Bu ülkede insanın değeri sıfıra yakın maalesef. Aşırı nüfusun bunda bir etkisi var mıdır yok mudur tartışma konusu...
60 70 küsür yaşındaki insanları emekli kuyruklarında ayakta durmaya çalışırken görünce insan düşünüyor nereye kadar...
Millet varını yoğunu biriktiriyor bankaya koyuyor bir bakmışlar bankayı silip süpürmüşler. Kuyruklarda çürü hakkını aramak için cebelleş nereye kadar. Bir yerden sonra cinnet geçirir insan.
Bundandır ki uzun vadeli bakmıyorum hayata.
60 70 küsür yaşındaki insanları emekli kuyruklarında ayakta durmaya çalışırken görünce insan düşünüyor nereye kadar...
Millet varını yoğunu biriktiriyor bankaya koyuyor bir bakmışlar bankayı silip süpürmüşler. Kuyruklarda çürü hakkını aramak için cebelleş nereye kadar. Bir yerden sonra cinnet geçirir insan.
Bundandır ki uzun vadeli bakmıyorum hayata.
Öne çıkan mesajlar
demirbilek2
Bu arada diger konuyla ilgili, serbest piyasa mantigiyla dusunulurse eger, harcama kismaktansa yeni kaynak yaratmak her zaman daha onceliklidir. Turkiyenin esas problemi disariya sattigimiz malin, disardan aldigimiza gore daha az olmasi. Yani ticaret acigi. Bunda silah almanin payinin oldugu da muhakkak. Disardan almak yerine, icerde ureticilerin bu piyasaya girmesi lazim bence. Ozel sektor yani, ya da devlet ortakli... ornekleri var zaten.
[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 11 Ocak 2005 20:12 tarihinde değiştirilmiştir]
MartinLGore
Hiç bir şey yoktur ki, her şey varolsun..
- Saçma Lama
MartinLGore
Hiç bir şey yoktur ki, her şey varolsun..
- Saçma Lama
onlyreal
verdiginiz primleri verirken devletle bir anlasma yapiyorsunuz diyorsunuzki kardesim
bak ben bu primi veriyorum devlette diyorki canim kardesim ben senin sunlarini karsilarim. fazlasini karsiyalamam butcesi yetmez.
Turkiye gibi herkesin surekli hasta oldugu bir ulkede devletinde fazla yapabilecegi birsey yok.
Dedigim gibi iyi kazanirken ek sigorta yapmak lazim her tip ek sigorta.
Iskandinav ulkeleri dahil kimse dis sagligini karsilamaz ornegin ama bir tek turkiyede karsilanir.
Evet senin icin evet sadece 1500 tane hemofili hastasi var olarak gozukebilir ama devlet icinde senin gibi en az yuz bin tane degisik ve pahali ilacli insan var ve senin verdigin 100 milyon primle(ki bunun sadece 30 milyonu saglik harcamalari icindir) bunu devletin karsilama imkani yok.
Bunu anlayin artik devleti komunist dusunup hayatinizi kapitalist yasayamazsiniz.
Her neyse umarim sagligina kavusursun elimden gelen birsey olursada yapmak isterim ama is devlete binince devlet dusundugunden cok cok daha buyuk hesaplari dondurmek zorunda.
Birde butun dunyada devlet gercekten fakir insanlari kurtarmak zorundadir kabul ediyorum ama gidip devletin ssk sindan verdiginiz 30 milyon primle sizi kurtarmasini bekleyemezsiniz.
Devletin yapabilecegi belki sudur size o ilaclari gumruksuz ve kdv siz ulastirmali oda bir gercek.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
onlyreal
Eminim ki vergi rekortmenleri arasındasın ki bu kadar gocundun
C CLARKE