Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askeri Harcamalar, komsular, biz ve digerleri ....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
onlyreal tam anlamiyla sacmalamissin zira vergi senin degildir . bir kere vermissin artik kullanım hakkı devlete aittir ve devlet tabii ki imkanlari olcusunde herhangi bir vatandasina harcama yapmak zorunda .

aslinda hem askeri durumu daha iyiye getirip hem de silahlanmaya daha az para harcaminin yolu var . profesyonel askerlik . rakami yanlis hatirlamiyorsam cin bile ordusunu 500.000 kisiye indirdi profesyonel askerlik sayesinde .

15 ay boyunca savasta pekte ise yaramayacak adamlari egitmek beslemek vs icin para harcamaktansa meslegi askerlik olan daha az adama daha iyi silahlar verilebilir . sanirim turkiye icinde calismalar devam ediyor bu konuda .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 11 Ocak 2005 16:32 tarihinde demiş ki:
Iyi guzelde ben vergimle senin ilaclarini niye karsiliyim

Eminim ki vergi rekortmenleri arasındasın ki bu kadar gocundun[signature][hline]Istanbul seni hapsetmis
Mesaj tarihi:
Evet, evet devletin birinci gorevi, her vatandasinin guvenligini, sagligini, hayatini korumaktir. En azindan dunyada cikan yeni bir ilacin, Turkiye piyasasinda, adil fiyatlarla hemen bulunabilmesi lazim. Yeterli stoklarin olmasi lazim. Sigortalarinda gorevi bunun bedelinin cogunun karsilanmasidir zaten.

Bu arada diger konuyla ilgili, serbest piyasa mantigiyla dusunulurse eger, harcama kismaktansa yeni kaynak yaratmak her zaman daha onceliklidir. Turkiyenin esas problemi disariya sattigimiz malin, disardan aldigimiza gore daha az olmasi. Yani ticaret acigi. Bunda silah almanin payinin oldugu da muhakkak. Disardan almak yerine, icerde ureticilerin bu piyasaya girmesi lazim bence. Ozel sektor yani, ya da devlet ortakli... ornekleri var zaten.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 11 Ocak 2005 20:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ise duygusal bakmazsaniz

verdiginiz primleri verirken devletle bir anlasma yapiyorsunuz diyorsunuzki kardesim

bak ben bu primi veriyorum devlette diyorki canim kardesim ben senin sunlarini karsilarim. fazlasini karsiyalamam butcesi yetmez.

Turkiye gibi herkesin surekli hasta oldugu bir ulkede devletinde fazla yapabilecegi birsey yok.

Dedigim gibi iyi kazanirken ek sigorta yapmak lazim her tip ek sigorta.

Iskandinav ulkeleri dahil kimse dis sagligini karsilamaz ornegin ama bir tek turkiyede karsilanir.

Evet senin icin evet sadece 1500 tane hemofili hastasi var olarak gozukebilir ama devlet icinde senin gibi en az yuz bin tane degisik ve pahali ilacli insan var ve senin verdigin 100 milyon primle(ki bunun sadece 30 milyonu saglik harcamalari icindir) bunu devletin karsilama imkani yok.

Bunu anlayin artik devleti komunist dusunup hayatinizi kapitalist yasayamazsiniz.

Her neyse umarim sagligina kavusursun elimden gelen birsey olursada yapmak isterim ama is devlete binince devlet dusundugunden cok cok daha buyuk hesaplari dondurmek zorunda.

Birde butun dunyada devlet gercekten fakir insanlari kurtarmak zorundadir kabul ediyorum ama gidip devletin ssk sindan verdiginiz 30 milyon primle sizi kurtarmasini bekleyemezsiniz.

Devletin yapabilecegi belki sudur size o ilaclari gumruksuz ve kdv siz ulastirmali oda bir gercek.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
Vergimi veriyorum 21 yasindayim bu yasta bile gayet iyi vergi veriyorum.

said:
Moss, 11 Ocak 2005 20:04 tarihinde demiş ki:
said:
onlyreal, 11 Ocak 2005 16:32 tarihinde demiş ki:
Iyi guzelde ben vergimle senin ilaclarini niye karsiliyim

Eminim ki vergi rekortmenleri arasındasın ki bu kadar gocundun
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
Bu ülkede insanın değeri sıfıra yakın maalesef. Aşırı nüfusun bunda bir etkisi var mıdır yok mudur tartışma konusu...

60 70 küsür yaşındaki insanları emekli kuyruklarında ayakta durmaya çalışırken görünce insan düşünüyor nereye kadar...

Millet varını yoğunu biriktiriyor bankaya koyuyor bir bakmışlar bankayı silip süpürmüşler. Kuyruklarda çürü hakkını aramak için cebelleş nereye kadar. Bir yerden sonra cinnet geçirir insan.

Bundandır ki uzun vadeli bakmıyorum hayata.
Mesaj tarihi:
iyki varsin olmasan nice olurdu halimiz sayende geciniyor ulkemiz peki bi ilaci kiskandigin vergini kimler nasil cebine indiriyor bi fikrin varmi acaba ?[signature][hline]Istanbul seni hapsetmis
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 11 Ocak 2005 20:20 tarihinde demiş ki:
Her neyse umarim sagligina kavusursun elimden gelen birsey olursada yapmak isterim

evet eminim ki elinden gelen herşeyi yapmak istersin, yukarıda anlatmıştın zaten..

diş hastalığı için masrafların karşılandığı filan yok, hangi sigortadan bahsettiğini anlayamadım..

said:
verdiginiz primleri verirken devletle bir anlasma yapiyorsunuz diyorsunuzki kardesim
bak ben bu primi veriyorum devlette diyorki canim kardesim ben senin sunlarini karsilarim. fazlasini karsiyalamam butcesi yetmez

karşılıyordu, ta ki birileri dolandırana kadar. bunun sıkıntısı da bana ve benim gibi hasta insanlara kaldı. "şu kadardan fazlasını karşılayamam" gibi birşey yok..

said:
Turkiye gibi herkesin surekli hasta oldugu bir ulkede devletinde fazla yapabilecegi birsey yok.

bilmemnereme çubuk taktırmıyorum ben, grip de değil bu..

said:
senin verdigin 100 milyon primle(ki bunun sadece 30 milyonu saglik harcamalari icindir) bunu devletin karsilama imkani yok

sigorta denilen kavramın işleyiş şekli hakkında bilgin varsa zaten onun bana kendi primimi geri vermeye yarayan domuzcuk kumbarası olmadığını bilirsin..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Mesaj tarihi:
sigorta sistemi ne kadar verirsen o kadar alirsin mantigiyla calisir bu bir. Butun dunyadada boyledir.

Turkiyede insana deger verilmiyor evet cunku dunyada en cok hastanin oldugu ulkeyiz.

o 30 milyon yerine yurtidsinda 1milyara yakin paralar veriliyor sigorta icin diyeceksiniz, bizim ulkede insanlar o kadar kazanmiyor ancak buna binayen butun dunyada saglik maliyetleri ayni.

Devletin bir siniri var beyler begenin yada begenmeyin agir gelsin yada gelmesin
ne kadar ekmek o kadar kofte mantigi sigortada bir numarali mantiktir.

Ha eger son duruma gelirsen herseyin bitmis ac ve bilhac olumle bogusuyorsan sosyal devlet senin yerine karsilar ancak broadband internetten millete ahkam kesip devlet parami karsilasin dersen abicim ayagini yorganina gore uzatta ben derim. Hadi iyi aksamlar[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
said:
Sam, 11 Ocak 2005 20:49 tarihinde demiş ki:
karşılıyordu, ta ki birileri dolandırana kadar. bunun sıkıntısı da bana ve benim gibi hasta insanlara kaldı. "şu kadardan fazlasını karşılayamam" gibi birşey yok..

sadece düzeltme olsun diye söylüyorum, bazı durumlarda "şu kadardan fazlasını karşılayamam" gibi birşey olabiliyor. rahmetli amcamdan biliyorum.[signature][hline]templars of steel
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun sam, umarım bir şekilde tıptaki yeniliklerle bu hastalıktan kurtulabilirsin, ya da ilaçlara ulaşabilirsin..

bundan bir önceki tartışmada da duymak istediğim şey ; sayırsal veri yok burda da yok. ne sağlık harcamaları için gerekli min. miktar ne de savunma harcamaları için gereken min. miktar konusunda bi bilgimiz var. diğerleriyle karşılaştırıyoruz tamam ama hiç birinde türkiye ye özel bir bilgi yok. sınırların korunmasının maliyeti nedir nasıldır ne kadar azaltılabilir, ne kadarı lükstür? bunu bilmediğimiz sürece hesap yapmadığımız sürece yürüttüğümüz tüm fikirler eksik olur, havada kalır.

bir de ilginç bişi var 0.8~ milyar$ a yakın bi rakam da diyanete ayrılıyormuş.. (sağlığın 5 te 1 i kadarı)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 11 Ocak 2005 20:58 tarihinde demiş ki:
sigorta sistemi ne kadar verirsen o kadar alirsin mantigiyla calisir bu bir. Butun dunyadada boyledir.

evet, yani bankadır. sigorta diye neden isim vermişler acaba..

said:
Devletin bir siniri var beyler begenin yada begenmeyin agir gelsin yada gelmesin

tank, top alırken sınırı yok, 550bin kişilik çin'le yarışan ordu beslerken sınırı yok.. dikkat edersen başlık bu konuyu tartışmak için açılmış zaten..

said:
ancak broadband internetten millete ahkam kesip devlet parami karsilasin dersen abicim ayagini yorganina gore uzatta ben derim. Hadi iyi aksamlar

kendi maddi gücümüz yeten aspirin, c vitamini istemiyoruz devletten. kendi mali gücümüzün yetmediği birşeyi istiyoruz, broadband net demişsin filan komik rakamlar kalır bunlar..

wanderer sürekli alınması gereken bir ilaç değil (buna rağmen sürekli verilen bazı avrupa ülkeleri var, bu uygulamanın olduğu ülkelerde hemofililerin sakat kalma risklerinin çok azaldığı gözlenmiş, istatistiklere göre ihtiyacı olduğunda ilaç alamayıp da sakat kalmayan kimse -evet, hiç kimse- yok) ama gerektiği zaman da arka arkaya kullanılması gereken birşey. hemofililerde kanama süresi uzun, eksik olan faktörü bir miktar tamamlayarak süreyi kısaltıyor ilaç. diyelim geçen ay hiç ihtiyacım olmadı ama bu ay 3-4 tane gerekti en azından, tanesi 500-1000 euro civarlarında. durumun vehametine göre kullanılması gereken ünite ve ne kadar süre kullanılacağı değişiyor..

babam bütün malvarlığını satıp savıp 250 tane 500 ünitelik alabildik diyebilirim ki bu benim bir yıllık fizik tedavim sırasında harcanıp gitti, bacağımın kangrene gittiğini söyleyen doktorlar vardı.. yukarıda yazmıştım, ilaçlar keşfedilmeden ve ilaç dışındaki tedbir ve önlemler alınmadan önce hollandalı bir hastanın ortalama yaşam süresi 21 yıldı, ben o yaştayım.. :)

teşekkürler rahan, benden daha ağır bu hastalıktan muzdarip olan çok sayıda insan var. ben de Allah önce onlara yardım etsin diye diliyorum..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Mesaj tarihi:
dünyada insanların ölmesi için değil de ölmemesi için para harcansaydı ne güzel olurdu..[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa,
Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz
Melali anlamayan nesle aşina değiliz.
Mesaj tarihi:
said:
onlyreal, 11 Ocak 2005 20:58 tarihinde demiş ki:

niye para odeyeyim o zaman sigortaya . bence su birinci sikka biraz daha calis sen .

belirli bir sınırı oldugu dogrudur ama bu ayda 1000$ ilac degildir . zaten ssk ayda daha fazla tutan masraflari karsiliyor ancak ilac firmalariyla aralarindaki bir durum odeme sartlari on odeme kota vs gibi pek cok sey var isin icinde .

ne yazik ki ulke gercegi ssk yillarca cok kotu yonetildi parasi yok kimisine derman oluyor kimisine olmuyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
sigorta sistemi ne kadar odersen o kadar alirsin mantigiyla calisir

gidip 100 milyona sigorta yatirsan senin belli giderlere kadar olan isteklerini karsilar
200 milyon odersen cok daha fazla

sonra devletle ilac firmalari arasindaki sidik yarisina hic girmeyelim istersen enistesi ecza deposu isleten biriyim essek gibide devletede pahali ilaclar.

evet verdigimiz 30 milyonla devlet bukadar saglik karsilayabilir yapicagi birsey yok

daha oncede dedigim gibi kendinize kapitalis devlete komunist yaklasiyorsunuz.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
Sıgorta ne kadar verisen o kadar alırsın mantığıyla calişmaz.
Cok basit sayıalra dökersek.

Ben sigorta yaptırıyorum, kolum koparsa bana 2000ytl odiyecekler.
Bu dmek değildir ki ben adamlara 2000ytl odiycem.
sistem şöyle calışır.
Sıgortacıya gidersin yangın sigortası yaptırırsın, sigortacı evine bakar ve %20 ihtimalle onundeki 20 yıl boyunca yangın cıkacağını hesaplar, sonrada sana derki "siz bize 10000 dolar verin eğerki eviniz yanarsa biz size 40000 dolar veririz" bu şekilde istatistik olarak sigorta her zaman kazançtadır.

Ama bu özel sigorta devletin sağladığı ssk emekli sandığı gibi hizmetlerı bununla karşılaştıramazsınız.

Turkiye sosyal bir devlettir kapitalist bir devlet değildir.
Nasılki halkına eşit olarak eğitim hakkı sunuyorsa, anayasasında sağlık hakkı sunakta vardır, güvenlık sunmakta, yol su elektirik sunmakta.

Bunun acıklaması, biolojik savaş tehditine karşı sınırlara patriot dizmek olabılır, bunun acıklaması moral ve kaliteyi arttırmak icin polise %12 zam olabilir (atıyorum rakamları), bunun acıklaması, daha iyi ve işlevsel kanalizasyon ve alt yapı olabilir, bunun acıklaması fabrikaları denetlemek icin ciddi bütceler ayırmakda olabilir.

Ama bunun acıklaması İsraille saçma rakamlarla tank modernizasyonu yapıp rusyanın makul tekliflerini geri cevirirken hemofililerin ilaçlarından kısmak, diyaliz sayısını azaltmak olmaz.

"Ekonomimiz kötü durumda bu yuzden sağlık ve eğitim harcamalarında kısıtlamaya gidicez, vede vergiler artıcak" derken, bi yandanda bir milletin bütün erkeklerini en verimli, dinc, tutkulu yıllarında "attığının vurur türk askeri" diye 1,5 yıl askerliğe tıkmak hiç değildir.[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
cuce iyi konuştun be, helal.. :-)

onlyreal arkadaşım, sen benim kaç paralık prim ödediğimi nerden biliyorsun ki? 30 milyon ha? artık ne desem ki sana..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Bu arada ABD'nin deprem bolgesine toplam 350milyon$ gonderip, Irak savasinda haftada 1milyar$ harcama yaptigini da soylemeden gecemeyecegim.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 11 Ocak 2005 05:23 tarihinde değiştirilmiştir]

Dostum ne 1 milyar doları 100 milyar dolarlık savaş gideri vardır abd nin ne yaptın 1 milyar dolar bir uçakları..[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner[b]Defence Officer

I kill two dwarves before i kill two dwarves
And then i kill two more..

Mesaj tarihi:
YOk o kadar abartı deiğl bi ucakları =) ama 1 milyar falan değil harcamaları gecenlerde gazetede yazıyordu bulursam koyarımda...

said:

öledir...[signature][hline]Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
Hehueuhe öyle :) Aslında ben cüce fanatiğiyimdir ırk olarak ama horde ve troll olmam gerekti ve troll ün character soundlarında böyle bi şiir var çok güldürdü beni bende koydum :)
Khazad-ai Menu![signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish MannerDefence Officer

Mesaj tarihi:
276 milyar dolar / 3.2 x 100

9000 milyar dolara yakın para
türkiyeninkine 200 desek
böl ikisini, 45 katı

adamlar zengin abi.[signature][hline]Here, let me ask you a question. You heard of a place called Shell Beach?
  • Yeni Oluştur...