SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Selam, Dün gece yağ lambası yandı arabanın. Durdurdum biraz beklettim süzülsün diye, sonra çubuğa baktım en dipte yağ. Yağ kapasitesi 7 litre diye lan dedim bunun çubuğu en aşağıya indiyse en az 5 litre gitmiştir. Tabi 5 litre nasıl gitmiş olabilir lan sağda solda kaçak yok diye düşünmüyorum yorgunluk kafaya vurmuş. Verdim 4 litre birden yağı sfdgfhd. Sonra çubuğu çektim, skalayı fln aşmış tabi. Kataloğa baktım bugün çubuk sıfırdaysa yaklaşık 1L gereklidir diyo. Yani 3 litre civarı fazla bi yağ var şu an. Gün içinde de kullanıldı araç bugün ben kataloğa bakana kadar ama normal devrinde yani 3k devri aşmamıştır. Şimdi inicem benzinlikte çektiricem yağı da. Servisteki ustam "ÇABUK BOŞALTTIR TURBOYA GİDER DPF YE GİDER KOL BİLE ÇIKARTIRSIN" diye telaş yapınca lan dedim kullanıldı bu araba bugün zarar vermeyelim. Sağda solda bi kaçak yok, keçe fln patlatmamış daha sdf. Egsoz ucuna baktım herhangi bi yağlanma yok. Mavi duman durumu da yok. Şimdi akşam hemen çekiceö fazla yağı, da, bişey olmamıştır di mi lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 yağ seviyesi kranka değecek kadar yükselmişse krank yağı köpürtür ve yağ pompası yağ yerine köpüren havayı çeker. Yağlama olmaz. Fazla yap olan motoru hiç çalıştırmamak gerekir. Ama sadece bir iki milim ise bişi olamz fazlaloık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 belki olmamıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Olmuşta olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Şimdi doğru dürüst okudum. 3L fazla yağ koyduysan ve motor hala çalışıyosa, zil takıp oyna bence. ustan doğru söylemiş, kol da çıkar, yatak da sarar, her şey olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Yag ekleme ve ardindan ekledigin miktar muthis birer karar zinciri. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Bi 3 km kadar yolum var benzinliğe. Risk alıcam =/ Köpük emseydi yağ basınç uyarısı vermez miydi ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Koruma vardir amrokta bisi olmaz buyuk ihtimal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Abi of gece gece yaşadığım sefilliği anlatamam. Dolaşmadığım benzinlik kalmadı, hiçbiri çekemiyor. Çeken bi yer söylediler çok uzakta. E korktum şimdi yarını da bekletmek istemiyorum. Ben de gittim dükkana, aldım takımları, yattım arabanın altına karter tapasından aldım. Tapanın son dişini tutturamadım, bi düştü, allahım yağ tam soğuk değil, deliği tutamıyorum parmaklarım yanıyor. Sırayla her bi parmağı tutuyorum yanmasın diye. Tapayı kabın içinden almaya çalışıyorum bi taraftan parmak değiştiriyorum, gömlek falan gg oldu zaten. Yarım litre yere döküldü, 2.5 litre kadar da kaba aldım. Tam üst çizginin 1 mm altına kadar indirdim. Böyle bir sefillik yaşamamıştım =/ https://dl.dropboxusercontent.com/u/18366514/unnamed.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 ya araba elinde kalacak ya da sen arabanın elinde kalacaksın bi gün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 onun contası yalama olmuştur yarın bir daha yat altına sdfsd motor suyu kapağını gece kaputun içine düşürmüştüm baya çileliydi çıkartmak ama bu tam eline yüüzne bulaştırmak olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 ne kıymetli araban varmış ameka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2014 1 lt verseydinya mübarek 4lt naptın öyle :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 yavaş yavaş vereydi arada kontrol edeydi de olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 tam senlik bir gif var idi ama işteyim bulamadım şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 abi adam kasmış. olm oto yıkamacılarda var yağ cekme aleti. ama fakir şehirde yaşıyosun, olmayabilir tabi. herneyse herkese ders olsun. siz siz olun yarım litre yarım litre koyup çalıştırın, check edin yağ cubugunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Gece nerden bulucam lan oto yikamaciyi sdf. Benzinliklerin hicbirinde yoktu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Geçmiş olsun. En baştan yapman gereken şeydi aslındai girip altına kapağı açman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akito Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 selamlar, en mühendis benim diyodu bi de bu adam. saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 aktiftablet said: Geçmiş olsun. En baştan yapman gereken şeydi aslındai girip altına kapağı açman. Yaptik bi hata ama umarim zarar gormemistir. @Akito en muhendis paramecium bi kere sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2014 Selam, Diyecek birşey bulamadım ::o Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2014 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2014 Selam, Şimdi senin verdiğin fazla yağ güzelce silindire kadar girip yanma prosesine dâhil oluyor. Haliyle egzoz gazın fazla yağlanacak ve turbosuydu, DPF falan derken iğrenç bir hal alacak. Ayrıca motor fazladan yakıt almış gibi olacak. Bu da güçte artışa neden olacak. Bir nevi 'vurdum kırbacı, vurdum kırbacı' etkisi ile motor ulan ben neymişim diyerekten bir eliyle motorine ek yağ için azıtıp tozutacak. O tapanın bakır pulu vardır, her söküldüğünde sızdırmazlığı sağlaması için değiştirilir, onu değiştirtmeyi unutma söylendiği gibi. Bir de adettendir; alttan akan yağ üstten tekrar konmaz yiğidim fdsfsdfsd Anımdır: A4 zamanı çubuğu çekip bakıyorum yağ seviyesi ortada. Ulan bizimki tam olsun mantığı ile max çizgisine yaklaşıp bırakıyorum doldurmayı. 2-3 gün sonra tekrar kontrol ediyorum ve yağ seviyesi yine ortada. Aracı park ettiğim 2 noktaya da bakıyorum tek damla yağ yok. lifte kaldırıp baktırdım yağ izi yok. Arkadan duman atma falan da yok. Deli olacaktım ki kitapçıktaki cümle uyardı; devirli kullanımda yağ seviyesini ortada tutun, devirsiz kullanımlarda yağ seviyesini max noktaya yakın tutun. Bizim 1.8T güzelce fazlasını üstünden alıp katık yapmış. Tabi motor temizleme işlemi yaptırdım hemen :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2014 Arabayı kullanan 2 kişiden biri devirli diğeri normal devrinde kullanıyorsa nerde tutalım ? :P Bizde öyle bi durum var çünkü sdf. Alttan akan yağı üstten eklemedim direk atıldı o yağ :D Bakır pulu değiştirmedim bulamazdım o saatte. Kontrol ederim sızıntı yapmışsa değiştiririm Pazartesi günü, iyi hatırlatma oldu. Valla fazla yağ ile totalde 30 km yapılmamıştır herhalde. İçini açıp bakamıyoruz elbette, en azından turbo performansında hissedilir bi değişiklik yok şu an için. DPF'ye bi zararı oldu mu, olduysa ne kadar oldu zaman gösterecek. Şu ana kadar hiç rejenerasyon sırasında denk gelmedim, belki bişey varsa rejenerasyon sıklaşır ordan anlarım. Ya da yakar arıza ışığını =/ Yakmasın, canlar yanmasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar