Cuce Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2004 Gidin RTL de ızleyın bı ıkı bırsey sonra gelin laf atın bizım dublajlara. O kadar kotu yapılıyorkı baska ulkelerde. HOs zaten bizim dublajdan cok faha ilerisi yok bu ısın.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2004 yarın kyoto arc başlıyor: kenshin shinsengumi savaşlarını hatırlıyor, okita'yı ilk ve son kez tv serisinde görüyoruz, (sonrasında hep kafamı kurcalamıştı soujiro aslında okita mı diye, ona referansmış meğer) saitoh sanosuke'yi ziyaret ediyor.. süper bölüm, kaçırmayın.. ;)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 benim için çok iyi bir saat :p 6:30 da kalkıyorum güzel ama kenshin sevdim valla konusunu biri özetleyebilir mi ?[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 [signature][hline]k i n g p i n the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2004 kingp,in'cim google'da aratıp sadece çıkan arama sayfasına bile baksan biyografisini görebilirsin adamın, yok google'a alerjin varsa burada arat.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Seslendirme meselesine kafam takıldı. Bazı arkadaşlar sanki türkçe seslendirme yapılmasına karşıymış gibi konuşmuşlar. Aslında bütün filmlerin orjinal seslendirmeyle seyredilmesinden yanayım. Zaten kendim öyle yapıyorum ve büyük bir zevkle seyrediyorum. Ancak herkesten bu şekilde yapılmasını beklemek, orta okula giden, liseye giden yeni yetme gençleri çizgifilm seyrederken altyazı takip etmek zorunda bırakmak iyi birşey değil. Herkes yabancı bir dili duymaktan sizin(bizim) kadar hoşlanmayabilir, altyazı seyretmekten sıkılabilir. Bunun çocuğu var, yaşlısı var... Türkçe seslendirme nispeten diğer ülkelerde yapılan seslendirmelerden daha iyi. Çok daha iyi olabilir. Ancak özel kanallarımız her zaman işi ciddiye almıyorlar. Kenshin örneğinde çevirinin Japonca yerine ingilizceden yapılması bunun en güzel örneği. Sinir olmamak işten bile değil!!! Yani çözüm TVde altyazılı, orjinal seslendirmeli yayınlar yapmak değil, işi ciddiye alarak türkçe seslendirme yapmaktır. Bunun için seslendirme okulları açılır, ses sanatçıları yetiştirilir... Çeviri o kültür hakkında derin bilgisi olanlar tarafından yapılır. Örneğin anime çevriliyorsa hem Japon kültürünü hem anime kültürünü çok iyi bilmelidir vs vs... Eli yüzü düzgün iş yapılırsa o türkçe seslendirme tadından yinmez. :) Bu arada orjinal seslendirmeli seyretmek isteyen zaten internetten dindirip ya da orjinal DVD satın alır. Güzelce orjinalinden seyreder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 arkadaşım japon kültürünü, anime kültürünü bilmek demişsin de, onlar bir kenara japonca bilen kaç kişi vardır türkiye'de ve bunların kaçı böyle bir işle uğraşır? tv'lerimizde zaten kaç tane anime gösterilmiş ki bugüne kadar bu iş için böyle özel hazırlıklar yapılsın anlattığın gibi? daha bbir yıl önceki postlara bakarsanız kenshin yayınlanacak diye öğrenenler hayret içinde kalıyordu nasıl rtük engeline takılmamış diye, rtük'e takılmayacak kaç tane anime sayabilirsiniz 12 yaş altı gruplara yönelik yapılmamış? senin o dediklerin olana kadar ohooo da ohooo yani.. ben de isterim ama armudu bulmadan çöpüne burun kıvırıyoruz, ben halen ingilizce'den çeviri yanlışları dışında gayet iyi seslendirilme yapıldığını düşünüyorum genelde.. bazı yeni ses sanatçıları olabiliyor tecrübesiz ya da yeteneksiz ama onların dışında belli bir deneyimi ve(ya) yeteneği olan seslendiriciler çoğunlukta. mesela ne bileyim, sailor moon'dan usagi'yi seslendiren kişi bence japonların çoğundan bile daha iyi bir sese ve ses kullanımına sahip. (slyvester stallone'yi seslendirenin ondan daha etkili seslnendirmesi gibi :-p ) önyargıyla yaklaşmayan çoğu kişi bunu takdir edebilecektir düşüncesindeyim..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2004 Yok hayır ben sizin söylediklerinize katılıyorum. Olması gerekenleri söyledim sadece. Ayrıca TVde iyi de olsa kötü de olsa türkçe seslendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Üstelik türkçede iyi seslendirmeler yapılabilir, bu potansiyel var. Kenshin'in TVde yayınlanma olayına gelince ben hala hayretler içindeyim. Pokemon'u bile yasaklayan zihniyet nasıl Kenshin'i yasaklamıyor anlayabilmiş değilim. Ya hakikaten kan fışkırma sahnelerini sansürlemiyorlar di mi? Saito'nun tüttüre tüttüre sigara içtiği bölümlerde ne olacak acaba? :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 yok valla, akamatsu'nun kellesinin uçmasından saitoh'nun eşkiyanın beynine gatotsu sokmasına kadar hiçbirşeyi kesmediler neredeyse. net'ten indirip izledim kyoto arc bölümlerinin hemen hepsini, eksik birşey göremedim..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WinterWolf Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 İnsanların pek TV izlemediği bir saatte yayınlandığı için pek dikkat çekmiyor dolayısıyla RTÜK birşey demiyor olabilir. Kenshin öğlen yayınlamaya başlarsa 2 bölüm bile dayanmaz...[signature][hline]The magic is in the blood, it flows from the heart. Every time you use it, part of yourself goes with it. Only when you are prepared to give of yourself and receive nothing back will the magic work for you [Bu mesaj WinterWolf tarafından 21 Ekim 2004 19:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 geçen yıl sabah 8:30'da gösteriliyordu, gene aynıydı herşeyiyle. o saatte de dikkat çekmeyecek ne zaman çekecek.. :)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 kenshin'i izlemedim hiç ama 6:30'a hangi akla hizmet koyuyolar anlamış değilim..[signature][hline]sert kal,taviz verme! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2004 neyse ki tsubasa'yı sevmiyorum, o 6:00'da.. :-p o saatte pakistan'dan mı izlerler artık bilemem..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albatros Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Hala yayınlanıyor mu bakın beni kandırmayın.Sabah kalkıcam bende manyak gibi 06.30 didiniz dimi?Bu hafta izleyen var mı mesela yayındamı hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2004 Evet.Hala yayında hemde en güzel bölümlerinde.[signature][hline]Knowledge is power Power corrupts Study hard, be evil. Thraine,Fallen,Loren Numeherui Numeherui Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 geçen bölüm : (pazartesi 1 kasım ) kenshin yeni tekniğin sırrını öğrenmek(hitsurigi mi öyle bişey)için eğitim alır sonunda ustasınla son bir duello yapar ve ustasını öldürür.ustası ölürken sen hep iyi öğrencimdin falan filan der :) vs vs senseiiiiiiiiiiiiiiii! haykırışları arkasından dizi biter :) bakalım yarın ne olacak.[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? [Bu mesaj theKingpin tarafından 01 Kasım 2004 18:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WinterWolf Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Ne olduğunu görünce şaşıracaksın :)[signature][hline]The magic is in the blood, it flows from the heart. Every time you use it, part of yourself goes with it. Only when you are prepared to give of yourself and receive nothing back will the magic work for you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 esasen hikayenin kahramanı hiko usta olsa bir bölümde bütün japonya'yı kurtarırdı ama cılız kenshin işte kasıla kasıla onu bunu öldürmeyeyim derken 33 bölüm uğraştı juppon gatana ve şişiyo ile.. :-p o kzu ryu sen (dokuz başlı ejderha vuruşu) hareketini herif ilk yaptığında ben besmele çekmiştim noluyoruz diyerekten.. :-o düzgün kılıçla kokoreç yaparsın insanı ehe (gerçi şaşırtıcı bir-iki şey olacak o hareketle ilgili ilerleyen bölümlerde, dikkatli izleyin ;) )[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2004 benim gibi yeni takip eden yok mu kardeşim herkes ezbere mi gidiyor :p[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 ya başını biraz kaçırdım hocası nasıl yaşıyor ya ?[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Eğer son hareketi öğretirken niye ölmedi diye soruyorsan kenshinin kılıcını yapan kişinin marifeti tam ölüm noktasına gelip bırakıyor.O bölümde hikonun ilaç hakkında kenshinlen dalga geçmesi çok güzel[signature][hline]Daoc:Trex lvl 50 paladin DEL,SataVir lvl 50 ice wiz DEL Trex lvl 50 Bm Coh:Satanix Electrical blast/Electricity manipulation Swg:Viru Jan-Tiran BH on Ecl. Ve niceleri Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2004 [spo1=hiko usta]o hirameki denilen darbe rakibi dağıtıyor ama ters kenarlı kılıç olması ve kılıcın sapında kullanıcının gücünü absorbe eden bir mekanizma bulunması nedeniyle öldürmüyor. kaldı ki hiko usta da lapacı değil, kenshin bunu götürüp geçmişte kendisine yaralanınca verdiği ilacı buluyor ve ondan veriyor. sonra başında beklerken uyuyakalıyor. usta uyanmış, bunu uyandırıyor ve kenshin "ilaç işe yaradı" diye seviniyor. usta da "ne ilacı, bu sadece bir plasebo idi" diyor. (çevirisi yanlış) -plasebo ilaca benzeyen ama ilaç olmayan hap vb'dir deneylerde kullanılan-[/spo][signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2004 büyük savaş başladı gibi :=)[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 nasıl iş bu ya bu dizide bi teknik bir kere görülürse bir daha işe yaramıyor mu adam kastı o kadar hiten mitsurigi nin gizli tekniğini şişio eliyle tuttu katanayı ve vampir misali yedi kenshin i :?![signature][hline]k i n g p i n the striked sazan lord_elvyn, 14 Ekim 2004 20:24 tarihinde demiş ki: ya bu adam ne zaman banlanacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 kingpin'cim gizli teknik o değil, dikkatli izlememişsin demek ki.. :) gizli teknik iki bölüm sonra mı ne gelecek, dikkatli izle.. ;)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar