi bu yazdığın yoksa SSRI olanlar için mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 WoodsOfYpres said: Bu arada bu beloc icin tansiyonu dusuk olanlar kullanmasin deniyor, benim recetede hipertansiyon yaziyor muayne gunu dusuk bile cikmisti tansiyon anlamadim gitti. Strese bağlı yüksek tansiyon, her insanda olan normal bişey. Hipertansiyon hastası olman için farklı zamanlarda yapılan 3 ölçümde sonucun 140-90 ve üstü olması gerek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2014 Bende panik atak geçirdim hem de baya hardcore, evden çıkamadım, acillerde süründüm, toplu taşımaya binemedim ama sonunda kendi kendime aştım hem de ilaç kullanmadım. Hastalığın tırmanmasındaki en büyük sebebi de bence hastalık hakkında inanılmaz araştırma yapıyordum panik ataklı olduğumu düşünüyordum ( doktora gitmeden evvel) ama bir yandan da bende panik bozukluğu var diyemiyordum tabii. ekşi'de panik atakla ilgili yazı okurken pc karşısında gözlerim kararacak kadar nöbetler geçiriyordum sonunda gittim doktora ve panik ataklı olduğumu öğrendim. başka doktorlara da gittim kafam rahat etsin diye (kardiyalog, nörolog) sonunda sadece panik ataklı olduğumu ve kendi kendime durumu zorlaştırdığımı fark ettim çünkü kendi halime kaygı duydukca olay boktan bir döngüye bağlıyordu ve daha kötü oluyordum. Sonra bütün mevzuyu kabullenip kendime kendi paniğim dışında başka uğraşlar bulmayı öğrendim ve bir anda değil ama uzun bir zaman içerisinde nöbetlerin şiddeti azalarak gitti. Arada hala paniklerim ama fark ederim bir şekilde sakinleştiririm kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar