Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

amd phenomx4 soğutucu

Mosquito

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

yaz geldi sayılır benim stok işlemci fanı yakında uçurucak makinayı fezaya. bu arada archeage'e sardım makine baya ısınıyor, ısınma problem yaratmadı fakat fanı çok çalışıyor evde kafa kalmıyor bide hatunda şikayet etmeye başladı.

60-70lirayı geçmek istemiyorum pek ama max 100tl'ye çıkabilirim de eğer çok uber bişi varsa. böle sessiz bi soğutucu arıyorum işte. ne önerirsiniz? ekran kartıda ısıtıo tabi bu arada ortamı oda baya sıcak stok fanlı msi 560gtx twinfrozer var.

anakart:M4A785TD-V EVO

kasa standart bişi everest mi frisby mi ne. yan panel açık kullanıyorum, orda da normalde bi fan yeri var.
powersupply kasanın üst tarafında, hemen altında egzos fanı var.
Sosyal ağlarda paylaş

x4 955 varken bunu almıştım şimdi x6 1090t ile de kullanıyorum çok memnunum hem ucuz.

http://www.hepsiburada.com/liste/xigmatek-nepartak-s983f-intel-amd-cpu-fani/productDetails.aspx?productId=bd98071&categoryId=1125

yazın idle'da 32yi geçmiyor.

stok fanlı twinfrozr ne demek bu arada slkdfmskdlv
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de ayni islemci var. 8320 ye terfi ettim.

Ben direk şöyle tavsiye verim; 20-30 ok da 100tl ye kadar fan icin cikmak o islemciye bu saatden sonra gereksiz olur.

Elindeki islemciyi 120-130 neyse sat gitsin, 100tl de fan icin parayi gozden cikarmissn zaten. 220 tl eder. 20-30 daha koy ikinci el yeni seri fx islemci bulursun
Sosyal ağlarda paylaş

8 çekirdek ve 3.5ghz gibi kağıt üzerinde ki verileri bir kenara bıraktığında yeni mimarı içeriyor sonuçta. Tabi ki fark var.

Fan güzel bir şey tabi ama dediğim gibi 20-30 hadi max 40tl ok ama 100tl gibi bir fan masrafını o işlemciye yatırmak bence pek doğru olmaz. İkinci el satıp, fan için ayırdığın miktarı da eklediğin zaman temiz ikinci el fx serisi alabilirsin.

Sonuçta Archage şuan ki işlemcine misal %60 yük bindiriyor ve sıcaklık 60C görüyorsa, yeni işlemciye binen yük %40 civarı olacaktır. Bununla birlikte daha az ısınma ve daha az fan deviri göreceksin. Dolayısıyla fan sesinden bir nevi kurtulmuş olacaksın.

Yani normal şartlarda o işlemciyi değiştirip fx serisi almak durduk yere boşa masraf etmek olur ama 100 liraya kadar fan almak düşüncesi varsa kafada o zaman terfi etmek daha mantıklı gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...