Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayat herkese adil mi?

totemic

Öne çıkan mesajlar

Biyik said:

tambjk said:

Akılsız başın cezasını ayaklar çeker demişler. Bu dünyada sadece aptallar, korkaklar bide bu aptal korkakların çocukları, bakmakla yükümlü oldukları, hastalar vs aç kalır.

ananın, babanın parasıyla, emeğiyle okuyup bu günlere geldin, bütün fırsatlar önüne serildi, gelmişsin burada APTALLAR AÇ KALIR diyorsun.

yüksekova'da sekiz kardeşinle bir dağ köyünde büyüseydin ne bok yiyecektin acaba. BEN ÇOK ZEKİYİM diye dolaşırdın dağlarda koyun güderken.

ahahhahahahahh
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

tambjk said:

Akılsız başın cezasını ayaklar çeker demişler. Bu dünyada sadece aptallar, korkaklar bide bu aptal korkakların çocukları, bakmakla yükümlü oldukları, hastalar vs aç kalır.

ananın, babanın parasıyla, emeğiyle okuyup bu günlere geldin, bütün fırsatlar önüne serildi, gelmişsin burada APTALLAR AÇ KALIR diyorsun.

yüksekova'da sekiz kardeşinle bir dağ köyünde büyüseydin ne bok yiyecektin acaba. BEN ÇOK ZEKİYİM diye dolaşırdın dağlarda koyun güderken.

Hadi dediğin gibi en kötü ihtimallerden biri olan yüksekovada 8 kardeşimle dağ köyünde yaşıyorum diyelim.

Böyle imkansızlıklara ve yoksulluğa rağmen babam kendi karnını zor doyurup götüne don bulamadığı halde 8 cocuk doğuruyorsa APTAL dır bende onun aptallığından nasibimi almışımdır.

8 çocuk doğurdu diyelim, hala hiçbir iş aş imkanının olmadığı o boktan yerde karnını doyuramamasına rağmen hala kalıp yoksulluk ve perişanlık içerisinde yaşamaya devam ediyorsa hem aptal hemde KORKAKtır.

Neyse cesaret edemedi göç etmedi ve beni iyi kötü dağa koyunlara çoban yaptı diyelim. Ben hiç hayatı dünyayı sistemi sorgulamışsam, kaderime boyun eğmişsem, gram mücadele etmemişsem, bilgiye erişmenin bu kadar kolay olduğu bir dönemde kendi kendimi hiç geçiştirememişsem, afyonumu patlatamışsam, zincirlerimi kırıp yeni ufuklara yol almayı akıl edemediysem yine hep aptal hem korkak hemde cahilim demektir.

Giderim en kötü simit satarım, amelelik yaparım karnımı doyurur yaşardım, fırsatlarımı sonuna kadar zorlardım ama aç kalmazdım(bi sakatlık vs olmaması durumunda).

Ha sanmayasın bu düzeni çok sevdiğimden, bu kapitalist boktan düzene belkide biçoğunuzdan çok isyan etmişimdir, mücadele etmişimdir. Oyunun kurallarını bileceksin, ona göre oynayacaksın sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

tambjk said:

Ben hiç hayatı dünyayı sistemi sorgulamışsam, kaderime boyun eğmişsem, gram mücadele etmemişsem, bilgiye erişmenin bu kadar kolay olduğu bir dönemde kendi kendimi hiç geçiştirememişsem, afyonumu patlatamışsam, zincirlerimi kırıp yeni ufuklara yol almayı akıl edemediysem

şu dediklerin 100% doğuştan gelen şeyler değil. eğitimin çok büyük etkisi var.
Sosyal ağlarda paylaş

ben onu yaparım, ben bunu yaparım...
lise'de cep harçlığı almasan, üniforman, kitapların alınmasa nasıl gidecektin okula.
ailen dedi 5 kuruş para yok sana verecek, çalışıp eve yardım etmen gerekiyor.
ha sen hem okuyup hem çalışırdın, üstüne harvard'a falan giderdin di mi?
niye? çünkü bilinçlesin, çözmüşsün sistemi.

hay allah, ne adamlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

ben onu yaparım, ben bunu yaparım...
lise'de cep harçlığı almasan, üniforman, kitapların alınmasa nasıl gidecektin okula.
ailen dedi 5 kuruş para yok sana verecek, çalışıp eve yardım etmen gerekiyor.
ha sen hem okuyup hem çalışırdın, üstüne harvard'a falan giderdin di mi?
niye? çünkü bilinçlesin, çözmüşsün sistemi.

hay allah, ne adamlar var.

arkadaş anlama özürlümüsün?

yinede okurdum doktor mühendis olurdum ev araba yat kat lüks yaşardım demiyorum.

AÇ kalmazdım diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...