Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

VHSden hddye kayıt

pulkas

Öne çıkan mesajlar

Elimde bir sürü kaset var.Bunları şimdi gidip mahalle kasetçisinde çevireyim desem 1000+ tl para tutacak.Bu yüzden bi 6 kafalı vhs oynatıcı aldım.Amazondan şu aleti sipariş ettim 1-2 haftaya elimde olacak.

http://www.amazon.com/dp/B000VM60I8/ref=pe_385040_30332190_TE_dp_1

Şimdi merak ettiğim konu bu vhs kasetleri riplerken maximum çözünürlük ne olur?Bu konuda işinin ehli bi program var mı?Birde vhs riplerken neye dikkat etmek lazım.Kaset sarması gibi saçma sapan problemler olmaksızın bu işi halletmem lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Madcat said:

alet o kadar cakma gozukuo ki bisi diyemedim, kaliteyi nasil ayarlican ki usbden takinca ne oluyor kendi programi falan mi var anlamadim ki nasil yapiyormus.

Memlekette çok daha çakmaları var ondan amazondan sipariş ettim.Çok saçma bi olay aslında ama verinin usbden okunması gibi bi olay var.O arada da encode yapıyo sanırsam alet.Slinkin ezcapin aletleriyle bunu yaparken durup dururken encodeun donanım tarafında sapıtmasından korktum açıkçası.Kasetler çok uzun.1 1 buçuk saat her biri.çevirirken takip etme şansım olmayacak yani.Fail proof olması için ecnebi kaynaklardan bunu buldum.

Çözünürlük bayaaa kötüymüş ya.Bu vhsler analog kayıt değil mi?Bunları çevirirken çözünürlüğü arttırayım gibi işler yapamıyorum heralde.FLAC gibi düşünüyorum olayı biraz ama işin içine video girince durumlar değişiyo galiba.Bitrate i ne kadar yüksek tutarsam tutayım vhs üzerinde veri yoğunluğu hiç bi zaman HD kalitede olmuyo heralde.Böyle anladım şimdi.Doğru mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

vhs oynatıcı bugün geldi.eve geldim açtım kutuyu aletin on off tuşu kayıp.bildiğin kara bi delik var on offun olduğu yerde.aletin içinde tıkır tıkır bi sesler.Gittigidiyordan aldım bunu daha onay vermedim sayfaya.

İade sistemi nasıl çalışıyo gittigidiyorda?Başka alete bakacam heralde.Aleti aldığım adamında yorumları bayaa iyi aslında.Hayattan bezip kötü yorum mu almaya çalışıyo artık napıyo anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Kasayı açtım.Mekanik bir parçaymış.Ufak 2 tane pin tutuyo onlarda kırılmamış şansıma.Yerine oturttum çalışır duruma geldi.Adam temiz göndermiş aleti içini açınca gördüm.Tozunu mozunu herşeyini halletmiş.Taktım çalıştırdım.Bir kablo sıkıntım kaldı.Onu da çözüp televizyondan görüntü alabilirsem bu aleti satan adamı buraya referans olarak yazıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Amerikadan sipariş ettiğim alet güzel çıktı.
http://www.amazon.com/dp/B000VM60I8/ref=pe_385040_30332190_TE_dp_1

Kayıt yapmadım ama 1080p 55 ekran tv ye görüntü aktardım.Görüntü 1080 ye cillop gibi oturdu.Herhangi bi bozulma göremedim.Aktardığım kaset 1994ten kalma.

Kayıt için biraz uğraşmam gerekebilir.Deneme yanılma uygun çözünürlüğü bulacam artık.

Yalnız vhs oynatıcıyla bilgisayar arasındaki çözücüyü buluncaya kadar canım çıktı.Bir sürü ntsc pal seçeneği var.İlk denemede görüntü alamayınca dedim alet bozuk ama deneme yanılma buldum sonunda.

USB dönüştürücü mereti kendi stok programı dışında virtual dubla denedim ama aleti göremedi.Stok programı güzel.Bayaa kullanışlı.

VHS'yi bu adamdan aldım. http://profil.gittigidiyor.com/ayhanpolat
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...