Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

biji biji

BaaL

Öne çıkan mesajlar

Olm sene olmuş 2014 hala Türkler şöyle olur Kürtler böyle olur diyen var, lan dünyanın hangi noktasında doğduğunun karakterine ne etkisi var? Ha, bazı Kürtler bölgede yaşananlar nedeniyle bazı Türklerden daha eğitimsiz kalmış olabilir, ama aynı eğitimsizlik düzeyinde Türk de bulabilirsiniz. Ama sanırım sıkıntı, göç dinamiği nedeniyle eğitimsiz Türk ile beyaz Türk ün temasından çok fazla eğitimsiz Kürt ile beyaz Türk ün temasının olması. Dolayısıyla, insanların beyninde böyle gerizekalı bir eşleşme oluşuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Olm sene olmuş 2014 hala Türkler şöyle olur Kürtler böyle olur diyen var, lan dünyanın hangi noktasında doğduğunun karakterine ne etkisi var? Ha, bazı Kürtler bölgede yaşananlar nedeniyle bazı Türklerden daha eğitimsiz kalmış olabilir, ama aynı eğitimsizlik düzeyinde Türk de bulabilirsiniz. Ama sanırım sıkıntı, göç dinamiği nedeniyle eğitimsiz Türk ile beyaz Türk ün temasından çok fazla eğitimsiz Kürt ile beyaz Türk ün temasının olması. Dolayısıyla, insanların beyninde böyle gerizekalı bir eşleşme oluşuyor.

eğitimsizlikle alakası yok

hamur meselesi
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

Mc_Lovin said:

moriarty said:

mclovin senin hamurunu .

ne oldu? niye yazamadın devamını?

senin için banlanacağıma değmez çünkü at kafası.

ya sen kürtleri uzaktan seviyorsun herhalde. ben kürtlerin arasında büyüdüm okudum yaşıyorum çalışıyorum. yaşadıklarımı gördüklerimi şuraya yazsam bana küfür etmezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mc_Lovin said:

valla benim tanıdığım kürtlerden öğretmen olanlar kürtlerin yoğunlukta olduğu mahallelerde öğretmenlik yapmak istemiyor. çocuklar türkçe bilmiyor çünkü. çocuk türkçe bilmeyince ingilizce öğretmek zor oluyor mesela.

kürt bile kürtten uzak duruyor yani.

hassiktir ya böyle kolpa duymadım hayatımda
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

bende bir türk olarak mümkün olduğunca türklerden uzak durmaya çalışyorum. özellikle oyunlarda falan. türk, türkü sevmeyince de ırkçı oluyor mu? nigga niggaya nigga dediğinde racist olmuyordu di mi?

o dediğin sınıfsal farklardan kaynaklanıyor. seni tanımıyorum şahsen. bu forumun geneli türkiye genelini yansıtmıyor. buradaki insanlar lisans, lisansüstü eğitimi olan, öğrenci, yurtdışı deneyimi olan, yurtdışı deneyimi olmasa bile yabancı kaynakları takip edebilen, refahı toplumun ortalamasına göre yüksek, 25-28 yaş arası insanlar. hiç değilse lise bitirmiştir en okumamışı. daha gençler de vardır ama az yani. o yüzden kendi insanınla anlaşamaman doğal. aynı dünyanın insanı değilsiniz çünkü. üniversite okumuşsan toplumun yüzde yedilik kesimine giriyorsun mesela.

olaya ırkçılık olarak yaklaşırsan da o senin kendi bileceğin iş tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...