Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mısır'a gidiyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
KuddusiMavra said:

Ilk izlenim....
16 senedir belki 40, belki 50 kez geldim Kahire'ye.Ilk kez sokaklar, caddeler tertemiz.Her yerde temizlik görevlileri harıl harıl çalışıyor.
Yaşasın Devrim !!!

ÇEtin baba, bunun sebebi ne peki şaşırdım şu an arkadaş. Ekonomik olarak bi gelişme var mı ülke de
Mesaj tarihi:
devrim değil darbe olmadı mı yahu ülkede?

mısır aslında ekonomik olarak güçlü olabilecek potansiyele sahip de hep bizim gibi beceriksizler tarafından yönetildikleri için olmuyor, olmuyor.
Mesaj tarihi:
Darbe falan değil. Buzz gibi devrim yapmışlar. Her yer tertemiz. Normal şartlarda Mısırlılar pislikten rahatsız olmazlar. Her yeti bok götürür. Devrimden sonra askerler yol, fabrika inşaatlarında çalıştırılmaya başlanmış. Temizlik Timleri kurulmuş. Burayı gören, bilen ne demek istediğimi anlar. Temizlik Devrimi yaşanıyor ülkede.
Az önce TARIM MEYDANI'nin hemen yanındaki Kahire Müzesi'ni gezdim.Meydan tadilat altında. Çevre binalarda yangın, mermi izleri var. Aynen Taksim Meydanı gibi buraya tanklar ve panzerlerle asker yığınak yapmış. Fotoğrafları paylaşacağım.
Kahire Müzesi'de muhteşem.
Uyuyacağım im biraz. Fotoğraflar geliyor.
Mesaj tarihi:
Daemir said:

devrim değil darbe olmadı mı yahu ülkede?

mısır aslında ekonomik olarak güçlü olabilecek potansiyele sahip de hep bizim gibi beceriksizler tarafından yönetildikleri için olmuyor, olmuyor.

mısır şuanda dünyanın en önemli konumunda belki

asya avrupa arası kilit köprü. Hem uzakdogu hem arap petrolü için cok onemli süveyş kanalı
Mesaj tarihi:
Ölüyorum lan yorgunluktan.Brezilya'nın yorgunluğunu atamadan Mısır'da buldum kendimi ve bakamadım paticik'e 2 gündür.
Bana sallamış yine arkadaşlar.
DARBE olmadan temizlik olmuyor işte buralarda. Pis adamlar çünkü. Tembel adamlar.
Sadece temizlik değil tabi mevzu.
Burada benim acentam olan adam tıp doktoru. 20 yıla yakın İstanbul'da yaşamış.Türkçe'yi bir Türk kadar iyi konuşuyor. İstanbul Üniversitesi'nde dil kursuna gitmiş 2 sene. Karısı Türk. 1 kız,1 oğlu var ve onlar da çifte vatandaş. Lise sona kadar Türkiye'de okutmuş çocuklarını,üniversiteyi Mısır'da ki yabancı üniversitelerden birisinde okutmuş.Zengin tabi.
Çarşamba akşamı Nil Nehri kıyısında balıklarımızı yerken şu tespitlerini aktardı. Özet geçiyorum:
-Morsi'nin başımızda olduğu 1 seneyi nasıl yaşamışız, şimdi
hayret ediyoruz hepimiz.
-DEVRİM olduğundan beri (bunu adam Türkçe konuşurken aynen bu şekilde söylüyor, başka Mısırlılar ile konuşurken ısrarla REVOLUTION diyorlar. Bu adamlar asker değil, askerlikle hiçbir ilgileri yok)insanlar mutlu, yüzleri gülüyor, işlerine daha konsantreler, sokaklar neşeli insanlarla dolu.
-Biz Mısır olarak şeriata tekme attık, bir daha Mısır'a şeriatı sokmayacağız.
-Siz Türkiye'de aynı şeyi bizim kadar rahat yapamayacaksınız. İç savaş bekliyor sizi. Bunu Tayyip becerdi. Sizi hem Kürtlerle ve hem de Tayyipçilerle yapılacak bir iç savaş bekliyor.
-Türkiye ne yazık ki bölünecek.
-Tayyip'i çok seven Mısır halkı şimdi ondan nefret ediyor. Özellikle "Sisi'nin cumhurbaşkanlığını tanımıyoruz" açıklaması bardağı taşıran son damla oldu. Burada eskiden Morsi'ye oy veren tanıdığımız insanlar dahi Türkiye'nin bu işlere bu kadar müdahil olmasından nefret ettiler, iğrendiler. İç işlerimize Tayyip'in bu kadar karışması tüm Mısırlıları kenetlendirdi. Tanımazsan tanıma, kim sallar seni?
-Burada olan şey bir DEVRİM. Tüm Mısır'da 30 milyondan fazla insan sokaklarda "DEVRİM!DEVRİM" diye tempo tuttular. Marşlar söylediler. Morsi'yi istemediklerini söylediler.
-Asker Morsi'nin yanına çıktı (Sisi'yi kastediyor). Ona 48 saat süre verdi. Dedi ki Morsi'ye:"Çık halkın karşısına, anayasayı değiştirmekten vaz geçtik, en kısa zamanda genel seçim yapacağız de" . Morsi halkın karşısına çıkıp aksine "seçimle geldik, seçimle gideriz, başka bir şey kabul etmeyiz" dedi. Oysa geldiği seçimlerde aynen sizin Türkiye'deki gibi uygunsuzluklar vardı. Benzer hileler vardı. İnsanlar protesto ettiler ve 60% katılımlı seçimde halkın 50% küsürünün oyunu aldı. Yani aslında tüm Mısır'da aldığı oy desteği halkın en fazla 30%udur. Onların bile önemli kısmı halka sormadan kendi kafasına göre anayasa değişikliği yapacak olmasından dolayı rahatsızlık duydular. Buradaki gösterilerde onun zamanında destekleyenler de vardı.
-Bu dinci tayfanın en önemli özelliği bugün söylediklerini yarın çok rahat bir şekilde inkar edebiliyorlar. Burada Morsi kukla idi. Müslüman Kardeşler'in Rehberi (örgütün başındaki kişiye rehber diyorlar burada) onu yönetiyordu. Birçok muhalaefet parti temsilcisi Morsi'den hep:ébenimle konuşurken tamam dedi, ertesi gün inkar etti" diye şikayetçi olurlardı. Nedeni kendi tamam dediği konuları rehberi reddedince kıvırtıyordu Morsi. Tayyip'te aynı Morsi gibi. Aynı konu hakkında kısa süreler içerisinde birbiri ile çelişen bir sürü açıklaması var.
-Tayyip'i sonu iyi olmayacak diye düşünüyorum.
-Bu Bahçeli ve KK aptal adamlar. Başka bir ülkede olsaydı Tayyip'i halk sandıkta şimdiye çoktan devirirdi.

Adamın söyledikleri bunlar.
Mesaj tarihi:
türkiye de abdullah gül kukla olmasaydı, çok güzel önüne geçilecekti şu anki durumun. gezi olayları sırasında gül ün yapması gereken hükümeti fes etmekti, yemedi. korkaktı, bu düzenin devam etmesini ve kendisinin de bundan ileride faydalanacağını düşündü.

şimdi sorsalar gül e, belki pişmandır feshetmediğine. gerçi onu düşünecek kadar bile iradesi olmayabilir, bilmiyorum.
Mesaj tarihi:
Ne Sivas'ı, ne Yozgat'ı Ramses kardeşim?
Adam Mısırlı! Öyle manzaralar vardı ki bu Mısır'da aklın hayalin durur. Yozgat, Paris kalırdı yanında.

Neyse..
Dün akşam dönüşte uçaktaki muhabbeti feysbuka yapıştırmıştım.
Aynen alıntılayıp buraya yapıştırıyorum.

Dün akşam THY'nin Kahire-İstanbul uçağında Mısırlı yolcu ile hostes arasındaki diyalog:
-Excuse me, can I have some beer please?
(af edersiniz, bira alabilir miyim lütfen?)
-I am sorry but we do not have alcohol service at this flight.
(üzgünüm ama bu uçuşta alkol servisimiz bulunmamaktadır.)
-Why? (uzatarak ve şaşkın şekilde "vaaaaayyy?" şeklinde soruyor)
(Neden?)
-Because this is Egyptian flight.
(Çünkü bu Mısır uçuşu.)
dediği anda 10dan fazla Mısırlı bir ağızdan
-What do you mean by Egyptian flight?What is that?
(Mısır uçuşu derken ne demek istiyorsunuz? Ne demek oluyor bu?)
Hostes kızımız bir şey diyemeden AYRAN-GAZOZ servisine devam eder.

Az sayıda arkadaş feysbukta paylaştığım Kahire Müzesi ve Piramidler ziyareti fotoğraflarımı görme ayrıcalığına da sahip oluyor :)
Sizin için de haftasonu zaman yaratıp 60 küsür fotoğraf yükleyeceğim.
Sevildiğinizi bilin.
B)-
Mesaj tarihi:
KuddusiMavra said:

Ilk izlenim....
16 senedir belki 40, belki 50 kez geldim Kahire'ye.Ilk kez sokaklar, caddeler tertemiz.Her yerde temizlik görevlileri harıl harıl çalışıyor.
Yaşasın Devrim !!!

devrim derklen?
yaşasın askeri darbe?
  • Yeni Oluştur...