Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş JK 2014 -2015 Sezonu Genel Tartışma - 1

Llama

Öne çıkan mesajlar

Almak isteyen varsa açığın çoğu yeri satışa başlamış.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, emniyet yetkilileri ile güvenlik konusundaki çalışmaların tamamlanmasını takiben Vodafone Arena'da Kuzey Tribün (yeni açık) ile Batı Tribün'ün (numaralı) kesiştiği 404, 405 ve 406 numaralı üst blokların, rakip takım taraftarları için ayrıldığı belirtilerek, "Güvenlik konusundaki çalışmaların tamamlanmış olmasıyla birlikte, köşe tribünlerimizdeki tüm blokların satışlarına başlanmıştır" denildi.

bu eskisi

bu yenisi

Sosyal ağlarda paylaş

Gidip Arsenal maçı konusuna yazmışım asdfasd

----

Bu arada;

31 Mayıs 2014 tarihi itibariyle konsolide finansal tablolar ve bağımsız denetim raporları

https://onedrive.live.com/?cid=CBD7FC1E2CA0D0D4&id=CBD7FC1E2CA0D0D4!105

Ben tamamını halen okuyamadım akşam biraz bakacağım da twitter da inceleyenler şunlara dikkat çekiyor. Özellikle sponsorluk anlaşmaları, özellikle Vodafone'dan olanlar direkt stad inşaatına aktarıldığı için kulüp varlığına eklenmiyor. Gelecek yıldan itibaren bayağı pozitife dönecekmişiz, bu çizgide giderse tabii ki;

said:
Beşiktaş borsada son 52 haftalık dönemde %47 kar yaptı. Fenerbahçe %16 kar , Galatasaray ise %24 zarara uğradı.

Beşiktaş bu süreçte 32M stad gideri, 15M'a yakın transfer gideri, icra gideri, futbolcu alacaklarını ödeme gideri yaptı.

Beşiktaş 144M zarar açıklarken, Galatasaray ise stad geliri, şampiyonlar ligi geliri gibi üst sekmelere rağmen 117.M zarar

Ayrıca seneye yapılan tüm sponsorluk anlaşmaları ve Avrupa gelirleri de seneye mali tablolara girecek. Pozitife dönüş var.

Beşiktaş'ın neden olan en büyük zarar kalemlerinden biri de paritenin yüksek şekilde artması ve döviz bazında borçlanmasıdır.

Özetle gerçek mali yapıyı ve gidişatı stad bitiminde, sponsorluk girişlerinde ve Avrupa ve Lig gelirlerinde göreceğiz.

said:
Yalnız gözüme çarpan yükse bulduğum diğer bir gider personel giderlerini de kapsayan 13.5M TL Genel Yönetim Giderleri oldu. 1 milyon TL de danışman gideri var.

said:
13.08.2014 tarihi itibariyle futbolculara ödenen toplam maaşlar; Galatarasay 50.1M € Fenerbahçe 49.5M € ,Beşiktaş ise 29M €

said:
gelecek sene icin projeksiyon yaptim.gelir 195 gider 210 olur. Brut zarar 15, toplam zarar 70 civari.(finansman+yon gideriyle)

vs. vs. gidiyor.

Genelde inceleyenler vs. bayağı iyi diyorlar. Fiko maldır ama kulüp ekonomisini bayağı sağlama oturtmayı başardılar ne yalan söyleyelim. 2.5 yılda bataktan çıkardılar herifler...
Sosyal ağlarda paylaş

kısaca bir göz attım da durum bana hiç iç açıcı gelmedi.

geçen seneki aynı döneme göre nakit veya kolay nakde çevrilebilen varlıkların azalırken, kısa vadeli borçların epey artmış.

Gittikçe daha fazla borçlanma içine girmiş şirket, üstelik çoğu kısa vadeli (yani hos değil). İçeri girmişiz iyice. Ayakta kalmak için sürekli daha fazla borçlanmaya giriyorlar, girecekler.

Bir yandan gelir sağlamalı ki borçlarını ödeyebilsin, sürdürülebilir olsun. Acele stadı bitirmeleri lazım. ŞL'ye çıkamazsak nakit darlığı çekerler.

Fikret bu sene başarıya abanmış belli ki. başarı gelmezse sıkıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

ES-ES başkanı TS ve GS 3M + bir futbolcu verdi diye kendi açıkladı . Kabul etmedik dedi. 4m civarı takas olmadan verebiliriz dedi.

BJK 2,5m veya aşağısına alsın zannetmiyorum.
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Akman, "Tarık Çamdal'ın transferi için 6 milyon euro belirledik. Futbolcu takası istemiyoruz. Buna yakın bir rakam olur, biraz aşağısı olur; bunlar masaya oturulunca konuşulacak şeyler.

adam 6 istiyor utanmadan asdf.

dunku acıklama bu bu arada

http://www.milliyet.com.tr/eskisehirspor-dan-tarik-camdal-ve-besiktas-galatasaray-eskisehirspor-1924641-skorerhaber/
Sosyal ağlarda paylaş

evet once mesut hoscan oyle dedi. 20m tl ye ikisi tamam dedi. bizimkiler 3+ oyuncu ya da 4 gibi bisey teklif etti sadece tarık icin ki yani mantıklı simdi erkan tarıktan daha mı az degerli. sonra YOK YA SADECE TARIK 6 YANLIS ANLADINIZ diye 2. bi acıklama yaptırdılar işte mehmet akman a.

ya zaten suan besiktasın tarık'a galatasaray ya da trabzondan cok para gomme ihtimali yok cunku zaten en az 8 - 10 gibi bir parayı amc ye gomeceksiniz. belhanda mı taarabt mı artık kim olursa birine o para gomulecek yabancıya. e zaten dembabaydı töre idi tarık'a nasıl 4+ bir ucret teklif ediyo olabilir ki besiktas. 20 i geciyosunuz galiba o durumda bu sene sadece bonservislere.

direk fiyat yukseltme kankalıgı.
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

Bu ES-ES başkanı salak mı ? Erkan + Tarık için 20m TL istiyoruz. TR şartlarında çok değil dedi. Şimdi Tarık için 6m Euro diyor. 18M TL eder. Erkan 2m TL mi ?

http://www.fanatik.com.tr/2014/08/01/mesut-hoscan-tarik-ve-erkan-icin-20-milyon-tl-istedik-380016

Abi yemin ediyorum kayseri-eskişehir-gençlerbirliği-gaziantep gibi futbol takımları yüzünden bu ülkede gün yüzü göremiyoruz.Yabancı sınırlaması gibi salak bir şey olduğundan en kötü adam bile fahiş fiyata gidiyor, bunların cebi doluyor. Türk futbolunun paraziti kan emicisi yabancı sınırlamasıdır.

Fikret orman ve ekibinin bu sınırlamaya destek vermesi ise tam mallık. Ulan zaten senin paran az, al gör işte herif 6 M € istiyor bir futbolcuya...
Sosyal ağlarda paylaş

Llama said:

oha biz mi destek verdik yabancı uygulamasını en son imzalayan bizim başkandı ki bizim istediğimiz gibi imzalandı hatta
5+0+3 dısında hic biseye imza atmayız diye aylarca demec verildi. baskı ve hile ile 5+3 e ikna edildi resmen. hatta bi ara 5+1+2 i kabul ederiz de 5+2+1 ve fazlası olmaz falan diye +1 pazarlıgı falan yapıyodu besiktas. yani hepsini net hatırlıyorum ugrassam bulurum.

buralarda az mi pilan yazdık.
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

Fikret'inden Çebi'sine hepsi ağır karşı çıktı abi yapmayın. Ersan, Serdar, İsmail, Gökhan, Olcay, Ozzy, Pektemek, Cenk Tosun, Veli hepsi genç oyuncu. Bu rezerve güvendi.

Abi burada 3 genç var. Ozzy gökhan cenk.

Yıllardır beşiktaşlı olarak kurtulamadık şundan, genç takımız.Takıma bir bakıyor 21-22 yaş altı 2-3 oyuncu var.

Uyanalım rüyadan.
Sosyal ağlarda paylaş

Uglio, BJK'li değilim sadece pilanını yazdım Fiko'nun kafasındaki; birkaçı dışında kötü oyuncular bunlar

O yabancı sınırı lig dengesi için çok önemliydi, ben bir GS'li olarak kabul ediyorum zamanında Fener de bu kuralı kaldırmak istedi ve diğer taraflar "aha sıçtık" diyerek abandı ret oyuna.

Bu sene değil ama Drogba'lı, Sneijder'li sezonlarda bu sınır serbest kalsa; Galatasaray Selçuk ve Semih dışında yerli tutmaz, korkunç bir kadro kurabilirdi kabul edelim. Hatta transfer yapmasa bile mevcut tüm yabancılarını aynı anda sahaya sürse yeterdi. Arena'da Kopenhag maçını hatırlıyorum; Nando-Riera-Semih-Chedjou-Eboue-Melo-Selçuk-Bruma-Sneijder-Burak-Drogba idi ilk 11. Birkaç gün sonra Umut'lar, Sabri'ler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...