Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

McDonalds

Shean

Öne çıkan mesajlar

McDonalds'ta part-time işe başladım. Biliyorum, hayatımın sonu gibi birşey. Herneyse, ilk gün çağırdılar sözde eğitim amaçlı. "3-4 saat eğitim vericez." dediler. Sonra eğitim vermeden 8 saat boyunca patates kısmına tek başıma verdiler. O patates sepetleri gibi şeylerle kızartıyorlar ya hani. Tüm patates olayında tektim. Yardım eden yok. Herneyse, yaptım yaptım. En sonunda 7 saat sonra adam geldi, böyle tutma, yanlış. 7 saat boyunca o sepetleri yanlış tuttuğumdan ellerim şişti, morardı. Girişimi falan yaptım. Adamlarla haftada 3 gün çalışacağıma dair anlaştım. Salı günü işte başlangıçtı falan diyip yine çağırıyorlar. Böyle bir hakları var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim vermek zorunda mı sana, yani yalan söylemeleri hoş olmamış da çağırır mı çağırır, doğrudan da çalıştırabilir.

Yapamayacakları:
- Haftada 3 günden fazla çalıştırırsa fazla mesai ödemesi gerekir,
- Aralıksız 4 saatten fazla çalıştıramaz, öğle arası vermesi gerekir,
- Günde 11 saatten fazla çalıştıramaz,
- Part-time çalışıyorsun diye yıllık izin vermeme muhabbeti yapamaz,
- Deneme süresini kafasına göre 6 ay falan diye belirleyemez,
- İki aylık deneme süresinden sonra "hadi git" diye gönderemez, 2 hafta önceden söylemesi ve geçerli bir sebep göstermesi gerekir. Doğrudan gönderdiyse ihbar tazminatı ödemesi gerekir, geçerli sebep göstermezse de işe iade davası açabilirsin.

Part-time olduğu için emin olamadığım 1-2 madde daha var, bilenler yazar belki. Tabii bunlar hep yasada geçen maddeler, çoğu adam gibi uygulanmıyor, hele böyle işsizliğin yüksek olduğu ve "kapıda senin yerin için 50 kişi bekliyor" modundaki pozisyonlarda hiç uygulanmıyor, işçi eziliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eğitim dediği kaset koyuyorlar izliyorsun işte.. yani 15 yıl önce öyleydi çok değişmemştir fast food için fast lecture

haftada 3 gün ama hangi 3 gün o önemli bir de o vardiyada elbet birileri gelmeyecek ve hr türlü mesai yapacaksın 2-3 saat ama fazla mesai dediğin normal saatlik ücretinin aynısı

mcdonalds da sabit mayış yoktu en son günde ne kadar çalışırsan o kadar kazanıyorsun işte

sabah açılışa vermelerini iste git restoranda açılışı yap öğleden sonra 3 gibi de çık
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

haftada 3 gün ama hangi 3 gün o önemli bir de o vardiyada elbet birileri gelmeyecek ve hr türlü mesai yapacaksın 2-3 saat ama fazla mesai dediğin normal saatlik ücretinin aynısı

Mesela normalde iş günü fazla mesai 1.5 katı olur ama Türkiye'de genelde "verdiklerine şükür" mekanizması esas :p
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi,

1. Adamlara sadece cuma-cumartesi-pazar çalışıcam dedim bu hafta haricinde kabul ettiler. Dedim salı günü çalıştım cumartesi-pazar çalışıcam dedim bide. Tamam dediler

Sonra arıyorlar böyle diyorlar. İlla bu işte kalıcam diye birşey yok. İstersem çıkarım bir zararı olmaz. Başka iş mi yok? Kural var yarım saatte bir yıkıcak elini herkes diye benden başka yıkayan yok. Bi de tip tip elemanlar kavga çıkartmaya çalışıyor benle her daim.
Sosyal ağlarda paylaş

fastfood restoranında çalışmak böyle bir şey, beraber çalıştığın insanlardan zaten genelde aklı başında olanları 4 yıldız ve üstü olur diğerleri geçici çalışandır onlar 2 yıldızı falan geçmez

barista olmayı denesene khavecilerde.. en azından güzle kahve yapmayı öğrenirsin ve çok ciddiyim bu konuda
Sosyal ağlarda paylaş

Yaşım 18 ve bana her alanda gelişim verebilecek bir part-time iş arıyorum sadece. McDonals'ta anladım ki orası olmazmış. İstifa edeceğim zaten tip tip elemanlar. Baya kavga çıkartacaklar benle. Hani kamusallaşmış alan olmasa ve adam benden 2 sene fazla çalışmış olmasa yani. Orada kendimi haklı çıkarabileceğim hiçbirşey yok. Bu olayıda anlatayım.

Bi tane şişko, cüce, baya baya barzo tipli ama pısırık bir eleman. Dakika başı "gardaşım gardaşım" diyor. Uyuz oldum, ben de böyle iğneleyeci bir sesle "kardeş uzatsana cheeseburger'i" dedim. "Bir daha bana kardeş dersen fena bozarım ha" yapıyor. sdfpgıojsdfıpgjsdfp Bi koysam ızgaraya yapışıcak düdük. "Hıhı" diyip geçtim ama burada çalışılmaz ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...