sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 nelere dikkat etmek lazım? şimdi bende gtx460 SLI var. gtx780'den aşağı bişeye upgrade etsem değmeyecek verdiğim paraya. eh gtx780'lerden hayvani pahalı. boku çıkmış ekran kartlarının gerçekten. o yüzden ikinci ele yöneleyim dedim. ama şimdi de ikinci el satanların mining ile falan kartın ebesine atlamış olma ihtimalleri falan geliyor aklıma. Bu yüzden test etmeden almaya pek yanaşmıyorum, test etsem de 2-3 tane ekran kartı zorlayıcı test yaparsam ve ekran kartı çakmazsa kafama takmadan direk alayım mı mesela? ne diyonuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 nasıl test edeceksin 2. el aldığın kartı? satıcıya eve getir veya evine getireyim test yapacaz gibisinden mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 aynen öle. veya sahibinden.com falan alırsam, önce testleri yapıp sonra para transferine onay vermek mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shaklaban Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 bence 2. el ekran kartı alınmaz çok riskli. bir şekilde test etsen bile o anda problem çıkarmayıp sonradan elinde patlayabilir. garantisi devam ediyorsa belki düşünülebilinir. bunun dışında amd ve nvidianin bu yıl sonuna kadar yeni gpuları gelecek diye biliyorum, biraz bekleyebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 evga 780 çak abi, 4 yıl kafan rahat bir anda çok para çıkıyor cebinden ama 4 yıl net gider. bende 680 var, 3 yıl mı ne oldu, hala teklemeye başlamadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Shaklaban said: bence 2. el ekran kartı alınmaz çok riskli. bir şekilde test etsen bile o anda problem çıkarmayıp sonradan elinde patlayabilir. garantisi devam ediyorsa belki düşünülebilinir. bunun dışında amd ve nvidianin bu yıl sonuna kadar yeni gpuları gelecek diye biliyorum, biraz bekleyebilirsin. garantisi devam ediyor olacak canım. ati sözde ilkbaharda çıkaracaktı yeni nesil kartlar. ama r9'lar falan çıktı, piyasadaki gpu'ların OC versiyonları falan yeni teknoloji harbici gelecekse ama harbiden bu sefer, beklemek daha mantıklı bingildak said: evga 780 çak abi, 4 yıl kafan rahat bir anda çok para çıkıyor cebinden ama 4 yıl net gider. bende 680 var, 3 yıl mı ne oldu, hala teklemeye başlamadı evga da fena be kardeşim. aynı kart %25 daha pahalı diğer markalara göre. enayi gibi hissediyorum resmen :D bi de ben daha az para harciim diye düşünürken daha çok para harcatmaya niye çalışıyorsun be :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 abi 25% farkın real kazancı var ama öyle düşünme. aldığın aletin performansından tut, dayanıklılığına ve garantisine kadar. gpu çok önemli bir parça, kötü bir şey aldın mı aylarca süründürüyor seni paranla rezil oluyorsun. örnek ben zotac gtx 580 kullandım, 680'den önce. 3 defa yandı abi kart. 3 defa. her seferinde 20 ila 25 gün kartın geri gelmesini bekledim. tedarikcim iyi olduğundan bana her seferinde yedek kart verdi, ona rağmen iğrençti. asus 680 bu kadar yıldır ısınmaya bile başlamadı. evga aldın mı üzerine yat yani. o kadar para verdikten sonra bir de derdine düşme kartın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Ekran kartı için özel bir tüyo yok. Genel olarak; -Yaşı çok küçük kişilerden alma -Yüksek tutarlı bir şey alıyorsan oturduğu ilçeye-semte dikkat. (Gerçekten çok önemli) -DH benzeri gibi yerlerden alıyorsan zaten referans ve üyelik tarihi belli ediyor. Şimdi gelelim mining bilmem ne olayına. Aldığın e.kartı en kötü 1.2k lık kart. Birazda nezih bir ilçede oturan birinden alıyorsan kimse mining muning uğraşmaz. Fakir işi onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 gtx 500,600,700 serileri mining için para kaybettiriyor bu arada. adam cahil değilse kullanmamıştır. elektrik parası getiriden çok götürüyor. f/p eğrisinde en dipte mining için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 stormeagle said: Ekran kartı için özel bir tüyo yok. Genel olarak; -Yaşı çok küçük kişilerden alma -Yüksek tutarlı bir şey alıyorsan oturduğu ilçeye-semte dikkat. (Gerçekten çok önemli) -DH benzeri gibi yerlerden alıyorsan zaten referans ve üyelik tarihi belli ediyor. Şimdi gelelim mining bilmem ne olayına. Aldığın e.kartı en kötü 1.2k lık kart. Birazda nezih bir ilçede oturan birinden alıyorsan kimse mining muning uğraşmaz. Fakir işi onlar. ahah valla ataşehir merkezde oturan bi adam hayvan gibi 4 tane mining rig falan satıyor mesela. o iş öle belli olmaz :D bingildak said: gtx 500,600,700 serileri mining için para kaybettiriyor bu arada. adam cahil değilse kullanmamıştır. elektrik parası getiriden çok götürüyor. f/p eğrisinde en dipte mining için. alacağım zaten ya r9 290x ya da 7990 falan olacak, onlara bakıyorum. gtx780'leri saçma sapan paralara satıyorlar 2. el. bu arada benim bugüne kadar aldığım sadece ram'im bozuldu yaptığım 5 tane falan kasadan. o yüzden elektronik olayında şansın çok önemli olduğunu düşünüyorum. ha evga'nın soğutması çok iyidir evet daha iyi oc yapılır evet ve genel olarak kart daha düşük derecede çalışır ama bunun çok önemi yok bence, çünkü kart yüksek derecede çalışsa da zaten 4 senede falan ömrünü dolduruyor, kart fiziksel olarak ölmeden önce, performansı yetersiz kalmaya başlıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar