Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HELAL OLSUN CYBERSOFT TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Türk bilgisayar yazılım şirketinin büyük başarısı...

Türk bilgisayar yazılım şirketi Cybersoft, ''İnternet Vergi Dairesi'' projesiyle, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak birinci oldu ve ''bilgisayar dünyasının Oskarı'' kabul edilen Computerworld Honors'ın 21. yüzyıl başarı ödülünü kazandı.
''Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu projesi'' olarak adlandırılan, Cybersoft firmasının geliştirdiği ''Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi'' (VEDOP), uluslararası jüri tarafından Computerworld Honors yarışmasında, kar amacı gütmeyen organizasyonlar kategorisinde, finale kalan beş firma arasına girmişti.
Cybersoft, Washington'da düzenlenen ödül töreninde, yarışmada en büyük rakibi olarak gördüğü NASA'nın projesini de geride bırakarak birinci olurken, şirket adına ödülü Cybersoft bilgisayar mühendislerinden Yenal Göğebakan aldı.
Yarışmaya dünyanın 33 ülkesinden 313 proje katılıyordu. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'nün desteklediği proje, vergi mükelleflerinin, vergi dairesini ziyaret etmeden internet üzerinden beyanname doldurmasını sağlayacak.

PROJE, SEKTÖRÜN ''ATATÜRK BARAJI''
Cybersoft proje yöneticisi Hasan Turgut da, ''İlk defa bir Türk yazılım firması, uluslararası organizasyonda başarıyla temsil edilmiş oluyor. Türkiye'deki teknoloji firmalarından biriyiz. Maliye Bakanlığı'nın desteklediği bu projeyle beraber, Türkiye'de bu sektörde (Atatürk Barajı) sayılabilecek bir proje ortaya koyduk. Vergi mükelleflerinin yararına yönelik en önemli adımlardan birisi'' dedi.
Turgut, ''Mükellefler artık beyannamelerini internetten verebilecek. 2.5 milyon mükellef, senede ortalama 30 kere vergi dairesine gelmekten kurtulacak. Ödemelerini de banka kanalıyla internetten yaptığı zaman, ciddi anlamda kişilerin üzerinde bir iş yükü azalması olacak. Böylece devlet de, vergi yükümlülüğünden kaçan veya zamanında yapmayanlara odaklanabilecek'' diye konuştu.
Cybersoft ile çalışan Sybase şirketinin Genel Müdürü Levent Şensezgin de, Türk şirketinin aday gösterilmesinin bile başarı olduğunu, en son beş şirket olarak finale kalmasından sevinç duyduklarını ve birinciliği hak ettiklerine inandığını söyledi.
Şensezgin, projenin 1998'de ihalesinin yapıldığını ve 1999 sonundan itibaren üretimle hayata geçtiğini, şu anda 1 vergi dairesinde 10 binin üzerinde yerel kullanıcısı bulunduğunu kaydetti.
Proje, yılda yaklaşık 70 milyon beyanname ve bildirim formunun sisteme otomatik aktarılmasıyla, vergi dairelerinde veri giriş yükünün azalmasını ve 6 bin ton kağıt tasarrufunu da sağlayacak.
İnternet Vergi Dairesi'ne, www.gelirler.gov.tr adresinden erişilebiliyor. Bu sitede sunulan servislerle, mükellefler vergi dairelerine gitmeden, kendilerine ilişkin bilgileri ve adlarına yapılan işlemleri, saydamlıkla izleyebilme ve denetleyebilme imkanına da sahip oluyor. Ayrıca bu siteden mükellefler, özel tüketim vergi bildirimlerini de elektronik ortamda verebiliyor.
Vergi mahremiyetinin gerektirdiği en üst düzeyde güvenlik önlemleri, Cybersoft tarafından hazırlanan, merkezi kullanıcı tanıma ve yetkilendirme sistemi sayesinde sağlanıyor.
Computerworld Honors programı, 1988 yılından bu yana, önde gelen bilgisayar şirketlerinin çalışanlarıyla, dünya çapında üniversite, kütüphane ve araştırma kurumlarını biraraya getiriyor.
Program, küresel enformasyon teknolojileri devrimini belgeleyebilmek ve bu devrimin öncülüğünü yapan kişi, kurum ve kuruluşları belirlemek amacını taşıyor. 15 yıldan bu yana, 35 ülkeden gelen 4 binin üzerinde başarılı projeye ait bilgiler, akademisyenler ve problemlerine çözüm arayan her boyuttaki firma ve kuruluşların kullanımına sunuluyor.
Sektörün tanınmış uluslararası jürisi, projeleri seçerken, topluma katkısı, orijinalliği, enformasyon teknolojileri için önemi, başarısı ve zorluk derecesi gibi kriterleri dikkate alıyor.

http://www.milliyet.com.tr sitesinden alınmıştır....[hline]There is only one way to come into this world , but so many ways to leave...
Mesaj tarihi:
said:
Nukem_Verite, 04 June 2003 13:09 tarihinde demiş ki:
ben gurur murur duymuyorum
kılım ben
kendi adınıza konuşun lütfen :)[hline]"Hepimiz Zenciyiz"
Kenderleme, 04 May 2003 12:36 tarihinde demiş ki:
evlilik de zaten şaapmanın resmileştirilmiş hali..

asadsd

bu arada uzay konusunda başarı bence hiç beklemeyin
neden? çünkü çok az üni de bu konu hakkndsa bölüm war onlarda ezik kalıo
üzücü ama gerçek...[hline]There is only one way to come into this world , but so many ways to leave...
Mesaj tarihi:
tübitak yakında araştırma amaçlı bi uydu gönderecek diye biliyorum. türkiyenin ilk bilimsel uydusu olacak.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
Mesaj tarihi:
Ya projeye sadece vergi mükellefliği yönünden bakmayın orda ödl almamızı sağlayan şey bunun arkasındaki software ve kurulan aşırı güvenli(olmak zorunda) ağ yani projenin konusu almadı ödülü proje aldı. Misal şimdi bir nufus müdürlüğüne gittiğinizde kaydınız nerde olursa olsun merkezi bir ağ sayesinde kaydınızın direk o bilgisayarda incelenebileceğini biliyormuydunuz. Ve bu internet gibi genel bir ağ diil tamamen özel bir ağ dışardan erişime kapalı(sınırlarını bilmiyorum güvenliğinin henüz beta gibi bişi zaten). sadece isminizi ve bir kaç bilginizi girerek bütün nufus kaydınıza herangi bir nufus müdürlüğünüzden ulaşabilirsiniz. Yani asıl olay bu kurulan sistem o vergi mükellefliği filan diil.

Ayrıca türkiyede inanın güzel şeyler oluyor geçte olsa köstek olmamak alzım bunlara destek olmak lazım.[hline]Something in your mind?
Mesaj tarihi:
said:
Halfmumi, 04 June 2003 16:24 tarihinde demiş ki:
Ra_d,o uydu göçer 2 günde..
Yada donar...Zor...Çok zor.. :( Gönül ister ama..[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!

Yuh yaw casus uydumuz bile var nedir bu kadar kendine güvensizlik, bakın iyi şeylerde oluyor.
Mesaj tarihi:
*! topuklarını 3 kere birbirine vurur*[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear.
Mesaj tarihi:
said:
BonePART, 05 June 2003 14:27 tarihinde demiş ki:
soel diyim
turkiyede devlet duzgun davranırsa vergi toplanıyo
bakın bu son vergi affı devletin yapıp yapacagı en guzgun hareketti[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği Başkanı

Ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'yleh wgah'nagl ftgagn

I am not fat you asshole, I am just big-boned.
Screw you guys; I am going home.
You must respect my authoritaaaaaaa.
BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa -(At last)

Ne güzel hareketti de, senelerdir vergisini veren insanlar keriz yerine konuldu resmen.
Mesaj tarihi:
nası ya.
ben malmıyım gittim senelerce tıkır tıkır vergimi ödedim. sonra devlet çıktı "hadi vergisinide vermiyenler şimdi getirsin affedecem" dedi.sora ödemeyenler "ben son 5 senede 5 milyar ödememişim kabulmu?" dediler,delette "kabul", ooh fazlasıda cebinde kaldı.

bende kendimi keriz gibi hissettim.çok akıllıca.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him,
and so do the angels because of His Awe.
  • Yeni Oluştur...