Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mimarlık Öğrencisi için Laptop


Half_Cow

Öne çıkan mesajlar

Kardeşim mimarlık okuyor, laptop almamız icap etti. Yalnız nasıl bir sisteme ihtiyacı olabileceği hakkında bir fikrimiz yok. Kullanacağı programlar 3dmax, autocad, revit, sketchup, photoshop. Çok aşırı pahalı bir şey olsun da istemiyoruz, gerek var mı onu da bilmiyoruz. Şimdiden teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Kardesine gereken 1080p ekran, islemci, ssd ve ram. Bunlari olabildigince yuksek tutun iste. i5 alti olmasin. SSD'yi simdi bos verebilirsiniz, 3-4 ay sonra bir 200-300TL daha harcayip kendiniz takarsinin. 1080p onemli ama, cizim yapacak hep. 720p ile zor oluyor o, etrafimdaki insanlardan biliyorum o dedigin programlari kullanan.

Bu ideal mesela: http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-y510p-core-i7-4700qm-24ghz-8gb-1tb-8ssd-156-2gb-w81-notebook.html?srt=UP

Bu cok pahali diyebilirsin ama mimar ise cocuk 1080p olmasi cidden cok iyi olur. 1080p en ucuz makinelerden bu da. SSD sadece 8GB ama o an icin uzerinde calistigi dosyalari orada tutarsa sorunsuz kullanir. GPU da iyi epey, oyun da oynar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işlemcinin ve ramin iş yaptığı bi mevzu bu autocaddir 3dsmaxdir.

Biraz pahalı tabi ama iş göreceğini düşünüyorum: http://www.webdenal.com/msi-2pe-023xtr-leopard-pro_677053.html Böyle işletim sistemsiz alabilirsen aleti bir nebze daha ucuza getirirsin.Okulda yazılım sunucusu vardır mutlaka oradan lisanslı windows ofice hatta bazı okullarda autocad falan edinilebiliyor.

Bu arada bundan çok çok daha kötü aletlerle mimarlık bitiren arkadaşlarım oldu.Ödevlerde opsiyon oluyo diyolardı.Ya maket yapıyosun yada 3d çalışıyosun.Çocuklar mukavva kesmekten heder oldulardı.Mukavvaya harcadıkları parayla iyi bi bilgisayarda alırlardı yani. X(

Mezun olduktan sonra bide 3dsmax öğrenmek için kursa gidecek.O kursa bi ton para, 3dsmax çalıştırmak için alet alacak ona bi ton para...Yol yakınken verin parayı şimdiden çocuk öğrensin 3dsmax maya rhino...

{belkibirgünböyleşeyleryaparhispterolursonra}

Bu entertainment sektörü ne acaip.Video mapping falan çok eğlenceli işler yapıyolar ki bu adamların bir kısmı lisans mimarlık öğrencisi.Zamanında 3d miridi yardırmış bundan keyif duymuş sonra bununla insanları eğlendiriyolar falan.Bu işler öğrenciyken yapılacak şeyler tabi.O zamanlar daha keyifli.

http://www.youtube.com/watch?v=KHYvae0Fcts http://vimeo.com/20311535

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.7 - 2 üstü herhangi birşey gayet iş yapar. markayı önerenlere bakarsın.

bütçe kısıksa şunları da kaale alabilirsiniz: revitte 2d-3d geçişi için inanılmaz mükemmel bir laptopa ihtiyaç yok açıkçası. ha iyi bişey alırsanız verim biraz daha artar tabi.

ben bi ara çok boktan laptoplarla çizim yapıyordum arkadaşta kalıcam diye yani ölmedim :P 3dmax için falan render sürelerini azaltır, çalışma verimini arttırır tabi iyi bir laptop. ama zaten çok kötü birşey almazsanız bu devirdeki laptoplar her konuda iş yapacaktır zaten.

öyle ölümcül özellikler gerektirmez mimarlık bölümleri yani. zaten ilk seneler elle çizdirirler :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"mimarlık 2.sınıfı bitirdim. diğer programları çok iyi öğrenemesem de 3dmax'i baya iyi öğrendim ve çok hoşuma gitti. bize illa bu programları kullanarak çizeceksiniz diye diretmiyorlar ama elle çizmek çok uzun sürüyor, artık tüm çizimlerini autocad'de cizmeye basladı arkadaslarım. maket yapmak zorunlu ama jurilerde ekstra göz boyamak için 3dmax işe yarar diye düşünüyorum. bu programları çok fazla kullanarak mükemmel şeyler yaratmayacağım için çok pahalı bir şeye gerek yok diye düşündüm şimdilik. ekranın 1080p olması neyde ne fark yaratıcak?" said:



Kardeşim böyle yazdı. Buna göre bir şey diyebilecek misiniz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi madem biraz bölümle ilgili kafanı kurcalayanları da sormuşsun yazayım birşeyler. mimarlıktan mezunum. piyasada çalışıyorum şuan. her okulda eğitim farklı oluyor tabi. hangi okul bilemem, bizim okulda olanlardan deneyimlerimi söyleyeyim.

maket de, 3d render'da her zaman gerekir bir kere.
ilk 2 sınıf el çizimi hariç yasaktı bizde, sonra 3 ve 4'te herşey serbestti. ama maket her zaman isterler.

3dmax renderı tabi ki iyidir. jürilerde göz de boyar. biz archicad-artlantis yapardık. revit'in de renderları gayet güzel ve yeterliydi ama. 3 ve 4 sınıfta büyük projeler yaptığında hep render gerekecek. hocalar da isterler zaten bu devirde render almadan mimar olunmuyor. elinle çift kaçışlı müthiş perspektifler çiziyorsan o ayrı :)

işe girince de render alman gerekecek zaten, hatta sırf render üzerinde uzmanlaşarak mimarlık yapanlar var. ha yapacağın işe göre değişiyor, piyasada mimarlık yapacaksan hayvani render alman gerekmez pek, ama yine de para kapısı olabiliyor tabi.

dediğim gibi sen yukarıda önerilen 1,5 üstü bir laptop al.
zaten laptopa hep ihtiyacın olacak, hatta ömrün onun başında geçecek. oyun oynanmalık laptop derler ya, ondan lazım sana. hem oyun falan da oynarsın işte.
özellikle 3. ve 4. sınıfta projeler abandıkça sürekli çizeceksin. güzel bi laptop olması faydana olur, hem renderları rahat alırsın program kasmaz büyük projelerde, hem render olmasa bile 2d çizim kısmında (ki büyük bölümü bu olacak) bile programın salise bazında hızlı çalışması 10 saat süren çizimlerde seni rahat ettirir.

bu programları çok fazla kullanmayım mükemmel şeyler yaratmayı düşünmüyorum demişsin ama esas mesela çok harikalar yaratmakla kasmasan bile bilgisayarın hızlı çalıştırmalı programları. bunu atlamışsın :) yani çok müthiş amorf eserler yapmasan da kötü bir bilgisayar kasar, ayrıca hocalar bekler mükemmel şeyler hep :P

1080p konusuna gelirsek onu bilemiyorum. biz okurken 1080p laptoplar çok lükstü galiba. pek aramadık. yani olmazsa olmaz değil ama daha güzel görüntü almak zarar da getirmez sonuçta. yaratacağı fark ekranı daha iyi görmen olur en fazla :)

son olarak da bir tavsiye vereyim.
autocad kullanma. kullanan arkadaşların yaygın diye başlamışlar, çok hata etmişler. autocad bir mimarın kullanması gereken son program. çünkü mimar programı, değil mühendis programı.

archicad var, revit var. bu iki programdan birini öğren ve kullan. mimarsın, çizdiğin şeyin 3 boyutunu sana anında aktaran, her türlü imkanı sağlayan, kapı pencereden tefrişatına ve bunların boyutuna tek tek detaylı rengine kadar değiştirmene olanak sağlayan programlar varken, piyasada olsun okullarda olsun afedersin tüm saflar herşeyi çizgilerle çizmeye, dışardan tefriş şablonu falan export etmekle geçiriyor ömrünü. hem vaktine yazık olur hem de tasarım kabiliyetini köreltir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dediklerinize katılıyorum, bazı yerlerde de ekstra aydınlandım (revit konusunda falan). Renderi iyi alsın da isterim fakat renderi iyi almanın sonu yok. Aynı anda birden çok programı kullanabilmem de iyi olur. 10saat çizim yapacaksam bir de çizim yaparken kassın da istemem. 1700-2000lira arasına bana iyi gibi görünen laptoplar buldum. ama çok fikrim olmadığı için sistemden emin olamıyorum. Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu benim önerdiğim alette sırf bu bekleme teranesi yüzünden.İlk başlarda çizerken beklerim, projeyi açarken beklerim iki çay içer bi dal cigara tüttürür gene beklerim diye düşünürsünde zamanla yetişmesi gereken şeyler birikince son gece kavramı başlayınca, son geceyi geçtim sırf yaptığın işten tiksinmemek için o mouse sana ekrana dokunduğun an tepki versin isteyeceksin.Sonra sen komutları sisteme ardı ardına sıralarken alet sana aval aval bakar olduğunda da yaptığın herşeyden tiksinmeye başlayacaksın.
O yüzden hızlı tepki verecek alet baya önemli bu işlerde.

Ekranda gördüğün alan artsın diye 1080p çözünürlük tercih edilmeli.Hatta apple retinalardaki 2880-1800 2560-1600 gibi çözünürlükler çok gereksiz gibi görünsede çalıştığın yapıyı böyle kabak gibi karşında görünce üzerine odaklanmanın daha kolay olduğunu görüyosun.Arkadaşların bitirme çalışmalarına destek olacaz diye zamanında 1280x800 alette autocad başında az sabahlamadım.Hoş bi deneyim değil yani tuvaletin penceresinden boğaz manzarasına bakar gibiymiş şimdi 2560-1600 çözünürlüğü görünce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

islemcisi rami sagma makina alin zaman icerisinde 3D gorsel istiycekler onlari cizicek 3d Max ya da SketchUp kullanicak gectim renderi modeli cikarirken havna gibi kasiyo alet texture kus cicek bocek detay derken ardindan render almaya basliycak ki hic laptop icin tavsiye edilicek bi is degil cayir cayir yeniyo alet cunki bi render icin 14 saat beklemek zorunda kalmasin yaptigi is eziyete donmesin saglam alet lazim bu islemler icin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
pulkas'un dedigi ayni. Ekranda daha cok gorme. Isi rahatlatiyor. Sirf cizim yaparken degil; nota, kod filan yazsan bile buyuk rahatlik.

1080p'ler cok pahali ama, dogru. 3., 4., 5. senelerinde filan faydasini gorursun ama pahali diyorsaniz sunu alin: http://www.vatanbilgisayar.com/g710-notebook-core-i7-4702mq-22ghz-8gb-500sshd-173-2gb--w8-notebook-bilgisayar.html

Hem cozunurluk iyi, hem islemci iyi, hem marka iyi, hem 17" (cizim yaparken bunun etkisi buyuk), hem SSD'si var (sadece calisilan dosyalari icin ama, 8GB), hem ram iyi.

Islemci zaten high-end direk. Alin bunu bu durumda. 17" oldugu icin 1080p uzerine tercih bile edilebilir belki.

Ama son oyunlari ancak low-mid ayarlarda oynatir o cozunurluk ve GPU ile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrar merhaba. Bir süredir araştırdık, bütçemize göre şu iki model arasında kaldık.
1. Model
2. Model

İkisi de aynı modelin (g710) alt modelleri. Karar veremememizin sebebi 1. modelde daha yüksek çözünürlük olması, buna karşın 2. modelde daha üst model bir ekran kartı olması. Mimarlıkla alakalı yazılımların performansını göz önüne alarak (kardeşim hiç oyun oynamaz), hangisini almamız daha iyi olur? gt820m, gt720m'e göre yazılımları kullanırken (render almayı göz önünde bulundurmadan) büyük bir fark yaratır mı? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

EK: Eğer çözünürlük değil de ekran kartı daha önemliyse şöyle bir laptop daha var aklımızda ancak bunun ekranı 17,3 inç değil 15,6 inç.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1366 x 768 17 inç mi?Harici monitörle masaüstü olur o.Lazım olunca çantaya atar gider diyecemde 17 inçlik alet çantaya biraz zor atılır.Gideceği yere kamp atması lazım.

Çok araştıramadım ama bana kalırsa az daha zorlayın bütçeyi.Yada bekleyin biraz daha.17 inç bir aletle mobil yaşamak pek mümkün değil.Konar göçebe olursun ancak.Kondunmuda 1 hafta olduğun yerden kalkmak istemezsin.5 kilo var o aletler heralde.


Kabaca baktım.Bunu buldum.: http://www.hepsiburada.com/liste/monster-abra-a5-v31-intel-core-i7-4700mq-24ghz-34ghz-8gb-1tb-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd601025&categoryId=98
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 9 yıl sonra ...

Merhaba,

Bahsettiğiniz programlar çok pahalı ve çok ciddi sistem gereksinimleri istiyor. Onlar yerine ücretsiz olan, bahsettiğiniz programlara göre istediği sistem gereksinimi düşük olan programlar tercih edebilirsiniz. 

Örneğin; FreeCAD, Planner 5D, Floorplanner gibi programları inceleyebilirsiniz.

Ayrıca  çizim için Adobe şirketinin yine ücretsiz sunduğu Adobe Express ve Adobe Sketchbook programlarına bakabilirsiniz.

Bnkz: https://www.colaker.net/programlar/basit-mimari-cizim-programi/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...