Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

roland garros 2014

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hatta kim milyoner olmak ister mi yoksa canlı para'da mı ne cıkmıştı bu soru.

açık kelimesi ne anlama geliyor diye.

wimbledon'un da merkez kortun kapatılması çok tartışma olmuştu.
fransa açık için de 2017-2018 gibi kapanır tavan yapılacak deniyor. mehh zevki burda zaten olayın
Mesaj tarihi:
isimde açık yazmasının nedeni nedir bilmiyorum tam ama kortun üstü açık olacak demek değil o.

şöylede bir şey var kortun üstü kapandığı zaman topun hareketleri ve vuruşlara tepkisi tamamen değişiyor. içerideki hava açık alandaki havaya göre sabit olduğu için. hatta bu yüzden maç oynanırken yağmur yağarsa eğer kapatılmıyordu açılır kapanır tavanlı kortlar. direk olarak maç önce kapanıyordu en fazla. gerçi son senelerde değişmiş olabilir ama önceden böyle bir kural vardı.
Mesaj tarihi:
isminde açık yazmasının sebebi açık havada yapılan turnuvalar olması.

çatı kapatılması dediğin gibi maça direk etki eden bir olay.
özellikle wimbledon'da çok yaşanıyor. 2. sette kapatılıyor mesela, 20-30 dk arası kapanması sürüyor, sonra içerdeki hava dolaşımını sağlayacak aletlerin çalışması falan derken maça 40dk ara verilmiş oluyor. kural olarak tam bilmiyorum ama maç içinde kapatılıyor, genelde tenisçiler çok karşı çıkıyor bu duruma,oynatılmasını ya da yağmurun durmasının beklenmesini istiyorlar

tabi topun hızı,dönüşü,yerden sekmesi falan bir çok şey değişiyor, gereksiz bir durum.
ayrıca oyunun soğuması her insanı farklı etkileyebiliyor, ara verilip tekrar ısınma süresi falan derken kopabiliyor

2 sene önce roland garros finali pazar yağan aşırı yağmurdan dolayı pazartesiye sarktı son set pazartesi oynanmıştı mesela.

ya da efsanevi nadal-federer wimbledon finali 3 kere sanırım yağmur arası verildi, alacakaranlıkta bitti maç.

o yüzden kapatılmasın açık açık güzel işte
Mesaj tarihi:
yok abi neden trolliyeyim :)
ben yıllardır hep öyle olduğuna inanarak izledim hayallerim yıkıldı sdsfs.

diğer yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım bu arada, açık havada oynanan grand slam turnuvaların, durdur,çatıyı kapat, ara ver, yeniden ısın, içeride garip bir hava olsun falan şeklinde üstünün kapatılmasına karşıyım.
Mesaj tarihi:
applev0dka said:

yok abi neden trolliyeyim :)
ben yıllardır hep öyle olduğuna inanarak izledim hayallerim yıkıldı sdsfs.

diğer yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım bu arada, açık havada oynanan grand slam turnuvaların, durdur,çatıyı kapat, ara ver, yeniden ısın, içeride garip bir hava olsun falan şeklinde üstünün kapatılmasına karşıyım.

Herkese açık. Üstü açık değil sdfhgh.
https://www.google.com.tr/webhp?tab=ww&ei=juyEU_fjC8PE0QXTmIHoAw&ved=0CBQQ1S4&gfe_rd=cr#q=why+tennis+tournaments+are+called+open
Mesaj tarihi:
acık hava rüzgar vs vs
neden o kadar populer macları bole yüksek satadyumlarda yapmıyoalr sizce?

okculukda kapalıda yapılsın yağmurda beklemiyelim desem nasıl gelir mesela size?

o yüzden indoor 18 m falan gibi dalları var
Mesaj tarihi:
stadyumlar alcak degil. epey yuksek hatta. ustu acık eyvallah da, ruzgar girsin diye de kısa yapmıyorlar yani :)

http://2.bp.blogspot.com/_KycxZ8AYXEA/TIceOixqNRI/AAAAAAAAASM/EGHxMQZnsXc/s1600/DSC00765.JPG
Mesaj tarihi:
Abi amerikada herşey abartı büyük olduğu için tenis stadyumu (!) şeklindeki yapıları şaşırtıcı değil adamların :D

bu arada evet open anlamının nerden geldiğine baktım çok yanlış biliyormuşum düzeltmiş oldum.

Novak efsane şey yapmış ya, pek sevmezdim kendisini başlarda antipatik gelirdi hareketleri falan, ama son 1-2 senedir adam değişti resmen sevmeye başladım yavaş yavaş
Mesaj tarihi:
toggie said:

stadyumlar alcak degil. epey yuksek hatta. ustu acık eyvallah da, ruzgar girsin diye de kısa yapmıyorlar yani :)

http://2.bp.blogspot.com/_KycxZ8AYXEA/TIceOixqNRI/AAAAAAAAASM/EGHxMQZnsXc/s1600/DSC00765.JPG

acılarıyla ilgili kuralları var ama, futbol standyumları gibi deiller bi bak
  • Yeni Oluştur...