Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

personal trainer

senko

Öne çıkan mesajlar

Hareketi dogru ogrenip dogru yapmak ve o hareketi omurilikten dusunmeden yapabilecek kadar oturtabilmek onemli.

Salondaki trainerlar (hepsi icin soylemek mumkun degil) duzgun formla squat ogretmeyip, deadliftde spotterlik yapip, insani smith machine e falan sokuyorlar. Salonda oksijen israfinin yani sira bir de en bastan yanlis ogrenmenize sebep oluyor.

Internetten video izleyip makale okuyup yapmak istesen kendini kontrol edebilecegin bir mekanizma olmadigi icin yine izleyip/okudugunu uygulayamamak gibi bir problemin olabilir.

Temelleri saglam atmak lazim. Geri kalan self motivation.

/summon tili
Sosyal ağlarda paylaş

başlığı ve cevapları okumuştum. dünyadaki cahilliği ben mi çözcem diye cevap yazmadım

şimdiye kadar türkiye'de gördüğüm personal trainerlardan birini kiralarsan sana yarardan çok zararı olur. hareketleri, yapılışlarını bilmiyolar. sakatlanmanı önleyemezler.

izlediğim kadarıyla, sadece müşteriyi yorup, çalışmış hissi veriyolar. bu hepsi için geçerli olmayabilir. çalışmış hissi, doğru çalıştığının garantisi değil.

ona verceğin paranın çeyreğini bana ver gelir çalıştırırım seni sdfsd
şaka bi yana yeterli motivasyonun varsa okuyarak, izleyerek öğrenmek güzel. bazı kritik hareketlerde kendini videoya çekerek buraya yollarsın, düzgün yapman konusunda yardımcı oluruz. ama işin temelini o motivasyon olmadan öğrenemezsin, personal trainerın öğrettiği de ne kadar doğru ne kadar yanlış olur bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

siktir et diyon yani personal trainer'ı
kamçılasın diye istemiyorum ben zaten, 30 yaşında adamım, birinin kamçılaması ile iş yapcak yaşı geçtik çoktan. sadece beslenme + hareketler için istiyordum
burdaki genel kanı da o da bilmiyordur şeklinde ama anladığım kadarı ile.
Sosyal ağlarda paylaş

suradan basla iste, guncelligini koruyor halen
http://liamrosen.com/fitness.html
daha da yetkili abiler eksik gedigini soyler isterse

hareketleri dogru yapmayi ogren, ileride n kilo dedlift yaparken volta atan egitmen uyarmiyor diye belinden olma hani
beslenmeyi de besin degerlerini de dikkate alarak disipline oturt
(tum gun eti form yiyerek kas kaybettiydin diye hatirliyorum, onu yapma mesela)

noobken baska da bir sey yok sanirim
Sosyal ağlarda paylaş

fıtık olmak istemiyorsanız benden bir takım öneriler var:
yerden bir şey kaldırırken göğsünüz her zaman dik olsun ve omurganız kesinlikle sabit olsun.
olympic liftlere teknik öğrenmeden ve gerekli mobility i sağlamadan girmeyin. Hatta bu dediğim squat içinde geçerli. Tam olarak yere çömelip rahatça en az 5 dk duramıyorsanız squat a da bulaşmayın.
farmers walk u uzun mesafede yüksek kilolar ile kesinlikle yapmayın.

hepsinden önemlisi kg arttırımını çok hızlı yapmayın.

bir de insanlar ağır kaldırdığı için değil mal gibi bütün gün oturduğu için fıtık olma şansı daha fazla.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...