Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kim Suçlu?

KireiMerodii

Öne çıkan mesajlar

said:
KireiMerodii, 08 Ocak 2005 15:34 tarihinde demiş ki:
Psikoloji dersinde öğretmenimiz bize bir hikaye anlatmıştı... Hikayenin sonunda da kimin suçlu olduğunu bize sormuştu. Şimdi aklımda kaldığı kadarıyla hikayeyi anlatacağım ve size göre kim suçlu sorusunu soracağım...

-Yoksul bir adam var, karısı çok ama çok hasta, ölmek üzere. Fakat çok pahalı olan bir ilacı satın alırsa kocası iyileşecek...-
Adam büyük bir eczaneye gider, eczanenin sahibinden

-Lütfen karımın ihtiyacı olan ilaçları verin, param yok ama bunu bir şekilde öderim... Her işi yaparım... Lütfen... diye kendini alçaltmadan, yalvarmadan, içinde bulunduğu durumu anlatarak yardım ister.

Eczacının hali vakti yerindedir. Çok zengindir. Öyle zengindir ki; artık zenginliğinden parasını ihtiyaçlarını karşılamaktan öte boş zevkler için harcamaktadır. Adama "Ben yardım kurumu muyum? Çek git! Başka yerde dilen!" diyerek aşağılar ve ite kaka eczanesinden dışarı atar.

Bütün gün ilaçları alabilmek için çareler arayan, çalmadığı kapı kalmayan adam umutsuzluğuyla akşamleyin eczanenin camlarını kırar ve ilaçları çalar, fakat yakalanır. Eczacı adamdan şikayetçi olur, hapse attırır, dükkanının camları için tazminat davası açar...

Bu iki karakterden sizce hangisi suçludur? Walla bizim sınıfın neredeyse hepsi adam suçludur dedi. Size göre hangisi, neden?

eczacı suçludur çünkü hali vakti yerinde ama fakir adam eczacıdan mal çalsada eczacının durumunda (maddiyatinda) fazla deişiklik olmiyacağını biliyor bu yüzdende suç işliyor.Zengin adam bana suçlu geldi.Ve dilenci demesi adama zaten çok kötü bir hakarettir.[signature][hline]"Sanal Dünyada paylaştıkça çoğalan 2 şey vardır biri hırs diğeri lagtır"
:hrr: Patavatsızlık yapmayın :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 08 Ocak 2005 16:05 tarihinde demiş ki:
adam dükkanı açıp bırakıp gitseydi indirmezdi herhalde

Ha soyulması ayıp değil bi de üzerine davetiye çıkaracak ha? Nerde o zaman bu insanın can ve mal güvenliği, hani şu devletin karşılamak ve temin etmek zorunda olduğu can ve mal güvenliği?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

insan bencildir buna itiraz eden var mı :)
belki en fazla kuşak başına 1-2 adam düşüyordur hiç ama hiç bencil olmayan biri.
Ama tabi şöyle birşeyde var her insan kendi bencillik tanımının sınırlarını kendi belirler isterse ve ben bencil değilim der.

Herşeyin ölçü insandır arkadaşlar kasmayın, bunu bilin yeter :p[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Walla herkes benim gibi olsa zaten... :D Ben elime geçen herşeyi temel ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra, çevremdeki ihtiyacı olan insanları mutlu etmek için harcıyorum. Siz de böyle olun :D Sevin, paylaşın...

*Bu dünya hepimizin, sev dünyayı, el ele koruyalım bu dünyayı şarkısını söyler*[signature][hline]-Bang!
Cowboy Bebop...
Sosyal ağlarda paylaş

bende bunu soluom zate ınsan herseın sınırını belırlee bıldıı gıbı doru ve yanlısıda kendı belırler bu durum da her ıkısıde kKENDILERINE gore sucsuzdur[signature][hline]TaN|2ıNıN BıLe Bı|2 ceHeNNemI wa|2dıR bu o'NuN ıNsaNLa|2a oLaN sevgIsıdı|2...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KireiMerodii, 08 Ocak 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
Walla herkes benim gibi olsa zaten... :D Ben elime geçen herşeyi temel ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra, çevremdeki ihtiyacı olan insanları mutlu etmek için harcıyorum. Siz de böyle olun :D Sevin, paylaşın...

*Bu dünya hepimizin, sev dünyayı, el ele koruyalım bu dünyayı şarkısını söyler*

O zaman internette ne işin var, internete ve bilgisayara harcadığın parayı da yolla yardım kuruluşlarına.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KireiMerodii, 08 Ocak 2005 16:09 tarihinde demiş ki:

*Bu dünya hepimizin, sev dünyayı, el ele koruyalım bu dünyayı şarkısını söyler*

Kasmayın bence, temel ihtiyaç sınırını bile sen belirliyorsun.
İnternete girmek temel ihtiyaç mı? ozaman birde bu konuyu Diogenes'e danış bakalım o ne cevap verecek temel ihtiyaçlar konusunda :) Protagoras çözmüş işte olayı ''herşeyin ölçüsü insandır''[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler

[Bu mesaj Ardeth tarafından 08 Ocak 2005 16:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Troil, 08 Ocak 2005 16:09 tarihinde demiş ki:
adam eğer böyle bir harekete kalkışabiliyorsa bu adamın eczacı olması bence mümkün değil ve böylece atılan hipotez direkt olarak çöker :)

adam niye camı kırıyo diyo sordunuz söyledik alla allla :)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Troil, 08 Ocak 2005 16:15 tarihinde demiş ki:
Ardeth sen macroya bağla iki msj da bir yazsın

msg1
msg2
"herşeyin ölçüsü insandır"
msg1
msg2
"herşeyin ölçüsü insandır"
:-P

İmzama yazıcam bu güzel sözü ama zaten yeterince eskittim :)[signature][hline]''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
Beş Hececiler

[Bu mesaj Ardeth tarafından 08 Ocak 2005 16:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KireiMerodii, 08 Ocak 2005 16:16 tarihinde demiş ki:
İnsan olduumuza göre kendi ölçülerimizlen ölçek işta, ben onu sölüyorum... Benim ölçülerime göre eczacının eczanesini başına yıkmalı. Pis cimri herif! :D

Herkes senin gibi düşünse fakir insan kalmaz dicem ama zengin olsan sende hemen şımarırsın:P[signature][hline]"Sanal Dünyada paylaştıkça çoğalan 2 şey vardır biri hırs diğeri lagtır"
Sosyal ağlarda paylaş

bir defa öyle eczacı filan olmaz,
bu adamın bir dini fakirlere yardım etitği dönemi vardır, içinden gelmese bile döt korkusundan yapar bunu,
ama adam her önüne gelene de yardım edemez;

burada tanrı ve devlet suçlu demektir, ortada bir aşırı yoksul bir de aşırı zengin adma varsa toplumsal eşitlik yoktur (herkes zengin herkes fakir olsun demiyorum dikkat),
Sosyal ağlarda paylaş

Dua et o kalbin maddiyata dönüşmesin o zmn sen bile kim olduğunu unutursun:) Çok arkadaş gördüm bi yerden para buldumu o melek adam gidio geriye egosunu şişirmek için arkadaşlarını satan adam kalıyor[signature][hline]"Sanal Dünyada paylaştıkça çoğalan 2 şey vardır biri hırs diğeri lagtır"
Sosyal ağlarda paylaş

Weird Al Jankovic'in dediği gibi diyosun yani :)

Think you're really righteous ?
Think you're pure in heart ?
Well, I know I'm a million time as humble as thou art !
I'm the pious guy the little Amlettes wanna be like;
On my knees day and night scorin' points for the afterlife!
[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

İlacı çalan adam suçludur tabi..
Mal sahibi vermiyorum demiş çalmak zorunda değil..

Adalet duygularla hareket etmiyo malesef.[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki:
paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors
insight, 31 Aralik 2004 00:00 tarihinde demiş ki:
pardon azrail...

Sheref Msn'de Fii tarihinde demiş ki ;
Ohh kafam 1 Ytl...
Sosyal ağlarda paylaş

yorumların hepsini okumadım ama belki diyen olmuştur böyle bir şey oluyorsa o ülkede sistem bozuktur. Ölüm riski olan bir hastalığa yakalanmışsa çare pahalı ilaçsa başta devletin ve yardım kuruluşları ona eczacıya gidip yalvarmadan önce yardım etmeli. İkinci olarak eczacı har vurup harman savuracak şekilde zilyoner bilyoner birisi yazılmış. Mantıklı değil bence bu.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...