Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adobe Satın Alma

bingildak

Öne çıkan mesajlar

Adobe un lisans sistemi ne kadar acaip o zaman.Şöyle bi örnek vericem: Autodesk design suit aldım 4 tane.Bunun içindeki yazılımlar http://www.autodesk.com/suites/building-design-suite/included-software .Mesela şimdi A kişisi BDS içinden sadece autocad kullanacak olsun.B kişiside sadece Revit kullanıyo olsun.C kişisi hem revit hem autocad kullacak olsun.2 lisans alıp 3. kişi diğer 2sinin kullanmadığı programları kullanır diye düşünüyo insan ister istemez ama 3. de S'eS'e o paketi satın almak zorunda.Paketin parası paketin içindeki herhangi bir programın tekil halinin parasından 500 dolar falan daha pahalı.Yani sadece autocad kullanacak bir adam için autocad lisansı 4000$, design premium lisansı (3dsmax dahil her şey var içinde) 4500$ gibi.Böyle bir lisanslama var autodeskte.Düşününce insanın sinirlerini bozuyo bayaaaa. X(

O yüzden lisanslama işinde bu durumu göz önüne al.Autodeskten örnek alarak soruyu ilgili makama tekrar sor.Bunun için tekrardan canınız sıkılmasın sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

di said:

Cok dert olduysa alayim ben size creative cloud. Aylik 50 kusur pound sanirim. Sadece PS diyosan bireysel olarak 8 kusur bisey veriyorum ben.

Sagol abi ama satin almayi sirket üzerinden yapmamiz gerekiyor windows muhabbeti gibi. Verecegiz bir kere.

Benim aklima sey takildi. Bu Creative cloud icin tek kullanici aliyoruz her adobe toolunu bir yıl kullanabiliyoruz. Sunu sordum iki istasyonda tek lisans kullanabilir miyiz? Editor kirk yilda bir kullanabilir dedim. Ayni anda online olmadiginiz surece kullanabilirsiniz legal olarak bir sikinti yok dedi. Mantikli mi bu durum?

ben aynı lisansla hem iş bilgisayarımda, hem ev bilgisayarımda kullanıyorum. adobe nin tüm yazılımlarını indirebiliyorsun. azıcık merakın varsa, muse dan girer after effects den çıkarsın. login olmadan da kullandırıyor, evdeki bilgisayardan 1 aydır login olmadan kullanıyorum arayan soran yok.
Sosyal ağlarda paylaş

pulkas said:

ßæv said:

Vericen o parayi baska sarti surtu yok. Yeni is kuruyorsun yatirim olarak goruceksin onu ve planlamasini ona gore yapicaksin.

Devlet hibesi var zart var zurt var yeni acilan sirketse eger... Ne vergi oduyorlar, ne lisansli urun aliyorlar sonra agliyorlar ceza gelince.

Bu arkadaşın özel sektörle hiç alakası yok anladığım kadarıyla.Ya memur yada memurlaşmış(kitleşmiş) bir özel şirkette çalışıyor diye tahmin ediyorum.Bahsedilen meblalardan hiç haberi olmadığı ortada.Böyle yorumlar yapmak çok mantıksız bu koşullar altında.

Bir şirket kurduğun zaman eğer büyük bir sermaye ile işe atılmadıysan mecburen işletim sisteminden ofise oradan kullanacağın teknik işin programına kadar korsan kullanmak zorundasın.Para kazanıp şirketi açarken sağa sola yaptığın borçları önce kapatıp daha sonra lisanslı yazılım alma kısmına geçmen gerekiyor.Bizim memlekette bu aşama atlanıyor işte.

Şirket iyi para kazanmaya başlıyor, artık yaptığı iş bünyesine kar olarak dönmeye başladığında korsan yazılımla yola devam etmek yapılabilecek en büyük hatalardan.Ama genelde memlekette böyle bi düşünce yapısı hakim olmadığından dün gelmediler bugünde gelmezler diyerek çalışmaya korsan yazılımla devam etmek bizim işimiz.

Bu arkadasin herseyden haberi var lisans icin verilen onbinlerce dolar , herseyden. Acma kardesim sirket o zaman. Freelancer takil tr kadar rahat ulke var mi lisans konusunda ? Iste Rusya musya onlar...

Bizde bi program aldik tam 15000 euro (bilg ile beraber satiliyor ama bilg. tas catlasa 800 dolardir) yazilimina para verdik. Sirketsen vermek zorundasin diger firmalar enayimi veriyor sizde vericeksiniz ya da acmiyacaksin sirket
Sosyal ağlarda paylaş

öyle mantık mı var?

bende iş yapacağım makineleri falan çalayım, gümrükten kaçak geçireyim, 200 k paramı verilir makineye...

yani, ps korsan kullanmanın, çalıntı torna tezgahı kullanmak arasında ki tek fark, bir tanesinin ilk okul çocukları tarafından bile indirilebilmesi

son olarak, bu kafalar çok sakıncalı kafalar, lütfen bu kafalar ile iş miş kurmaya kalmayın, boşuna piyasayı bulandırmayın, adabıyla yapın
Sosyal ağlarda paylaş

mahoolmez said:

dükkan basma işini merak ettim , karar örneği var mıdır kimsede?
ne dayanakla geliyorlar , bakıp aha lisanssızmış ver 100 kağıt mı diyorlar? cezayı kim kesiyor

Kontrol veya sikayet. Dayanak belirtmeleri gerekmiyor kisaca. Bizim ajans baya kovaladi uyari yapmadan polisle nasil musterinin önünde mekan basarsiniz vs diye. Adobe her türlü hakli cikiyor. Avukatları hic kasmayin bir sey cikartamayiz dediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdisindan alinabilse siteden satardi diye düşünüyorum. Takip sikintisindan dolayi araci kullanıyorlar gibi. Kullaniciyi değil vendoru bilirim misali. Vendor üzerinden yurumeyeni 3rd world country fuck you deyip eziyor diye yorumladim butun resmi. O risk alinmaz ztn. En ufak ters tepmesi 50k ceza.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Eger eski lisans sahibiysen yine guzel indirim var neredeyse yari yariya. Bizim group da baska bir sirkette var ama isimize yaramiyor ticari kimlik farkliligindan dolayi. Dedim home ofis calisalim diye agafaya bitmez tukenmez bir gider silselesi ya.

bize de aynı mevzuyu söylemişlerdi. eski falan değildik. normal de yararlanamıyorduk yani. bir tane fireworks satıyor sana, eskiymiş gibi gösterip yararlandırıyorlar. bence sen dediğim yeri bir ara, bu kampanyadan nasıl yararlanabiliriz diye bir yardır.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

dedi hayatinda hic bir girisimde bulunmamis, kuvvetle muhtemel kendi parasini kenzi kazanmayan insan tipi.

ya kendi işini kurmamış insan böyle düşünüyor evet tabii. ama merak ediyorum, o riski almaya değer mi? yani genelde böyle çok şanssız mı olmak gerekiyor yakalanmak için fln? hani firma kurup zaten tonla borç altına giriosun, bir de 100k ceza ihtimali?

ben tırsardım işte ne blim
Sosyal ağlarda paylaş

Konu içinde birisi "o zaman inşaat sektöründe olan da gidip dozer fln çalsın" gibi bir şey demişti. Bu yoruma katılmadan edemiyorum bir yandan. Hani evet yazılım işine girmek isteyen kişilerin genel sermaye durumu fln ortada, programların durumu da öyle. Ama kimse şirket kurmak "zorunda" da değil. Birinin yazmak için yırtındığı bir programı "ama param yoktu ki o zaman" diyerek beleş kullanmak istemenin, gidip inşaat aletini çalıp "ama alacak param yoktu 2 kazıp verecektim" demekten düz mantık olarak hiç bir farkı yok. Ha fark şu, sen dozeri çalarsan başka biri kullanamıyor, gerçi lisanslı ürünü kırdığın zaman da genelde senin girdiğin key başka birinin kullandığı/kullanabileceği key oluyor sanırsam.

Burada yazılım firması sahibi/ yazılım üreticisi varsa onun açısından da dinlemek isterim mesela. O nasıl bakıyor kendi yazılımının korsan kullanılmasına? Ben olsam, yazdığım programı biri çalıntı kullansa, yakalatıp cezasını kesmek isterim çünkü?
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

di said:

dedi hayatinda hic bir girisimde bulunmamis, kuvvetle muhtemel kendi parasini kenzi kazanmayan insan tipi.

ya kendi işini kurmamış insan böyle düşünüyor evet tabii. ama merak ediyorum, o riski almaya değer mi? yani genelde böyle çok şanssız mı olmak gerekiyor yakalanmak için fln? hani firma kurup zaten tonla borç altına giriosun, bir de 100k ceza ihtimali?

ben tırsardım işte ne blim

Risk almana gerek yok zaten. Photoshop CC lisansi aylik 30 TL su anda UK'de ve illaki birini bulursun sana lisans alacak. O kadar ufak bi yersen zaten tek kisi, bilemedin iki kisi calistiriyo olacaksin.

Olay keyfin yetmedigi icin lisans almamak degil bu arada, Turkiye gibi genellikle parani cok gec aldigin ya da hic alamadigin memleketin musterilerden para alip lisans icin para ayirabilmek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...