Ceday Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 adam suclu olsa da pek fazla suclayamıosunuz.. [Bu mesaj CEDAY tarafından 08 Ocak 2005 21:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: vaniLLe, 08 Ocak 2005 21:07 tarihinde demiş ki: said: W3r3wolf, 08 Ocak 2005 21:05 tarihinde demiş ki: Bu sağı solu yağmalamasını meşru kılmaz. tamam öyle zatende... kendini o adamin yerine koysan belki daha iyi anlarsin adamin o anki ruh halini... Adam suçlu sonuçta. Başlıktaki soru da "kim suçlu?" gördüğün üzere.[signature][hline]Yobazım ama para bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: vaniLLe, 08 Ocak 2005 21:03 tarihinde demiş ki: said: Horrible, 08 Ocak 2005 20:59 tarihinde demiş ki: adam suçlıu abi nolursa olsun eczacı isterse dünyanın en kötü adamı olsa bile gidip onun dükkanını soyması adamında kötü kişilikli biri olduğunu kanıtlar.Bir sürü yardım kuruluşu ve dünyada milyonlarca eczane var neden gidip o eczane?Ne bu kin ve nefret?? ne demek ya sen o durumda olsaydin ve sevdigin biri ölümün esiginde olsaydi onu ölümemi terkederdin? kötü kisilikli birisi olsa o adam kalkip karisina yardim etmeyi düsünmez hic tinlamazdi zaten... ve ortada kin ve nefret denen bisey yok tam aksine sevgi var ..! ayrica adamin eczane aricak ruh halinde oldugunu sanmiyorum ilk gördügüne girmistir...! o durumda olsaydım gidip bi eczaneyi soymazdım!Gerekirse dilenirdim ama bi eczaneyi asla soymazdım.Ayrıca o adam o eczacının paraya ihtiyacı olup olmadığını bilmior bunu bilen biziz...O adam eczacı hakkında hiçbir bilgiye sahip deil belki eczacının da paraya ihtiyacı var...Eczacının zengin olduğunu bilne biziz....Bilmiorum bence adam suçludur kardesim sevgi için başkalrına acı çektirmeye hakkı yok![signature][hline]En ateşli ve içli ağlamalar, en sönük ve anlamsız gülüşlerde gizlidir. Bir pati kardesimizin sözüdür... Öhöm Öhöm ben :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Rewendor, 08 Ocak 2005 20:23 tarihinde demiş ki: Bu kafayla gidersen, hep başkalarını suçlayıp kafanı eseni yaparsan zaten ne dense boş... hadi bakalım al sana bi genelleme daha? nasıl oluyor da beni tanımadan etmeden benimle ilgili böyle berbat bir tahmin yapıyorsun? hep başkalarını suçlamakmış hah komik..[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Rewendor, 08 Ocak 2005 15:37 tarihinde demiş ki: kimse onu bu yüzden yargılayamaz. yargılar abicim punisher gelir döver adamı bi güzel :p[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan GÖZLER TELEVİZYONDA ELLER ÇEZZODA HOBAREY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Horrible, 08 Ocak 2005 21:11 tarihinde demiş ki: o durumda olsaydım gidip bi eczaneyi soymazdım!Gerekirse dilenirdim ama bi eczaneyi asla soymazdım.Ayrıca o adam o eczacının paraya ihtiyacı olup olmadığını bilmior bunu bilen biziz...O adam eczacı hakkında hiçbir bilgiye sahip deil belki eczacının da paraya ihtiyacı var...Eczacının zengin olduğunu bilne biziz....Bilmiorum bence adam suçludur kardesim sevgi için başkalrına acı çektirmeye hakkı yok! ben olsaydım şöle yapardım demesi kolay. farzet ki hiçbir sekilde o parayı bulmana imkan yok, ne calısarak ne dilenerek.. bir de eczacı iplikçi nedim gibi olmadıkca pek fazla "acı" cekecegini zannetmiyorum :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Eczacı suclu degıl sonucta boyle bır cok adam war kı bız bunnara pinti dıyoruz[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Rahan, 08 Ocak 2005 21:13 tarihinde demiş ki: hadi bakalım al sana bi genelleme daha? nasıl oluyor da beni tanımadan etmeden benimle ilgili böyle berbat bir tahmin yapıyorsun? hep başkalarını suçlamakmış hah komik.. Kendi söylediklerinden yola çıkıyorum. "Ben olsam önce çalarım sora çıkar o adamı döverim" demedin mi? Ben bana kendini tanıttığın kadarıyla çıkarılacak bir yorum çıkarıyorum söylediklerinden. Genelleme yaptığım yok.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
silverhelm3 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 sonucta adam hapse giriyor we kadın ölüyor..kazanan her zamanki gibi ölüm.[signature][hline]If anything can go wrong, it will. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Şeyi merak ettim bi an illa birinin suçlumu olması gerekiyor?[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: silverhelm3, 08 Ocak 2005 22:54 tarihinde demiş ki: sonucta adam hapse giriyor we kadın ölüyor..kazanan her zamanki gibi ölüm. sonucta adam elinden geleni yapmaya calisiyo... hicbisi yapmasaydi yok dilenemem ayip, eczane soymak suc vs..vs.. diorumki adamin ruh halini bi düsünün cok hasta birisi var ve sizin paraniz yok naparsiniz? tamam suc olabilir ama suc'u düsünemicek kadar büyük bi sevgi var suc islemeyi göze alicak kadar... eczaci bana sadece iyi bi karakteri olmadigi icin suclu geliyo...kanunlara göre savunmuyorum düsüncemi yani.! e hayat acimasiz napalim...[signature][hline]when Love and Death embrace.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Suç hukuki bir terim olduğundan olayı hukuk bazında ele almak gerekir. Ancak şunu da unutmamalı ki hukuk denilen olay savlar zincirinin bir dayanağıdır ve medeni kanunun prensipleri der ki: kanun zayıf olanı korur ayrıca eczanenin camını indiren şahsın zor durumundan dolayı buhran halinde olduğu idda edilebilir ve o eylemi gerçekleştirirken yarı ehliyetsiz olduğu gerekçesiyle tahliyesini isteyebilir Peki gerçekte ne olur? Malum şahsımızın zaten parası olmadığı için devletten avukat isteme hakkını kullanır. Sonuç: camın parasını da der, ilacın parasını da. Hatta karşı tarafın gıcığı varsa bu insana karşı kendi özel avukatının cebini de biraz daha şişirerek tazminat talebinde bile bulunup çatır çatır oyabilir.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Rewendor, 08 Ocak 2005 22:50 tarihinde demiş ki: Kendi söylediklerinden yola çıkıyorum. "Ben olsam önce çalarım sora çıkar o adamı döverim" demedin mi? Ben bana kendini tanıttığın kadarıyla çıkarılacak bir yorum çıkarıyorum söylediklerinden. Genelleme yaptığım yok. Dam üstünde saksağan vur beline kazmayı, hadi o lafımdan saldırganlık kin tutmak, canilik falan gibi bir ton şey çıkarda "hep etrafımdakileri suçlamak" biraz zor çıkar, çıkartabilirsen süfer tabi bütün laflarımı yutarım. son kez söylüyorum karşında sürekli hayatı suçlayıp yan gelip yatan 17lik balondan komünist yok! [signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! [Bu mesaj Rahan tarafından 08 Ocak 2005 23:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 "O zaman bu sistemin suçu öyleyse bu devletin suçu" vs vs diye işe giriştin?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 hah şimdi biraz mantıklı oldu bak. yanlız anlayamadığım şey 1 (yazıyla bir)konuda devleti suçladığım zaman, her konuda başkalarını mı suçlamış oluyorum? bu benim fikirlerim hakkında bir genelleme değil mi? hem de en berbatından.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 gerçek malkoçoğlu benim.[signature][hline]Apprentice fordfocus driver..[/i] kalhiae Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Rahan, 08 Ocak 2005 23:53 tarihinde demiş ki: hah şimdi biraz mantıklı oldu bak. yanlız anlayamadığım şey 1 (yazıyla bir)konuda devleti suçladığım zaman, her konuda başkalarını mı suçlamış oluyorum? bu benim fikirlerim hakkında bir genelleme değil mi? hem de en berbatından. Bu konuya verdiğin tepkiden "sistem bozuk devlet bozuk o zaman ben de böyle istediğimi yaparım döverim" tepkisinden çıkarttım o kadarını da... Yani şundaki tepki seviyesi sadece 1 konuyla sınırlı kalacak bir şey değil... Neyse eğer ters bir laf ettiysem pardon.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 burda adam suçlu bence. çünkü kolpacıymış. nasıl ödicek karısı ölecek duruma gelene kadar bi ilacı alamayan adam eczacıya bi şekilde öderim deyip sıkıyor.nah öderdi.zaten ödeyebilecek olsa kredi çekerdi onu bi şekilde öder alırdı.bi sürü tefeci var.karısını ölümden kurtarırdı tefecilerden aldıgı parayla hapsede düşmezdi. belki tefeciler bunu bi ara paralardı ama karısı kurtulurdu. burdan adamın karısını yeterince sevmediginide anlıyoruz.her ne kadar eczaneyi soymaya kalksada.aşk uğruna ölmektir şeysi çıkmıştı bana sakızdan adam aşkı için tefecilere ölmesi lazım.[signature][hline]i love this game! youth only zone! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 ya aslında adamın öyküsü biraz ağustos böceğininkini andırıyormuş gibi geldi...ağustos böceği (adam) zamanında çalışmıyor çalışmıyor ondan sonra kış kapıya dayandığında (karısı ölüm döşeğindeyken) aklı başına geliyor karıncadan (eczacıdan) yardım istiyor.eczacıda normal olarak yardım etmiyor elbette...adam zamanında çalışsaydıda para kazanıp karısına iyi baksaydı felanda filan...sonuç?ağustos böceği hayvanı çok şerrefsiz bi hayvandır, karıncada .bnedir ama öyle olmak hakkıdır :)[signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki: arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Fistan, 09 Ocak 2005 00:07 tarihinde demiş ki: burda adam suçlu bence. çünkü kolpacıymış. nasıl ödicek karısı ölecek duruma gelene kadar bi ilacı alamayan adam eczacıya bi şekilde öderim deyip sıkıyor.nah öderdi.zaten ödeyebilecek olsa kredi çekerdi onu bi şekilde öder alırdı.bi sürü tefeci var.karısını ölümden kurtarırdı tefecilerden aldıgı parayla hapsede düşmezdi. belki tefeciler bunu bi ara paralardı ama karısı kurtulurdu. burdan adamın karısını yeterince sevmediginide anlıyoruz.her ne kadar eczaneyi soymaya kalksada.aşk uğruna ölmektir şeysi çıkmıştı bana sakızdan adam aşkı için tefecilere ölmesi lazım. aşk için ölmek Bir müslüman için intihar demektir intihar demek direkman cehennem demek ya adam müslümansa:D madem aşk olayını kattın bende din olayını katıyorum:P[signature][hline]"Sanal Dünyada paylaştıkça çoğalan 2 şey vardır biri hırs diğeri lagtır" :hrr: Patavatsızlık yapmayın :hrr: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guano Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Asıl suçlu devlettir abi.İyileşmek maksatlı ilaç çalmak mecburiyetinde kalacak vatandaşına yardım edemeyen bir devlet suçludur.Bahsi geçen ülke bizm ülkemiz ise Anayasanın 2. maddesi gereği taşıması gereken sosyal devlet olma ilkesini gerçekte taşıyamadığı için devlet suçludur.Kanunlar insanların yaşaması için yapılması gereken şeylere ceza vermemeli bence.İdam cezası da kaldırıldı malum.Tekinde ipi devlet çekiyordu.Konunun başındaki örnekte ise adamın çekmesi bekleniyordu.Adam gibi devlet o ipi o adama çektirmez ve ilacı zamanında hastaya tedarik eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Sistemin suçu nedir abi? Adam parasını neye istiyorsa ona harcamakta sonuna kadar özgürdür. Hırsızlık da suçtur, birinin hakkını çalmaktır. Bir insana yardım etmek vicdani bir olaydır, ben burada eczane sahibinde hiçbir suç göremedim.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz - Kızılderili Atasözü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 penthesilea ben şimdi eczacı suçlu diye diretmicem de, sen varolan kanunları kendi gözlüğün olarak kabul edip cevaplamışsın. Evet suç yok zaten suçunda tanımını yaptılar sanırım. Ama senin kişisel bakışın böylemi? yoksa sadece kanunları referans alıpmı cevapladın. Aslında varmak istediğim şey birileri katı katı demirden kurallar koyunca, duyguyu sevgiyi yok edince bizdemi öyle olucaz yani, duygularımız kanunlarmıdır?.. eczacının yerinde olsam suçlu hissederim kendimi..[signature][hline] Awake... for all is dying, even the dead We are our Past failing to come back All of us visionaires.. ..with a rope around our neck... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Maaşallah arkadaşlar! :D Konuyu açan kişi olarak noktayı basmak istiom. Dorudur, zaten başta da belirttiğim üzere suçlu felan yoktur, suçluluk her soyut kavram gibi görecelidir... Sadece vicdanınızı dürterek kişisel görüşlerinizi örenmek istedim. İyilik yaşıyor mu onu öğrenim dedim :D Okulda yalnız başıma kaldım eczacının suçlu olduğunu savunurken, en azından burda tartışanların yarısı benim tarafımdaydı. Mutlu oldum :) Eczacı o ilaçları verse bir yeri eksilmeyecekti bana göre... Yoksul adamın terbiyesiyle ilaçları istediğini söyledim. Öyle bir insandı ki yoksul adamımız, eczacı ilaçları verseydi hergün gelip eczanesini temizlerdi, ayak işlerini minnetle hallederdi. Biri cırcır böcüü yapmışta bizim adamı :P :) Eczacı'yı allaha emanet ediyoruz. *işkence için kırbacı hazırlar, nihohahahah*[signature][hline]-Bang! Cowboy Bebop... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 said: harvester, 09 Ocak 2005 02:22 tarihinde demiş ki: penthesilea ben şimdi eczacı suçlu diye diretmicem de, sen varolan kanunları kendi gözlüğün olarak kabul edip cevaplamışsın. Evet suç yok zaten suçunda tanımını yaptılar sanırım. Ama senin kişisel bakışın böylemi? yoksa sadece kanunları referans alıpmı cevapladın. Aslında varmak istediğim şey birileri katı katı demirden kurallar koyunca, duyguyu sevgiyi yok edince bizdemi öyle olucaz yani, duygularımız kanunlarmıdır?.. eczacının yerinde olsam suçlu hissederim kendimi.. Tamam sen eczacının yerinde olsan suçlu hissederdin. Ben olsam ben de hissederdim. Ama adam hissetmiyor diye onu yargılayamayız. Herkes iyi kalpli olacak diye bir şey yok. Ayrıca insanın başkasına yardım etmesini de kimseden "defaulttan" isteyemeyiz.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar