Certhas Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 http://www.ibuypower.com/Product/Revolt enteresan bir alet. yeni kasa toplayacak olanlar düşünebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 O termal macun sürülecek, o kablolar ile savaş verilecek. İşin güzelliği bu zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Bazıları halen desktop macerasından hoşlanıyor olabilir ama 2015'e girerken taşınabilir olmayan bilgisayarlar bana hiç ilgi çekici gelmiyor. Revolt gayet performanslı ama daha az taşınabilir gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 taşınabilir pc ile taşınamaz pc'nin yaptıkları arasında hala ciddi farklar bulundugu surece 2015, 2115 fark etmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 I buy crap olarak degistirsinler ismini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 iBuyCrap: Repugnant Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 2014 yılında sitelerde hala pop up çıkıyor. insan şaşırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Anhora said: Bazıları halen desktop macerasından hoşlanıyor olabilir ama 2015'e girerken taşınabilir olmayan bilgisayarlar bana hiç ilgi çekici gelmiyor. Revolt gayet performanslı ama daha az taşınabilir gözüküyor. Tipik bir yeni nesil console fag Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Dark_Soul said: Konuya gitmek icin tiklayin: http://forum.paticik.com/read.php?6,7776348,7776498#msg-7776498 Anhora said: Bazıları halen desktop macerasından hoşlanıyor olabilir ama 2015'e girerken taşınabilir olmayan bilgisayarlar bana hiç ilgi çekici gelmiyor. Revolt gayet performanslı ama daha az taşınabilir gözüküyor. Tipik bir yeni nesil console fag Consolu en son ne zaman gördüğümü unuttum. Sadece gamer değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Anhora said: Bazıları halen desktop macerasından hoşlanıyor olabilir ama 2015'e girerken taşınabilir olmayan bilgisayarlar bana hiç ilgi çekici gelmiyor. Revolt gayet performanslı ama daha az taşınabilir gözüküyor. wut? Edit: Pardon gamer değilim dediği zaman zaten anlaşıldı üstteki comment Anhora said: Consolu en son ne zaman gördüğümü unuttum. Sadece gamer değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Ben gamer'dan çok videophile'ım. 4K-8K yaygınlaştıktan sonra desktop benim için anlam kazanacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 merak etme. şu an en yüksek video kalitesini destekleyen laptoplar var ise, 4k 8k 12k 1205060k da yaygınlaştığında, onu destekleyen taşınabilir sistemler olur. gamer olmadığın sürece ve/veya grafik ağırlıklı işlemler yapmadığın sürece, desktop un senin için gereklilik olacağını düşünmüyorum. tabii videophile değilim n00b ca bir düşünce olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Taşınabilir bilgisayarlar ile desktop arasındaki perf farkı her geçen gün kapanıyor. Ayrıca cloud mloud derken çok güçlü bilgsayar ihtiyacı da azalacak. Desktop bilgisayar hobi işi artık. Hobi olarak da her zaman var olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Zaten bu kalitenin o kadar çabuk hayatımıza gireceğini sanmıyorum. Hele de taşınabilir bilgisayarlarda kayıpsız video izlemek en az 15 yıl alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 aktiftablet said: Taşınabilir bilgisayarlar ile desktop arasındaki perf farkı her geçen gün kapanıyor. şu cümle her sarf edildiğinde, "gaming" açısından o dediğinin olmadığı söylenip duruyor. daha geçen gün tartışıldı desktop gpu lar ve cpu lar ile laptop gpu cpu güçleri fln kapanamaz abi. her zaman "daha küçük alana aynı güç" söz konusu olacak. o yüzden de küçük = pahalı olduğu için f/p olarak desktoplar önde olacak. ne zaman "desktop kavramı" toptan kalkar o zaman ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 taşınabilir bilgisayarda ki cpu/gpu daha küçük değil bir kere. Temelde aynı cpu/gpu daha yavaş çalıştırılıyor. Kaldı ki güç tüketimi ve ısınma desktop pcler için de sınır. Sonsuz watt psu ve sonsuz büyüklükte heatsink yerleştiremiyorsunsonuç olarak, orada da sınıra git gide yaklaşılıyor. Atlanan bir nokta da, bir "markalı" bir bilgisayarın yüksek miktarda üretimi, komponentlerin yüksek miktarda sarın alınması ile maliyetini düşürebilmek mümkün iken, "toplama" bilgisayarda bu mümkün değil. Eli yüzü düzgün kasalar, 300TL den falan başlıyor mesela. Bu yüzden toplama bilgisayar pahalı bir hobiye dönüşüyor. oyuncu adam da bu işi hobi olarak yaptığından "toplama" bilgisayara yönelmeyi tercih ediyor bu yüzden büyük üreticiler, masaüstü oyun bilgisayarlarına çok yönelmiyorlar, tutmuyor çünkü. Dworgian said: aktiftablet said: Taşınabilir bilgisayarlar ile desktop arasındaki perf farkı her geçen gün kapanıyor. şu cümle her sarf edildiğinde, "gaming" açısından o dediğinin olmadığı söylenip duruyor. daha geçen gün tartışıldı desktop gpu lar ve cpu lar ile laptop gpu cpu güçleri fln kapanamaz abi. her zaman "daha küçük alana aynı güç" söz konusu olacak. o yüzden de küçük = pahalı olduğu için f/p olarak desktoplar önde olacak. ne zaman "desktop kavramı" toptan kalkar o zaman ok Geçen gün tartışan da bendim zaten. Sıfırdan (monitörü kasası psu'su vs) oyun bilgisayarı toplamak için harcayacağım parayla alabileceğim oyun laptopı, performans olarak çok geride kalmıyor gördüğüm kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 aktiftablet said: taşınabilir bilgisayarda ki cpu/gpu daha küçük değil bir kere. Abi, sonuçta ufacık çipin kendisinden bahsettiğimi düşünmüyorsun herhalde. Sonuçta desktop versiyon gpu ların razer blade inceliğinde laptoplardan daha kalın olmasının bir sebebi olması gerekir diye düşünüyorum. Bu sebep de senin aşağıda dediğin şey işte sanırım; aktiftablet said: Temelde aynı cpu/gpu daha yavaş çalıştırılıyor. Kaldı ki güç tüketimi ve ısınma desktop pcler için de sınır. Sonra demişsin ki; aktiftablet said: Sonsuz watt psu ve sonsuz büyüklükte heatsink yerleştiremiyorsunsonuç olarak, orada da sınıra git gide yaklaşılıyor. Şu yorum biraz garip değil mi? Gün geçtikçe küçülmüyor mu elektronik cihazlarda kullanılan ekipmanın boyutu? Ben şunu diyorum, şu anki i7 - gtx980 sli performansında çalışacak bir laptop illa yapılacak, ama o yapıldığında, bunun yapılmasını sağlayan teknolojik gelişme, desktop için çok daha üst bir hıza/güce izin verecek çünkü her zaman desktop alanı laptop alanından daha büyük, daha iyi soğutulabilir ve daha fazla güç karşılayabilir olacak. aktiftablet said: Atlanan bir nokta da, bir "markalı" bir bilgisayarın yüksek miktarda üretimi, komponentlerin yüksek miktarda sarın alınması ile maliyetini düşürebilmek mümkün iken, "toplama" bilgisayarda bu mümkün değil. Eli yüzü düzgün kasalar, 300TL den falan başlıyor mesela. Bu yüzden toplama bilgisayar pahalı bir hobiye dönüşüyor. oyuncu adam da bu işi hobi olarak yaptığından "toplama" bilgisayara yönelmeyi tercih ediyor bu yüzden büyük üreticiler, masaüstü oyun bilgisayarlarına çok yönelmiyorlar, tutmuyor çünkü. Anlamadım. Mesela HP. Gidip 10 milyon tane gpu satın aldığı için toptan fiyattan alıp daha ucuza mal ediyor mu demek istiyorsun? Razer'ın bakış açısı farklı mesela. Min Lian gayet "biz üretim kapasitesini arttırıp daha ucuza mal edebiliriz bilgisayarları, ama yapmıyoruz çünkü gamer ım diyen o parayı verir" demişti direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Mobil ve desktop islemciler bambaska uretiliyor. Karistirmayin. Uzun uzun yazmak istemiyorum hic. Dayandirilan bilgi yanlis olunca ordan yaptiginiz cikarimlarin da hepsi ayni oranda yanlis olmus oluyor haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 aktiftablet said: Sıfırdan (monitörü kasası psu'su vs) oyun bilgisayarı toplamak için harcayacağım parayla alabileceğim oyun laptopı, performans olarak çok geride kalmıyor gördüğüm kadarıyla. Bu konuda da, Öncelikle bilgisayar upgrade eden kişiler genelde klavye/monitör ü her seferinde atıp yeniden almıyor. Yani laptop aldığında bu 2 ürünü almak "zorunda" kalıyorsun. Ben eski laptop ekranımı alayım deme şansın yok. Onun dışında, Lütfen bana 4k ile alabileceğim en iyi oyun laptop unu göster, sonra sadece inventus sitesinden bakalım aynı özelliklerde desktop alsam kaça geliyor (ekranı da 23" fln almayacağız tabii en küçüğüne bakacağız doğal olarak) Oradan hesaplarız durumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 KHaRoN said: Mobil ve desktop islemciler bambaska uretiliyor. Karistirmayin. Uzun uzun yazmak istemiyorum hic. Dayandirilan bilgi yanlis olunca ordan yaptiginiz cikarimlarin da hepsi ayni oranda yanlis olmus oluyor haliyle. Bir bilen olarak, mobile i5 ile desktop i5 aynı performansı verir mi peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 vermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Yakin bile degiller alakalari yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 naısl alakaları yok ya nasıl yok abi aklım almıyor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Laptop CPU benchmark -> http://www.cpubenchmark.net/laptop.html Desktop CPU benchmark -> http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html Mesela linkte en üst performansı alan laptop cpu 623 USD ve 10k puanı var. Gidip desktopta 589 USD verip 13k puan alan cpu almak varken, yani %30 daha üst performansa %10 daha az para vermek varken gap azaldı demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2014 aktiftablet said: Taşınabilir bilgisayarlar ile desktop arasındaki perf farkı her geçen gün kapanıyor. şu dediğin fiziğe aykırı x cpu y mhz ye çıkarken z birim ısı üretirse göt kadar laptop kasanın içindeki intel cpu soğumak için ne bok yesin ? birgün 564622456242 rpm fan bulup laptopa monte ederler ve 5 kg nun altında aynı cpu ve gpu performansı sağlarlarsa gelir süzeltirim bu postu o zaman kadar kib Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar