darkageman Mesaj tarihi: Ekim 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2014 Merhabalar; Bende x2 4gb ripjaws var 1600 mhz lık ilk 2 slota taktigim zaman ikisini tekini görmüyor nasıl görmüyor derken biosu actiğmda 4 gb gözüküyor öteki 2 slota taktığım zaman 8 gb gözüküyor normal calişiyor. Gelelim soruna; Siyah ve mavi 2 şer tane giriş yeri var. m5a97 r2.0 anakart. ilk girişteki siyah'a rami tek taktigimda bip sesi geliyor mavi ye de tek taktigimda bip sesi geliyor ben anlamadim gitti. İkisini bende 3.4 slota taktim calişiyor o iki slotta ne olduğunu anlayamadim kimisi ekran kartının yuvasına oturduğundan emin ol veya ram oturmamiştir yazmiş. Ne yapabilirim ?= Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2014 çift kanal çalışmasını istiyosan ya 1-3 ya da 2-4 takacaksın. ama sende rami görmeme durumu var, onun nedenini araştırmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkageman Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Ram'i tek girişteki 2 slotlarda denediğim zaman uzun bip sesi geliyor ama diğer 2 slota taktığım zaman aktif bir biçimde calişiyor biosta rami görüyor ama 4 gb görüyor ram ayarlarına girdiğim zaman 8 gb gösteriyor sistemden bilgisayara girdiğmi zaman 8 gb ram var diyo (kullanılabilir 3.5 gb) yaziyo delireceğim ya yok mu çözümünü bilen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Distrib Çizgi Elektronik ise yeni anakartı kaptın hayırlı olsun. 1.5 yıl önce kadar aynısı oldu. Bilmem ne köprüsünde sorun olduğunu belirttiler. Aynı senin hata vardı ve aynı anakart. Çizgiye gönderdim, tamir edildi diyerek geri geldi. Aynı sorun 15 gün sonra tekrar oldu. İkinci gönderdiğimde 1.5 yıllık kart değişime girdi. M5a97 ellerinde olmadığı için M5A99X EVO verdiler. Seninki de aynı süreçten geçecektir. Tamire sokuyorlar ama tekrar bozuluyor sonra yenisini veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 darkageman said: Ram'i tek girişteki 2 slotlarda denediğim zaman uzun bip sesi geliyor ama diğer 2 slota taktığım zaman aktif bir biçimde calişiyor biosta rami görüyor ama 4 gb görüyor ram ayarlarına girdiğim zaman 8 gb gösteriyor sistemden bilgisayara girdiğmi zaman 8 gb ram var diyo (kullanılabilir 3.5 gb) yaziyo delireceğim ya yok mu çözümünü bilen slot bozuktur büyük ihtimalle tamire gönder ama onun dışında işletim sistemin de 32 bit sanırım 3.5 kullanılabilir diyorsa eğer. 8 de taksan 16 da taksan 32 bit işletim sisteminde anca 3.5 gb si kullanılabilir. 64 bit e geçmen gerekecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fixmen Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 stormeagle said: Distrib Çizgi Elektronik ise yeni anakartı kaptın hayırlı olsun. Asus'lara artik Cizgi bakmiyor, yeni bir firma var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Evet şimdi gördüm. SMS Infocomm bakıyormuş artık. Orası nasıl acaba.. Sırf çizgi elektronik servis anlayışı için Asus tercih ediyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2014 Çizgi son 1.5 yılda sıçıp sıvadığı şikayetler ve memnuniyetsizlikler alıp başını gittiği için Asus, Çizgi yerine kendisi bakıyor artık RMA işlemlerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkageman Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2014 df said: darkageman said: Ram'i tek girişteki 2 slotlarda denediğim zaman uzun bip sesi geliyor ama diğer 2 slota taktığım zaman aktif bir biçimde calişiyor biosta rami görüyor ama 4 gb görüyor ram ayarlarına girdiğim zaman 8 gb gösteriyor sistemden bilgisayara girdiğmi zaman 8 gb ram var diyo (kullanılabilir 3.5 gb) yaziyo delireceğim ya yok mu çözümünü bilen slot bozuktur büyük ihtimalle tamire gönder ama onun dışında işletim sistemin de 32 bit sanırım 3.5 kullanılabilir diyorsa eğer. 8 de taksan 16 da taksan 32 bit işletim sisteminde anca 3.5 gb si kullanılabilir. 64 bit e geçmen gerekecek. Windows 7 prof 64 sistemim bakalim göndericem ya benim aklimi kurcalayan diger 2 slotda calişiyo. Biosa girdim birini dit diye öten slota digerini calişan slota taktim gene 4 gördü. Sonra ram ayarlarina girdim orada dit sesi cikaran rami de görüyor ama işleme almiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar