Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 ben bilgi'deyim. kürtçe dersi verilen sınıftaki insanları gözlerimle gördüm, alıntıyla mı bunun aksini ispat edeceksin. ayrıca niye korkuyorsunuz ki kürtçe dersi alan türklerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 PIC OR DIDNT HAPPEN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Korkmuyoruz niye korkalım. Onu nerden çıkardın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 neden korkalım kürtçe öğrenenlerden? dili öğrenince korkunç bir şeye mi dönüşüyorlar? sen yerinde görüyormuşsun, korkmalı mıyız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 bu eziklik sürekli bir savunma mekanizması neden asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 ben de onu diyorum zaten, korkmanıza gerek yok :) türkiye'lilik pratiği olarak herkes bu ülkenin en çok konuşulan ikinci dilini kardeşçe ve nefret tohumlarını söküp atarak öğreniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Hangi herkes? Kardeş sen niye böyle laylaylom bi adamsın ya bilgi etkisi falan mı? Bide bıngıldak kürtçe konuşan kürt görürsek korkma tamam mı. Elimi tut... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Ben kürtçe konuşan kürt görünce hamam böceği görmüş gibi oluyorum desem bu ırkçılık mı lan ? Kürtleri seviyorum ama hepsi insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 dersi alan herkesten bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 niye laylaylomluk olsun. ben kürtçe'nin türkiye'de ikinci resmi dil olmasını isteyen biriyim. gayet sert bir süreç bu hiçbir gevşekliği yok. faşistlerle uğraşa uğraşa inşallah bunu başaracağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 İnşallah karşim venseremos başaracağız (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 çok komiksiniz lan, bilmiyorum farkında mısınız bu komikliğin ben türk olarak salzburg bilmemne üniversitesinde seçmeli olarak açılmış türkçe dersine katılım olmadığı için gerçekleşmemesi konusunda kendimi kötü hissetmiyorum. belki almanyada 2. veya 3. en çok konuşulan veya en çok azınlığa sahip kesim türkler. türkçe öğrenenlerden korkmayın demiyorum. burada kürtçe öğrenenlerden de korkmuyorum. ülkenin en çok konuşulan 2. dili insanlar bunu öğrenmek isteyebilir noktasında amerika ve almanya en güzel örnekler. bir ülkenin resmi dilini konuşmayarak kendi dilini konuşmaya kasmak kadar bir eziklik yok benim gözümde. ben amerikaya gittiğimde yanımda türkler varsa bile türkçe konuşmamaya özen gösteriyorum çünkü orada yaşayan insanlar türkçe bilmiyor ve olduğum yerin düzenine saygı gösterme eğitimi aldım. eğer ben ingilizce biliyorsam neden türkçe konuşma gereği duyayım ki. amerikadaki hispanicler aynı şekilde. kendi dilimi konuşucam diye bir çaba sürekli. çoğu zaten cahillikten bilmiyor ingilizce. aynı şekilde nefret ediyorum onlardan. almanyada 20 yıl yaşayıp almanca öğrenmemeyi hedef biçmiş ve her fırsatta götü göğe eriyormuş gibi türkçe konuşmayı marifet sanan türkler, aynı şekilde nefret ediyorum. eziklik başka bir şey değil. ha kendi dilini konuşmasın, öğrenmesin kültürleri diller yok olsun falan değil olay. yine öğrensin türkçesini, kürtçesini, almancasını, ingilizcesini fakat yeri geldiğinde yerine uygun konuşmasını bilsin. türkiyede kürtçe konuşucam diye kasan insanlar benim gözümde amerikada ispanyolca konuşucam diye kasan eziklerden, almanyada türkçe konuşucam diye kasan ezik* türklerden farklı değil. amerika ve almanya'da oradaki insanlar azınlık dillerini işveren olarak iletişim kurmak için falan öğreniyor. çok fazla ucuza çalıştırılacak ve dil öğrenemeyecek kapasitede adam olduğu için. buradaki türkler ne için öğreniyor merak ediyorum. (kişisel ilgi ve alakanın dışında tabii ki, o noktada zevk keyif meselesi - pratik, günlük çıkarım yapmak isteyenlerden bahsediyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 axedice said: Kardeş sen niye böyle laylaylom bi adamsın ya bilgi etkisi falan mı? Ahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 avrupa'daki türklerle türkiye'deki kürtleri aynı kefede değerlendirmek de nasıl bir saçmalık belli değil. türkiye'deki kürtler başka bir yerden gelmedi ki buraya, zaten kürtlerin toprakları belli güneydoğu'da yüzyıllardır. inşallah birleşik kürdistan'ı da kuracağız. (suriye-ırak-iran-türkiye kürt topraklarıyla) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 bingildak said: amerika ve almanya'da oradaki insanlar azınlık dillerini işveren olarak iletişim kurmak için falan öğreniyor. çok fazla ucuza çalıştırılacak ve dil öğrenemeyecek kapasitede adam olduğu için. buradaki türkler ne için öğreniyor merak ediyorum. Aynısı burda da geçerli panpa. Bıyığın mesela ümraniyede tekstil atölyesi var. Kürtçe ve arapça öğrenip 15 lira yevmiyeyle sigortasız işçi çalıştırıyor, sonra da bizi yiyor halkların kardeşliği bilmemne. Yer miyiz la biz çakaaaaaal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 çünkü her ulus kendi kaderini tayin etme hakkına sahiptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Biyik said: avrupa'daki türklerle türkiye'deki kürtleri aynı kefede değerlendirmek de nasıl bir saçmalık belli değil. türkiye'deki kürtler başka bir yerden gelmedi ki buraya, zaten kürtlerin toprakları belli güneydoğu'da yüzyıllardır. inşallah birleşik kürdistan'ı da kuracağız. (suriye-ırak-iran-türkiye kürt topraklarıyla) diyorum ya abi komiksiniz yani, farkında olmamak çok üzücü. ben ciddiye almıyordum, üzüldüm şu an haline hahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Şimdi Almanya'da yaşayan Türklerle Türkiye'de yaşayan Kürtler farklı kategorilerde değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 bingildak said: Biyik said: avrupa'daki türklerle türkiye'deki kürtleri aynı kefede değerlendirmek de nasıl bir saçmalık belli değil. türkiye'deki kürtler başka bir yerden gelmedi ki buraya, zaten kürtlerin toprakları belli güneydoğu'da yüzyıllardır. inşallah birleşik kürdistan'ı da kuracağız. (suriye-ırak-iran-türkiye kürt topraklarıyla) diyorum ya abi komiksiniz yani, farkında olmamak çok üzücü. ben ciddiye almıyordum, üzüldüm şu an haline hahaha. inşallah senin yaşamında olur bu da birazcık yüzün kızarır. ama belki de gururlanırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Haaah tamam şimdi becerdin bıyık. Aferim. Ama yine de Biyik said: inşallah birleşik kürdistan'ı da kuracağız. (suriye-ırak-iran-türkiye kürt topraklarıyla) http://perikinder.files.wordpress.com/2013/05/attention.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 ayrıca ne kadar kürt düşmanı olduğunuz bu başlıktaki post'larınızdan belli. ispanyolca bir kitap paylaşsam hiçbir şey demeyecek insanlar birden üşüşüp kürtlere hakaret ediyorlar. ilk sayfada hiçbir tartışmaya girmedim ben üstelik(sana cevap veriyorlar diyen çıkarsa diye baştan söyleyeyim) demek ki kürtçe gördüğünüz zaman bütün düşmanlığınız kabarıyor, bu apaçık belli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Evet bu mesaj da iş yapabilir, ilk sayfada mesaj atanlar dönüp sana cevap vermek isteyecektir. Kaptın la bu işi sen kerata. Aferim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Rusça duyuncada ben irite oluyorum. Dotayı bıraktım o yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Biyik said: bingildak said: Biyik said: avrupa'daki türklerle türkiye'deki kürtleri aynı kefede değerlendirmek de nasıl bir saçmalık belli değil. türkiye'deki kürtler başka bir yerden gelmedi ki buraya, zaten kürtlerin toprakları belli güneydoğu'da yüzyıllardır. inşallah birleşik kürdistan'ı da kuracağız. (suriye-ırak-iran-türkiye kürt topraklarıyla) diyorum ya abi komiksiniz yani, farkında olmamak çok üzücü. ben ciddiye almıyordum, üzüldüm şu an haline hahaha. inşallah senin yaşamında olur bu da birazcık yüzün kızarır. ama belki de gururlanırsın. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Non-Native-American-Nations-Territorial-Claims-over-NAFTA-countries-1750-2008.gif lel amerikayı bölücez inşallah."biz zaten buradaydık gardaş" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 reampage said: Rusça duyuncada ben irite oluyorum. Dotayı bıraktım o yüzden Emin misin kardeş? http://www.mashstaffing.com/uk/wp-content/uploads/2010/08/031b.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar