Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gone

Batuhan_BJK

Öne çıkan mesajlar

Emektar pc'mi bugün açamadım. Problemin kaynağını bulamadım.
Güç kaynağı bi süredir sıkıntılıydı fanı dönmüyordu, fanı elle kalemle falan ittirerek çalıştırıyordum. Bugün açtım, işlemcinin fanı pıt diye 1/10 tur atıp duruyor. Bilgisayarın power tuşu yanıyor, harici HDD'ye dokunuyorum, titremesini hissediyorum yani çalışıyor. Zaten ışığı yanıyor. Çalışan başka kullanılmış bir PSU taktım, external HDD aynı şekilde, işlemci fanında hareket yok, power ışığı yanıyor. Kasadaki diğer fanlarda hiçbir durumda hareket yok.

Şimdi işlemci mi gitti, anakart mı yandı, PSU'ların ikisi de mi sıkıntılı? Çünkü ikici PSU diğer bilgisayarı çalıştırsa da anakarta bağlanan kablolarından birisi paslanmış gibiydi. Ama diğer bilgisayarda gayet çalışıyordu, fanı da dönüyordu.

Bu bilgiler ışığında yardım bekliyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

Shaklaban bana da oyle geliyor.

Sacma bi soru sorayim o zaman.Cunku kasadaki normal fanlar da calismiyor. Sonucta PSU ya sadece fanlari baglasam onlari dondurmez di mi? Anakart, power tusu ile PSU arasinda bir nevi araci. Yani ben PSU`yu anakarta komut vererek baslatiyorum. Anlatabildim sanirim.

Dana, sadece tek bilesen ise kurtarayim diyorum torrent falan takiliyoruz desktopta rahat oluyor.
Cevaplar icin sag olun ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...