Bak yine aynı linkte ( senin link değil mi bu?)
https://tr.0wikipedia.org/index.php?q=aHR0cHM6Ly90ci53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvS8SxcMOnYWtsYXI
Rusların, kıpçaklara sarışın mavi gözlü dedikleri yazıyor. Kendilerinden farklı olmasa niye farklı isimlendirsinler?
belkide slavlar esmerdide kıpçaklar sarışınlaştırdılar.
oturduğumuz yerden zibille teori üretebiliyoruz işte mis gibi.
Ben hala bu konu ile ilgili "kesin" bir yargı olmadığını, insanların kendi istedikleri yöne çektiklerini düşünüyorum.
Öne çıkan mesajlar
Nigger_of_the_sand
Albinolar anne ve babasindan farkli irklardan degildir, sadece ten rengi ve sac rengi farklidir. Irsi olarak anne ve babasinin karisimidir yine. Senin amcaoglun albino olabilir, ama aborjin bir albino olarak dogamaz.
Sarisin adam da esmer babasindan farkli bir irka mensup degil. Mongoloid sarisin da olabilir, bu sadece asiri nadir ve Avrupa'dan gelmis olmak zorunda. Benim bildigim kadaria dunyada sadece 2 tane sarisinlik mutasyonu var ce 1 tanesi Melanezya'da yasayan izole kabileler arasinda ortaya cikmis. Digeri ise Baltiklar'da cikmis olarak kabul ediliyor ve Melanezya'dakiler haric dunyadaki butun sarisinlar da bu ilk mutasyonla akraba olmak zorunda.
Kipcaklar dogudan batiya gelmistir. Batidaki Kipcaklar sarisin, Dogudakiler esmer ise demek ki baslangicta sarisin degilmis bu adamlar. Mogol istilasi yuzunden sarisinliklarini kaybetmis olsalardi ortadaki urun Mogollar ile baska bir irkin karisimi gibi olurdu, bugunku gibi 100% Mogol gorunumlu olmazlarfi (Kipcak grubu icin bu). Mogollar'in ulasamadigi yerlerde de Avrupai gorunumlerini korumus olurlardi. Cengiz Han'in ordusunun yarisinin Turk oldugu soylenir bu arada, yani bu prensiple hareket edersek yine 100% Mogollastirmamasi lazim.
Sosyal ağlarda paylaş