Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mısır'a gidiyorum

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

İlk paylaşacağım fotoğraflar 20 Ağustos 2014, Kahire Milli Müzesi (Cairo National Museum)gezime ait fotoğraflar. Sonlara doğru olan fotoğraflar müzenin hemen yanındaki Tahrir Meydanı'nın durumunu gösteriyor...

4500-5000 sene arası tarihe sahip köle heykelleri (MÖ. 3000-2500 arası)

Ahşaptan yontma firavun-karısı heykelleri. MÖ. 3000-2500 arası

Ahşap köle heykeli. MÖ 2700.
Gözlere dikkat.

MÖ 3000. Üzeri hiyeroglif yazılarla süslü mermer sütun.

Üzerinde hiyeroglif yazı bulunan granit lahitler. 13.Hanedan zamanından (artık ne zamansa)

Granit lahitler ile ilgili yazı.

MÖ 3000-2500 yılları arasına ait çeşitli heykeller, yazılar.

Hiyeroglif yazılı granit insan başlı aslan heykeli. Tek parça heykel heee!!? Dikkat?! Tarih yazmıyor ama bu müzedeki eserlerin tamamına yakını MÖ 5000-2500 arasına ait.

Birisi Mısır Güzellik Tanrıçası. Diğeri neyin nesidir hatırlamıyorum. Arkadaki güvenlikçinin uyarısına rağmen çektim. Böyle kötü çıktı.

Firavunlardan birinin yatağı. Yatağın 2 tarafında 1er inek var ve ineklerin boynuzlarının arasında güneş şeklinde diskler var.

Az önceki yatağın önden görünüşü.

Firavunların halkı selamlarken bindikleri köleler tarafından çekilen arabalardan birisi. MÖ 3000-2500.

Firavunlardan birisinin mumyalandıktan sonra yüzüne giydirilen altın maske.
Arka tarafta da yine çeşitli maskeler ve firavunlarla birlikte mumyaların konulduğu lahitlerden çıkartılan çeşitli takılar ve sis eşyaları.

Acele çekilmiş bir fotoğraf daha. Firavunların mumyalarından çıkartılan süs eşyaları. Çoğu altın ve gümüş.

Meşhur firavun Tutankhamon'un mumyasına giydirilmiş olan tamamı altın, alt tarafında pırlanta,sedef,başka değerli madenlerle işli maske.

Firavunlardan birisinin arabası.

MÖ 4500 senesine ait yazı

Tek parça mermer ve granit bloklardan yontulma heykeller

5000 senelik tablolar.

Mehmet Ali Paşa heykeli-Son Osmanlı Valisi fakat ilk Mısır Sultanı. Aynı zamanda arkeolojiye büyük önem vermiş. Mısır Milli Müzesi'nin kuruluşunda çok çaba harcamış. Müzenin bahçesine müzedeki eserlerin çıkartılmasını sağlayan yerli,yabancı arkeologlarla birlikte heykeli yer alıyor.
Heykelin sağ arka tarafındaki binaya dikkat edin. Bu müze TAHRİR MEYDANI'nın hemen yanında. Bu görünen bina da Tahrir Meydanı ile sırt sırta. Morsi'ye bağlı güçler bu binayı roket ve makineli tüfek atışına tutmuşlar. Yakmışlar binanın katlarını.

Müzenin hemen önünde 10 tane panzer, 10 tane tank saydım. Asker ve polis yan yana bekliyorlar. Bizdeki TAKSİM MEYDANI ne ise buradaki Tahrir Meydanı'da o olmuş. Zaten şu görünen duvarların arkasında kalıyor Tahrir Meydanı ve tadilat altında. Çünkü DEVRİM sırasında bayağı bir tahribat görmüş.

Üzerine makineli tüfek yerleştirilmiş bir panzer. Asker makineli tüfeğin başında.

Panzerler, tanklar...Tahrir Meydanı'na çıkan sokağın başı.

Saç levhalar ile etrafı sarılmış TAHRİR MEYDANI.
Tadilat var.

TAHRIR MEYDANI

Yarın da fırsat bulursam GİZA PİRAMİTLERİ fotoğraflarımı paylaşacağım.
Yalnız şu Kahire Müzesi bizim Arkeoloji Müzesi'nin yöneticilerinin elinde olsaydı muhteşem bir müze çıkardı karşımıza. Ben kendi adıma müzeyi beğenmedim. Elbetteki içerideki eserler muhteşem, paha biçilemez, tarihe hem de en eskilerine bakıyorsunuz müzeyi gezerken ama çok kötü bir sunum vardı.
Yolu Kahire'ye düşen yine de mutlaka gezsin.

edit: valla gençler, 1 saat uğraştım fotoları upload etmek için fakat ilk 2 foto hariç neden geri kalanı minicik çıkmış, çözemedim. uykum da var, yatıyorum. fırsat olursa düzeltirim durumu.

Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

bundan sonra fotoğraf paylaşmıyorum.
bu fotoğrafları da düzeltmeyeceğim.
siz five dollars sir diye yazın canınız sıkıldıkça.

Kuddisi abi gayet güzel olmuş ben severek baktım ve yazılarını okudum, benim günahım ne yani. Ben hala deneyimlerini duymak resimlerini görmek istiyorum.Kızma gözünü sevem.

Sağol fotolar için, bu arada karnak-luxor u falan gezdin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

4500-5000 sene arası tarihe sahip köle heykelleri (MÖ. 3000-2500 arası)

Ahşaptan yontma firavun-karısı heykelleri. MÖ. 3000-2500 arası

Ahşap köle heykeli. MÖ 2700.
Gözlere dikkat.

MÖ 3000. Üzeri hiyeroglif yazılarla süslü mermer sütun.

Üzerinde hiyeroglif yazı bulunan granit lahitler. 13.Hanedan zamanından (artık ne zamansa)

Granit lahitler ile ilgili yazı.

MÖ 3000-2500 yılları arasına ait çeşitli heykeller, yazılar.

Hiyeroglif yazılı granit insan başlı aslan heykeli. Tek parça heykel heee!!? Dikkat?! Tarih yazmıyor ama bu müzedeki eserlerin tamamına yakını MÖ 5000-2500 arasına ait.

Birisi Mısır Güzellik Tanrıçası. Diğeri neyin nesidir hatırlamıyorum. Arkadaki güvenlikçinin uyarısına rağmen çektim. Böyle kötü çıktı.

Firavunlardan birinin yatağı. Yatağın 2 tarafında 1er inek var ve ineklerin boynuzlarının arasında güneş şeklinde diskler var.

Az önceki yatağın önden görünüşü.

Firavunların halkı selamlarken bindikleri köleler tarafından çekilen arabalardan birisi. MÖ 3000-2500.

Firavunlardan birisinin mumyalandıktan sonra yüzüne giydirilen altın maske.
Arka tarafta da yine çeşitli maskeler ve firavunlarla birlikte mumyaların konulduğu lahitlerden çıkartılan çeşitli takılar ve süs eşyaları.
Sosyal ağlarda paylaş

Acele çekilmiş bir fotoğraf daha. Firavunların mumyalarından çıkartılan süs eşyaları. Çoğu altın ve gümüş.

Meşhur firavun Tutankhamon'un mumyasına giydirilmiş olan tamamı altın, alt tarafında pırlanta,sedef,başka değerli madenlerle işli maske.

MÖ 4500 senesine ait yazı

Tek parça mermer ve granit bloklardan yontulma heykeller

5000 senelik tablolar.

Mehmet Ali Paşa heykeli-Son Osmanlı Valisi fakat ilk Mısır Sultanı. Aynı zamanda arkeolojiye büyük önem vermiş. Mısır Milli Müzesi'nin kuruluşunda çok çaba harcamış. Müzenin bahçesine müzedeki eserlerin çıkartılmasını sağlayan yerli,yabancı arkeologlarla birlikte heykeli yer alıyor.
Heykelin sağ arka tarafındaki binaya dikkat edin. Bu müze TAHRİR MEYDANI'nın hemen yanında. Bu görünen bina da Tahrir Meydanı ile sırt sırta. Morsi'ye bağlı güçler bu binayı roket ve makineli tüfek atışına tutmuşlar. Yakmışlar binanın katlarını.

Müzenin hemen önünde 10 tane panzer, 10 tane tank saydım. Asker ve polis yan yana bekliyorlar. Bizdeki TAKSİM MEYDANI ne ise buradaki Tahrir Meydanı'da o olmuş. Zaten şu görünen duvarların arkasında kalıyor Tahrir Meydanı ve tadilat altında. Çünkü DEVRİM sırasında bayağı bir tahribat görmüş.

Üzerine makineli tüfek yerleştirilmiş bir panzer. Asker makineli tüfeğin başında.

Panzerler, tanklar...Tahrir Meydanı'na çıkan sokağın başı.

Saç levhalar ile etrafı sarılmış TAHRİR MEYDANI.
Tadilat var.

TAHRIR MEYDANI
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...