deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 İlk arabamı alacağım da uzun yol gidip geleceğimden dizel olsun istiyorum, limitim de 25000 lira (1000-2000 artar taş çatlasa). 2005 model civarı bakıyorum, dizel Opel Astra'lar, Polo'lar falan var. Ama hepsinin kilometresi yüksek ve boyasız, kazasız çok az araba var (gerçi ben pek umursamıyorum boyayı ama kaza problem olabiliyormuş güvenlik açısından). Şimdi bir tanıdığım da 2005 model Honda Jazz'ını satıyormuş (benzinli) 20000 liraya indi. Temiz, iyi bakılmış, boyasız, kazasız, lastikleri yeni, bakımları serviste yapılmış yalnızca vs. Ama benzinli olması bir de daha önce hiç araştırmadığım bir model olması beni itti. Ayda en az 1200 km civarı yol yaparım (işe gidiş geliş/İstanbul'a gidiş geliş sadece 1260km). Dizelle 200 - 250 lira vermek varken benzinliyle 500 600 lira yakmak istemiyorum. Bana bir akıl fikir verin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
E Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 corsa al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 dizelle 250, benzinle 500 diye bişey yok kimden duyduysan yanıltmış seni dizel 4.53, benzin 5.17 yani 7 litre yakan dizel yerine daha üst model 6.2 litre yakan benzinli alabilirsin hem yaşlı dizelin bakım masrafıyla dengelenir bile o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Abi pek anlamıyorum da, babamın arabası 1 depoyla 500km'ye yakın gidiyor aşağı yukarı (benzinli). Arkadaşın dizel polo 900km civarı gidiyor. Motorlar falan farklı gerçi de, benzinciye çalışmaktansa düşük motorlu kullanırım. Dediğim gibi pek anlamıyorum da dizeller benzinliden çok daha tasarruflu yakıyor diye biliyorum. Bu arada yazmamışım, aktif şoförlüğüm var 8 senedir falan ama hızlı kullanmak gibi bir alışkanlığım yok. Basıyım gitsin, makas atayımdan ziyade tam bir aile babası gibi sürüyorum. Zaten araba merağım da yok. Türkiye'nin toplu taşıma sisteminden tiksindiğim için mecburiyetten alıyorum arabayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 2. El alcağın için uygun fiyat dizel alabilirsin Yavaş sürüyorsan 1.2 tsi lar da az yakar Ankara ist yapcaksan bün otobüs araba daha. Çok bayıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SIKYAHONAW Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 dizel alma bence. Zaten tek başına uzun yola gideceksen araba inanılmaz mantıksız. Küçük motorlu şehir arabası al işte. Uçak= daha rahat + daha ekonomik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
E Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/master/hq/en/01_Vehicles/01_PassengerCars/Corsa_FAMILY/Corsa_5_Doors/01_ModelOverview/Refresh/Corsa5-door_ModelOverview_Design_cnt_mmpar_1_2_768x432_refresh_co115_e01_013.jpg http://www.alizerentacarizmir.com/images2/14/Renault%20Clio%20Symbol%202009%20yan.jpg http://www.teknikotoford.com/ilan/wp-content/uploads/2011/07/Ford-Focus.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 25.000 TL ye dizel çok araba var yalnız aradığın kriterde zor bulursun belki de araç fiyatlarının arttığı bu günlerde bulamassın. temiz diye alacağın araçlarda fazlasıyla yorar seni abi. o yüzden o fiyat bandına temiz ve modeli nispeten yüksek benzinli araçlar bulabilirsin. lpg seçeneğini gözden geçir derim ayrıca. eski kasa temiz fiesta alabilirsin, işini fazlasıyla görür ayrıca yormaz seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 1.5 dci reno motorlu bisi al. Bizim eski megan 1200km yol yapiyodu bi depoyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 SIKYAHONAW said: dizel alma bence. Zaten tek başına uzun yola gideceksen araba inanılmaz mantıksız. Küçük motorlu şehir arabası al işte. Uçak= daha rahat + daha ekonomik Abi Kütahya - İstanbul yapıyorum ayda 1. Otobüs 6 saat, arabayla gelince 4 saat. Zafer Havaalanı'nı Afyon - Uşak - Kütahya üçgeninin tam ortasına yapmışlar; 1.5 saat sadece havaalanına gitmek sürüyor. Bir kez uçakla geldim, sabah 6'da bindim öğlen 1'de eve girebildim. Ha bir de biletler 130 lira falan. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-jazz-2005-fiyati-dustu-kelepir-166381268/detay Şu jazz işte. 20000'e alırım. Değer mi o paraya? LPG'ye karşı önyargılıyım gerçi ama bilmiyorum. KM'de kaç kuruş yakıyor acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Esh said: 1.5 dci reno motorlu bisi al. Bizim eski megan 1200km yol yapiyodu bi depoyla. Reno'yu hiç bilmiyorum? Hangi modellerde var ki bu motor mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Selam, 1.5dCi motorlar oldukça az yakarlar ama ön şart <=100HP olan modeller. Ama çok kullanacaksan motoru sorunsuz olmalı. ABS farz, bulabilirsen ESC de olsun ama zor gibi o aralıkta. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Selam, Clio, Megane, Laguna, Fluence, Latitude, Scenic, Captor(bunda emin değilim bak şimdi). Megane senin işini görecektir. Clio güvenlik konusunda çok sıkıntılı. Megane HB'i uyguna bile bulabilirsin sedana oranla. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Bizim o megane 105hp ydi sanirim ya. Baya baya az yakiyodu, pek bi memnunduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 o jazz'i al işte 20bin'e mis gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Selam, 110HP'likler olmasın da işte :D İstersen bizim ustaya sorayım '20bin TL civarına temiz bakımlı Megane diesel satan var mı' diye. km yüksek olacak ama motor bakımlıysa dert değil, diesel almaktaki en büyük sıkıntı bu. Yoksa benzinli dediğinin motor yaptırması da çok makul rakamlara çıkıyor. Jazz da olabilir açıkçası ama uzun yolda nasıl olur bilemiyorum. Meretin lastik ölçüsü de ara ölçü, gıcık ediyor. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 kim diyor ya dizel arabanin bakim masrafi benzinden fazla olur diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Hadi bakalim, cevap verin simdi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Abi teşekkürler reno tavsiyesi için, babama sordum şimdi megane tavsiye ettiler dedim. Dediği aynen şu "kağıt gibi araba üretiyorlar, güvenliği çok kötü". Babamın renoya binmişliği vs. yok, muhtemelen duyduğu, okuduğu kadar biliyor. Babamı ikna etmek gerek reno için öncelikle :) Jazz'ın lastik boyutu gerçekten biraz komik. Bizim garajda var bi tane, gidip etrafını dolaştım. Yüksek tavanlı falan çok güzel (Boyum 1.90, bizim wv'de kafam tavana çarpıyor). Kasası da hoşuma gitti. Lastiklere bakmamak lazım. LPG'nin handikapları neler bu arada? Motoru yoruyor mu? Güvenlik riski var mı? vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 abi burada herkes kendi bindiği arabayı övecek bi de standart bmw, merso, audi iidir dicekler :) bence alırısn ford olursun lord fsadfsf P.S. reno harbi kötü araba, bende megane wardı, satana kadar göbeğim çatladı. ama daha boktanı mazda. hatta en boktanı mazda. mazda alacağına reno al daha ii, o derece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 hatta hatta fistanın pederden başka binen yok mazdaya memlekette, o derece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 mazda m3 var abimde gayet iyi araba. sen ne derdini gördün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Mazda guzel araba da ilk arabalik araba degil bence. Sen fiesta al focus al megan al clio da alabilirsin. Dacia duster al Eet duster al 1.5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Selam, Abi ortadaki verilen şunlar: Bütçe: 25bin TL Kullanım: Uzun yol+şehir içi Aylık km: min 1.300km Tüketim hedefi: mümkün olan en düşük Motor tipi: tüketim için diesel öncelikli Şimdi alınabilecek motorlar 1.5dCi veya 1.6TDCi belki 1.6TDI Mümkün mertebe yaşını genç tutmak istiyorsan, marka/model olarak daha uygun modellere gitmek zorundasın. Seçenekler dar. Ford Fiesta/Focus Renault Clio/Megane Opel Corsa/Astra VW Polo PSA Toyota Corolla/Auris Bu arada babanın da 'kaza anında otomobillerde enerji absorbe yöntemleri ve darbe sönümleme' konularında yazı okumasını öneririm :D Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2014 eski bi kız arkadaşımın micrası vardı yakıtı düşük ve sorunsuz bi araçtı micra da bakabilirsin boyuna göre de sıkıntı yaşamazsın görünüm küçük ama iç hacmi fena değil KHaRoN said: kim diyor ya dizel arabanin bakim masrafi benzinden fazla olur diye.herhangi bir markanın periyodik bakım masrafı fiyatlarına bak, görürsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar