Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kaza yaptım.Aracım Perte Çıkar mı? (Alfa Romeo Giulietta)

Asriel

Öne çıkan mesajlar

Adam kaza yapmis, derdini anlatip akil danisiyor. Ne kadar otomobilden anladigini sorgulamiyoruz.

Gecmis olsun diyip susamiyorsan bazilarinin guzelce yaptigi gibi efendi olup aslinda aracin o hizda bahsedilen sekildeki bir darbeye nasil beklenenden iyi veya kotu yanit verdigini aciklayabilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

CATZEDEN BAHSEDİYORUM BEN. Ve buna benzer yorumlardan. Araba zaten o hale gelsin diye darbeyi dönümlüyor diye o kadar yazdık durduk.
Asriel'i tanıyorum zaten Alfa forumundan. Adama en baba geçmiş olsun dileklerimizi ilettik zaten. OF

Kharon zaten sen de yer arıyosun birine laf sokayım diye. Senin gibi önyargılı adamları görünce zaten birdaha patinaja felan uğrayasım gelmiyor. İnsan önce bi' sorar, ya da düşünür. Ama yok, boşluk buldum doldurayım mantığıyla çok çekersin hayatında. Demedi deme.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kaza nedir; bir aracın bir "hedefe" çarpması. Birçok insan için algı bundan ibaret olduğu için başka araçların kazalarıyla kıyaslama yapmaları gayet basit oluyor.

Ama ya değişkenler ve koşullar?
-Araç ağırlığı
-çarpma anındaki vektörel hız
-aracın ivmesi
-çarpılan cismin kütlesi ve geometrisi
-çarpan aracın motor konfigürasyonu
-çarpan aracın geometrisi
-çarpışmanın gerçekleştiği noktaların konumu (kafadan veya %50 ofset gibi)
-aracın satış fiyatı
-aracın sınıfı

Euroncap'de 2013 ve 2014 model C ve CLA'ların önden çarpma test fotolarına bakın. 60-60km/h hız aralığında birşey olmayan Mercedes'İ görün. Bu arada testler deforme olabilen hedeflerle yapılıyor. Rijit hedeflerle değil!

Tüm kazalarda araçların görevi, taşıdıkları yolcuları min hasarla yaşamda tutmaktır. Alfa bu kazada bunu yerine getirmiş. Belki bir E serisi çarpsaydı uzun motor bölümü sebebiyle sağ kapıda hasar oluşmayacaktı. Ama tamir faturasının toplamı şu anki Alfa'yı yine geçebilecekti; kim bilir?!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...