Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psikolojik Danışmanlık

masa

Öne çıkan mesajlar

İstanbulda bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum. Süpervizyon eğitimi alıyorum. Eğitim kapsamında 8 görüşme yapmam gerekiyor. Genelde üniversitede duyuru yapılarak danışan bulunuyor ancak dışarıdan danışan bulma şansımızda varmış, onun için patiye konu açmak istedim.

Kendiniz gelebilir veya bir yakınınızı yönlendirebilirsiniz.

-Psikoloğa gitmek için ağır bir psikolojik rahatsızlığınızın bulunması gerekmiyor.
-Görüşmeler 50 dakika sürüyor.
-Görüşme vidyo kaydına alınıyor, görüşmeden sonra hoca vidyoyu izliyor ve vidyo siliniyor. Hoca danışanı değil beni inceliyor, yani vidyoda görünmeniz şart değil.
-En önemli konu süreklilik. Okulun duyurusu ile danışan görmek istemememin nedeni de meraktan gelen öğrencinin 2. görüşmeden sonra çekip gitmesi.
-Gelecek kişi bunun eğitim amaçlı olduğunu ve danışman hocam tarafından kontrol edildiğini bilmesi gerekiyor.
-Bayramdan sonra ilk görüşmeyi yapmamız mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

ben gelirim ama 2 doktora tezi çıkar benden. anaokulunda başladı herşey.. bir gün annemle babam beni almayı unuttu. alt sınıftaki hazalı da almayı unutmuşlar. alacakaranlık diyebileceğimiz bir sınıfta bekletiyorlardı. sonra kadriye öğretmenin işi çıktı o da gitti.....
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
İkinci dönem için bir kişi ile daha görüşme yapacağım. Daha önce bir pati ile görüştük, iki tarafta memnun bir şekilde ayrıldık. Gene bir pati ile karşılıklı yardımlaşabiliriz diye düşündüm. İlk posttaki belirttiklerim aynen geçerli.
Sosyal ağlarda paylaş

bazı hastalık ve durumlarda ilaç + psikoterapi birlikte yürütülür ancak genel olarak psikoterapi ile tedavi edilecek bir şeyi antidepresan geçirmez. antidepresan çözüm değil geçiştiricidir.

insanlar psikologa gitmeyi istemiyor çünkü psikoterapiden alacakları tedavi, doktordan alacakları gibi olmuyor. uğraşmaları, sorgulamaları, zorlanmaları, kendileriyle boğuşmaları, farkına varmaları, atlatmaları gerekiyor. e bunları yapacaksam psikologa niye ihtiyacım var diyor. ama gitmeden de çözemiyor.

fiziksel sorunlarda olduğu gibi ilaç alıp bitsin istiyor herkes ne yazık ki. antidepresan bağımlısı bir millet olduk bu yüzden. yüzleşemiyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

antidepresan tedavi için gerekli olan ortamı sağlar. böyle fobisi olan sosyal sıkıntıları olan insanlara bu sorunla yüzleştirmek için ilk başta hormonel olarak uygun ortam hazırlamak gerek ki yüzleştirme sırasında hemen kendi içine kapanma yerine yüzleşme yapacak durumda olsun. narkoz gibi narkoz kimseyi iyileştirmez ancak narkoz olmadan da ameliyat zor baya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...