Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia Maxwell / 9xx

Sorieno

Öne çıkan mesajlar

huun said:

Esh said:

gelirden düşüyosun işte.

gider gösteremezsin ekran kartını, k.d.v'den düşersin ancak.

Niye gösteremeyesin ki? Pratikte "kardeş ekran kartı almışsın ama sen en fazla excel kullanıyorsun bu gider olamaz" diyebilecek bi vergi memuru yok dünyada. Bilgisayar parçası de geç.
Sosyal ağlarda paylaş

konuları karıştırmayın yalnız. ekran kartını almak için harcadığın para vergiye konudur, onu diyorum ben. yoksa alırsın ekran kartını faturayı yazdırırsın şirketine. bunda bir sorun yok zaten, ama dediğim gibi ekran kartını almak için harcadığın paradan devlet vergisini alır.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

konuları karıştırmayın yalnız. ekran kartını almak için harcadığın para vergiye konudur, onu diyorum ben. yoksa alırsın ekran kartını faturayı yazdırırsın şirketine. bunda bir sorun yok zaten, ama dediğim gibi ekran kartını almak için harcadığın paradan devlet vergisini alır.

Alamaz, 800 TL'nin üstündeyse sabit kıymet olarak kaydeder amortismandan düşersin. Altındaysa gider kalemlerinden birine eklersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

coil sesi çıkmayan high end kart yok ki zaten =P

Son 1 yılda (Evga Gtx 780SC, 780 Classified, 780 Ti Classified, 780 Ti Classified Kingpin) kullandığım kartlarda hiç sıkıntı yaşamadım ki sıvı soğutma kullanınca fan sesi diye bir şey olmadığı için bu tarz sorunlar daha belirgin hale geliyor. Genelde fan sesi coil whineı fark edilmez hale getirir. Kasayı açmak kulağı karta dayamak gibi fantastik aktiviteler gerektirebilir :))

Gtx 780 Classified'ı ilk çıktığı günden itibaren Ax860i ve Ax1200i ile aylarca sıfır sorunla kullanmış olmama rağmen kartı benden satın alan kişi ilk gün hemen mesaj atıp kartın coil whine yaptığını söylemişti. Kullandığı psu pek içime sinmediği için aynı ayarda ya da ona yakın bir psu ile test etmesini rica ettim. Deneme yapınca sesin ciddi oranda azaldığını söyleyip durumu görmüştü akabinde a sınıf bir psu alıp kullandı mı bilmiyorum ama benim birebir yaşadığım güzel bir örnek olarak bunu verebilirim.

Kötü psular (mesele verimlilik değil burada, mesele component kalitesi ve ürünün konumuyla alakalı..) bunu tetikleyen ve etkileyen bir başka sebeptir.

Sağlıklı ve top kalitede psular ile coil whine yaşanıyorsa o zaman ortada bir sorun var demektir çünkü bu durum normal olarak adlandırılmaz.

Yüzdesel olarak coil whine konusunda artış yaşandığı ortada ve esas sıkıntı Gtx 970'de gibi görünmekte. Bu yüzden firmalar teker teker açıklama yapıyorlar.

Referans 970 yok hiçbir üreticide. Nvidia'nın bazı büyük satış noktalarına gönderdiği modeller mevcut sadece onları da bulmak çok zor. (Sadece yurt dışında Microcenter OCUK gibi yerlerde bulunur şuan için..)

Gtx 970 bütün üreticiler tarafından özel pcb ile hazırlandı ve yine aynı şekilde en çok coil whine şikayetinin geldiği kart olarak gözükmekte. Bu bir tesadüf mü ? Elbette değil.

MSI:
The coil whine issue is not specific to 900 series, but can happen with any high end GPU and that MSI is looking in to ways to minimize the issue. If you still have concern regarding this issue, then please contact our RMA department.

EVGA:
We have been watching the early feedback on GTX 970 and inductor noise very closely, and have actively taken steps to improve this. We urge anyone who has this type of concern to contact our support so we can address it directly.

NVIDIA:
We’re aware of a small percentage of users reporting excessive “coil whine” noises and are actively looking into the issue.

With that being said coil whine was certainly a problem on certain GTX 970 and GTX 980 models, particularly those from EVGA, ASUS and MSI according to numerous forum posts. That fact can’t be pushed aside but some which have already been implemented. For example, in our conversations with them EVGA has readily admitted they experienced widespread problems with [b]early GTX 970 shipments. However, they have since addressed these problems and eliminated the whining so all cards in the retail channel should be whisper quiet. [/b]

Nvidia'yı günah keçisi ilan edemeyiz çünkü sıkıntı yaşanan kartlar referans pcb ile satılmıyor.

Evga her zaman olduğu gibi yine sorumluluk üstlenip üretim noktasında değişikliğe gitti ve coil whine sebebiyle değişim isteyenlere RMA kapısını ardına kadar açtı. Yeni üretilen kartlarda bu noktaya dikkat edileceği için yeni seriler sorunsuz olacak.

Sadece microcenter ve OCUK'de (+Caseking) satılan referans tasarım 970 daha kaliteli bileşenlere sahip. Bunun yarattığı bir maliyet var elbette bir de bunun üzerine titan ile kullanılmaya başlayan o soğutucunun fiyatını da ekleyince fiyatı en ucuz 970ler ile kıyaslayınca 50-60 pound kadar yukarı çekiyor. Bu iş tamamen üreticilerin maxwell verimliliğini göz önüne alıp bu durumu daha fazla kar marjına dönüştürmeye çalışması sebebiyle ortaya çıktı. Üretim maliyetini kısmaya imkan tanıyan bir mimari ve verimlilik söz konusu neticede ama coil whine hesapları bozmuş oldu.

Genelde özel pcb daha kaliteli bileşenlerden oluşan kartlar yaratmak için kullanıldığından dolayı insanlar burada yanlış bir beklenti içerisine girdi sanırım. Burada tam aksine hem soğutucu için Nvidia'ya para ödemeyip hem de kendi pcblerini kullanıp maliyeti azaltma yolunu seçtilerinden dolayı bu sorun baş gösterdi. OCUK/Caseking satışa başladı bile Evga zaten ilk adımı atıp hatayı kabul eden firma olmuştu geriye diğer üreticiler kalıyor. Muhtemelen sessiz sedasız halletmek istedikleri için kimsenin sesi çıkmıyor.

http://www.caseking.de/shop/catalog/Graphics-Card/NVIDIA-Graphics-Card/NVIDIA-GTX-970-Series/Caseking-GeForce-GTX-970-CWR-Edition-4096-MB-GDDR5::30071.html
http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-205-OK

- Coil Whine reduction technology: We specify the capacitors/inductors to be enclosed in plastic containers as it helps reduce/eliminate coil whine

....... and a NVIDIA BGA Board using all original NVIDIA components with absolute zero cost down in the design.
....... improved the design by changing the containers in which the inductors are located for better quality items to help reduce and eliminate any possibility of coil whine.

Kapanışı da coil whine testiyle yapalım.

http://i.imgur.com/H22mm3y.png
Sosyal ağlarda paylaş

SC ACX 2.0'da yasiyorum ben bu sorunu ama beni rahatsiz etmiyor. Merak ettigim sey bu durumun karta zarar verip vermeyecegi. Boninden cikan sesin tonu ekrandaki goruntuye gore degisiklik gosteriyor. RMA ile gercekten ugrasmak istemiyorum. Eger bi sikinti yaratmayacaksa ses onemli degil.

Bu arada kartta fan sesi neredeyse yok. Yani bir gpu icin cok cok iyi. Bu sebeple whine duyuluyor rahatca ama tabi siddeti degisebiliyor. Bazen duyulmayacak kadar az da olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır ileride kartın başına herhangi bir sorun yaratacak bir durum değildir bu.

CW bazen sendeki gibi rahatsız etmeyecek boyutta olabilir bazen de öylesine tiz ve kuvvetli bir boyutta olur ki mümkünü yok tahammül edemez insan. Seni rahatsız etmiyorsa elbette gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

MFAA içeren driver geldi, başlangıç için sonuçlar fena değil.

http://www.guru3d.com/articles-pages/mfaa-multi-frame-sample-aa-guide-review,1.html

Henüz performans optimizasyonu içeren bir sürücüyü çıkarmadı Nvidia, muhtemelen AMD'nin 390X'i piyasaya sürmesini bekleyecek radikal bir güncelleme için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...