Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışında yaşamaya başlamak

Anhora

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

problem adamların ingilizce bilmesi değil, ingilizce konuşmayı tercih etmemesi zaten. fransaya turist olarak gidiyorsun, adam ingilizce anlayıp fransızca yanıt veriyor.

finlandiyaya bir gitsem senin bahsettiğin sorun orada karşılaşıcaklarımın yanında devede kulak kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

Anhora said:

Kuzey avrupa ülkelerinde yaşamak için ne yapmak gerekiyor? Herkes her yere elini kolunu sallayarak gidiyor. Almanya'ya bile gidip dil bile bilmeden sokaklarda yatıp vs iş bulup çalışıp orada yaşıyorlar. Sıkıldım bu ülkeden ya. Gerçekten gitmek istiyorum. Okul da uzadı değişen yönetmelik yüzünden anlayacağınız kaybedeceğim pek bir şey yok.

Şöyle 1500 dolar + çat pat ingilizceyle bir yerlere gidip oralarda yaşamaya başlayabilir miyim?

Var mıdır böyle kafası esip gidenler?

almanyaya gelip sokakta yatip dil bilmeden calismak.

kardes bonzai icme azalt biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

bilmislik yapacagim biraz sori ama biliyorum,

finlandiya'da teknik okullardan birine basvurup burada lisansa baslarsan, bir yandan da kyk KREDISI (400 euro aylik, belki kirana ve olmeyecek sekilde yasamana yeter) alirsan hayalini gerceklestirebilirsin. ama sanirim teknik okullar da toefl istiyor, o nedenle ingilizcesiz o is de yas.

o bilgisayar dukkaninda calisirim, mcdonaldsda calisirim, hic biri mumkun degil onu da soyleyeyim. burada bir ton gocmen var legal yollardan gelen, senden kalifiye olan ve is bulamayan. su an is yerindeki temizlikcinin universite degreesi var isletme uzerine, var sen dusun.

ha dayin vardir burada kebabci veya orguttensindir hewal kebab salonuna girersin, bi fin hatunla evlenirsin onlar olur bak.

o 1.5k ile work and travel falan yapsan daha cok sey katar belki kafan dagilir hem.
Sosyal ağlarda paylaş

Lancelion said:

bilmislik yapacagim biraz sori ama biliyorum,

finlandiya'da teknik okullardan birine basvurup burada lisansa baslarsan, bir yandan da kyk KREDISI (400 euro aylik, belki kirana ve olmeyecek sekilde yasamana yeter) alirsan hayalini gerceklestirebilirsin. ama sanirim teknik okullar da toefl istiyor, o nedenle ingilizcesiz o dedigin is de yas.

o bilgisayar dukkaninda calisirim, mcdonaldsda calisirim, hic biri mumkun degil onu da soyleyeyim. burada bir ton gocmen var legal yollardan gelen, senden kalifiye olan ve is bulamayan. su an is yerindeki temizlikcinin universite degreesi var isletme uzerine, var sen dusun.

ha dayin vardir burada kebabci veya orguttensindir hewal kebab salonuna girersin, bi fin hatunla evlenirsin onlar olur bak.

en olabilitesi yüksek olanı dil kursuna gitmek ya da finli biriyle evlenmek galiba

Hocam 1.5K ile WAT mı olur. 2 sene önce sadece danışmanlık şirketleri alıyordu o parayı. 5k'ya bitiriyorduk. Şimdi 10k'ya çıkmış mebla.
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlamadığım yurtdışı konusu açılınca herkes ingilizce seviyesinden filan bahsediyor orda yaşayanlarla konuşunca en az konuştuğunuz sorun ingilizce seviyesi oluyo,

bana kalırsa gitmek isteyen basip gidicek arkadaş uygun zamanda
gerisi hikaye geliyo,ben gitmek istiyorum deyip etrafı dinlemekle sadece insan hevesini öldürüyor.

bence gerçekten yapmak istiyosan güzel bi plan yap ve git bende gitmek istiyorum inanılmaz sıkıcı artık buralar
Sosyal ağlarda paylaş

hidan said:

benim anlamadığım yurtdışı konusu açılınca herkes ingilizce seviyesinden filan bahsediyor orda yaşayanlarla konuşunca en az konuştuğunuz sorun ingilizce seviyesi oluyo,

gerisi hikaye geliyo,ben gitmek istiyorum deyip etrafı dinlemekle sadece insan hevesini öldürüyor.

bence gerçekten yapmak istiyosan güzel bi plan yap ve git bende gitmek istiyorum inanılmaz sıkıcı artık buralar

haklısın valla. milleti dinleyerek hem zaman hem de heves kaybediyoruz. basıp gidiceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

hidan said:

haklısın valla. milleti dinleyerek hem zaman hem de heves kaybediyoruz. basıp gidiceksin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...