Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araba Satışı ve Tebligatı Gelmemiş Cezalar

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

merhaba,

babam 2 gün önce bizim arabayı satışa çıkardı. anında 4 - 5 kişi ilgilenmeye başladı, pazartesi gibi de satılacak gibi gözüküyor, alıcıları ciddi.

yalnız arabayı satarken üzerinde trafik cezalarının vs. ödenmesi gerekiyor. babam şu ana kadar eline tebligat olarak ulaşan tüm cezaları ödemiş. ancak internet vergi dairesinden sorgulama yapıldığında 2011 ve 2012 yıllarına ait, tebligatı elimize hiç ulaşmamış, 6 tane ceza var. cezalara da çatur çutur faiz bindirilmiş, 1000 tl'ye yaklaşmış toplamda. bunun yanında bu 6 cezanın ikisini babam daha önce yaptığı trafik cezası ödemelerinde görebiliyor, yani ceza tarihinden 1 gün, 2 gün sonra hemen hemen aynı tutarda ödemeler yapmış.

kısacası, arabayı satıcaz fakat 6 tane hiç haberdar olmadığımız, elimize bir belge ile ulaştırılmamış ceza var. bunları her türlü ödemek zorunda mıyız, bir itiraz hakkı vs. var mıdır ?
Sosyal ağlarda paylaş

O sadece 100 TL altı cezaları silecek, gerisinin sadece faizlerinde falan düzenleme yapacak galiba.

Zamanında hiç elime ulaşmayan bir cezam olmuştu benim de ama 1 tane ve en küçüğünden olduğu için kasmayıp ödemiştim valla. Normalde faiz tebliğden itibaren hesaplandığı için eline bile ulaşmamış cezaya faiz işlemesi başlı başına saçma, "nerede lan tebliğ imzam" desen yok yani ortada. Onun için belki idari mahkemeden falan bir şey olabilir.

Bazen de satışı verirken cezalar hiç çıkmıyor falan kimine, artık e-Devlet işleri gelişti gerçi ama ya tutarsa :p
Sosyal ağlarda paylaş

10 iş günün içerisinde tebliğ edilmeyen cezalar mahkemelerce iptal ediliyor diye okumuştum baya ama o yönetmelikteki boşluktan kaynaklanıyordu. mantık senin o cezaya karşı kendini savunma yapabilecek kadar hafızan tazeyken cezanın gelmiş olmasının gerekliliği. ben nerden hatırlayım lan x tarihinde o kavşaktamıydım diyebiliyorsun yani.

emniyet o 10 gün olayından yırtmak için yönetmelikteki boşluğu şu kanun maddesiyle dolduruyor.

2011 de çıktı şu kanun değişiklik olmuş olabilir günceline bakmak lazım ama üşendim şimdi.

said:
"Ancak, 89 uncu maddesi hariç olmak üzere 1111 sayılı Askerlik Kanunu, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun, 3376 sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilen ve idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer"

trafik cezalarına bakan trafik mahkemeleri var illerde. dava açmıyorsun tüketici hakem heyeti gibi dilekçeyle başvuruyorsun.
bi araştır netten istersen, onlardan bilgi alırsın olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...