Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Giriş yapmak için programlamadan biraz anlıyo olmak gerekli, iyice kavrayabilmek için de recursive'dir, state'tir, concurrency'dir, bunlardan anlamak şart bence. Fonksiyonel programlama neden var, neden yükselişe geçti, bunların altında yatan nedenleri kavramak ve avantajına kullanmak için yani. Yani zaten her program input -> process -> output şeklinde çalışıyo sonuçta sdf Ama görsel bi şeyler oluşturmak konusunu bilemiyorum açıkçası. Yani daha doğrusu şöyle, web projesi olsun olmasın, programının işleyiş şeklinin ekrana çıkacak görüntüyü etkilememesi gerek, yani sunum/görsel katmanı işleyiş katmanından bağımsız olmalı. O yüzden teoride düzgün bi mimariyle tüm işlemleri Scala'ya yaptırıp, Java'nın OpenGL bağlantılarını kullanarak görüntüyü OpenGL ile ekrana basmak mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Internetten oneri almak ne kadar tehlikeli bir kez daha gorduk. Eclipse ogren demisler ya ahah. Hayir herhangi bir "IDE" ogrenmeyi onermek zaten yanlis, bir de gidip Eclipse onermek daha da yanlis. Bu arada ekleyeyim, direk olarak coursera'daki scala dersine girerse bogulur. O ders functional mantigi ogretmekte oldukca yetersiz kaliyor. Scala ogrenebilirsin ama kesinlike functional mantik icin yeterli degil. Skill olarak programlama ogren direk. Programlama ingilizce gibi bir sey olmak uzere. Tech ve engineering ile alakali her iste programlama iyi kotu yapiliyor artik. Baslangic olarak da https://www.coursera.org/course/pythonlearn bu dersi alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 bombilo said: bi sen eksiktin bilişimde ben de eksiğim :( hem kursa bile gittim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Deacon said: Internetten oneri almak ne kadar tehlikeli bir kez daha gorduk. Eclipse ogren demisler ya ahah. Hayir herhangi bir "IDE" ogrenmeyi onermek zaten yanlis, bir de gidip Eclipse onermek daha da yanlis. Bu arada ekleyeyim, direk olarak coursera'daki scala dersine girerse bogulur. O ders functional mantigi ogretmekte oldukca yetersiz kaliyor. Scala ogrenebilirsin ama kesinlike functional mantik icin yeterli degil. Skill olarak programlama ogren direk. Programlama ingilizce gibi bir sey olmak uzere. Tech ve engineering ile alakali her iste programlama iyi kotu yapiliyor artik. Baslangic olarak da https://www.coursera.org/course/pythonlearn bu dersi alabilirsin. Şu dediğin çok doğru ya, insanı tatmin edecek iş bulmak için programlama kısmı da gerekiyor az buçuk. Coursera bayağı kapsamlı bir siteye benziyor. Mutlaka bakacağım. Sıkıldım tekdüzelikten, "şunu da yapabiliyorum lan" hissini yaşamak istiyorum yeniden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 ben de front endcilikten swift ve java'ya geçeyim dedim ama olmadı swift hayattan soğuttu beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Çok fazla object-oriented düşünmek durumunda kalmamış, matematikten çok fazla uzaklaşmamış insanlar fonksiyonel programlamayı uzun yıllardır Java yazmış insanlardan çok daha kolay öğreniyolar. En azından bu işin babaları bunu savunuyo, önermeleri de genelde "hiç program yazmamış birine x = x + 1 dediğimde o ne lan der, çünkü bu matematiğe aykırıdır" şeklinde oluyo. Scala önermemin sebebi bu ama evet, ağır bi konu ve Coursera'daki eğitim analitik, fonksiyonel ve object-oriented düşünmeye yönelik biraz altyapı sahibi olduğunu kabul ederek başlıyo malesef. Yoksa Javascript ya da C# gibi yarı fonksiyonel dillerde callback fonksiyon, LINQ gibi şeyleri kullanarak closure ve lambda expression yapılarına aşinalık kazanmış olanlar direk girişebilir bu kursa sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Ne ararsan var bence Coursera'dan yararlan ;) Coursera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 baslangicini tutturman lazim orda bisey almak icin ya. schedulesuz olani laizm onun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2014 Uygulamalı istatistik ve iktisatta da programlama bilmek level atlatıyor btw. Literatürün temiz 1 sene önünden gidiyor R, en kötü matlab falan kullanabilenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2014 felsefe oku, hayatın programlarını çözersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ekim 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2014 bilisim enstitusunde askerlik masteri yapmaktayim ama derslere gitmeyip courseradan phython ogrenmek istiyorum. benim sikintimi kisa bir cumleyle aciklayiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 phyton kasmaya başladım bakalım, sonrasında temeli öğrenince oradan yürürüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 python Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2014 True that. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar