Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

357. Dönem (Kasım 2014) KD. ve YD. Subay Adayları

Harir

Öne çıkan mesajlar

Şu "peygamber ocağı" lafını hiç anlamıyorum ben. Bildiğim kadarıyla peygamber İslam öncesi zaten asker değilmiş, çobanlık yapıyormuş. Sonrasında İslam'ı yaymak için evet savaşlarda yer alıp bizzat da çarpışmış da orada da belirgin özelliği askerlik değil zaten dini ve politik liderlik, bu vasıfla ordunun başında. Neye dayanarak peygamber ocağı demişler, kökeni sebebi nedir acaba...
Sosyal ağlarda paylaş

ben kendi gurubum içinde tek kısa dönemdim. benden önceki kısa dönem çocuk "kurye ol yoksa gg" dediydi. kurye oldurttu beni rahat ettim.

kurye;

1) genelde nöbet tutmazdım yeterli eleman varsa
2) haftada 5 gün sivil kıyafet evrak dağıtmaya çıkardım (iş 11 de biterdi, 17 ye kadar free zaman) (yer antalya sadkljsa)
3) dışarı ben çıktığım ve mektupları getirdiğim (sevgiliden geliosa özel aradan dereden), ihtiyaçları aldığım, iddia yatırdığım için uzun dönemlerle aram iyiydi
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Normalden az kısa dönem daha iyidir, kıymete binersin rahat iş alırsın.

Çok fazla kısa dönem olunca elini sallasan k.d.'ye çarpıyor diye önemini yitirir, nöbeti möbeti kilitlerler, hepsini çavuş yapamazlar falan.

Valla hocam birileri tutacak o nöbetleri, adam yoksa ne olacak?
Sosyal ağlarda paylaş

abi benim beynimi nasıl yıkadılardıysa (uzun dönemler), böyle dini bütün, namazında niyazında abiler fln da vardı, ayrıldığım sevgilimle barıştırdılar fln saçma sapan sadjkaslkd. "iyi kızmış bak seni hala arıo" fln die. o arada antalya'da tanıştıklarım patladı tabii. ha ne mi oldu, askerden dönünce 1 hafta sonra yine ayrıldım uzun dönem etkisi geçince =/
Sosyal ağlarda paylaş

Asal'a baktım şimdi duyuru varmış;

SEVKE TABİ YÜKÜMLÜLER, SEVK EDİLECEKLERİ SINIF VE EĞİTİM MERKEZLERİ İLE HANGİ GRUPTA SİLAHALTINA ALINACAKLARINI 20 OCAK 2015 TARİHİNDEN İTİBAREN ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKLARI İLE e-DEVLET ÜZERİNDEN ÖĞRENEBİLECEKLERDİR.

20 ocakmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Asal'da bi ayrım yapmamış. Öyle birşey olsa yazardı. Her şeyi ayrı ayrı yazıyorlar çünkü.

Tarihi erkene almışlardır.

Zaten hepimizin nereye gideceği bellidir abi. Şu an toırpil işlemleri için ayrılan vakitteyiz bence. Mesela senin şu an kütahyadır gideceğin yer ama yarın bi paşa torunu girer araya, hop yüksekovaya hoşgeldin dersin. fgdhjf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...