Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 2013-2014 Sezonu Genel Tartışma - 6

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
uçsun ya zerre üzülmem, 7.5 milyon euro kasada kalır. Gerçi o parayla öyle ya da böyle Gökhan'ın yerini dolduracak bir yerli de alamaz bizimkiler, oradan da işte alsak keşke diyor insan da sonra bu seneki halini düşününce boşver gitsin diyorum...

Hani büyük yetenek ama parladığı, hırsla tutunduğu ve maçın kaderini vs. etkileyen toplam maç sayısı 10'u geçmez. Çoğu maçta boş boş takıldı. Hani 7.5 milyon euroluk adam olarak kesinlikle oynamadı. Onun yanında şu son pavyon olayı benim için zaten bardağı taşıran son damla oldu.

Ama işte diğer taraftan bakınca daha 22 yaşında bir adamdan bahsediyoruz. Potansiyel yeteneği ülkedeki futbolcuların %90'ından daha üst seviyede ki bu bile onu zaten çok değerli kılıyor. İyi bir yapılanmanın içinde kafaca kendini toplarsa da 7.5 değil, 15 milyonluk adam olur.

Ha bu riski almaya değer mi? Orası işte tartışılır. 7.5 hiçbir takım için ufak bir miktar değil.
Mesaj tarihi:
arcane said:

transfer bütçesi 12 milyon euro civarı. değil 7.5, 5m euro çıkmaz.

Gökhan hariç gibi bir şey o para, futbol şubesi 2 hafta önce 15 milyon euro bonservis bütçesi açıkladı. Biz zaten hep diyorduk 7.5'u Gökhan'a, 7.5 transfer bütçemiz var diye

Fiko geçen programda 10'a yakın demiş. Ya işte Gökhan'ı alacaklar onun parası hariç söylüyorlar ya da almayacaklar o para kasada kalacak. Futbol şubesini de durduk yerde yalanlamaz çünkü Fiko da
Mesaj tarihi:
Ha bir de Motta'yı alıyoruz. Kararı verilmiş. Sevindim buna

2.5 milyon euro da ona verilecek.

edit2: Haberi buldum, direkt onu copy edeyim. daha kesin karar verilmemişte yönetim tamam demiş işte. olur bu zaten daha iyisini bu fiyatlara bulmak çok çok zor.

said:
Kavalcı, "Biz Motta'dan, Motta da bizden memnun. Geçen sezon iyi bir performans sergiledi. Ülkesine dönmeden önce yaptığımız son konuşmada Beşiktaş'ta kalmak istediğini tekrar söylemişti. Bana göre yüzde 80 ihtimalle bonservisini alırız. Tabi ki konu ile ilgili son kararı teknik heyet verecek. Slaven Bilic'in vereceği rapora göre kararımız netleşecek" dedi.

Bonservis konusunda rakam vermek istemeyen Kavalcı, "Çok yüksek bir miktar ödemeyeceğiz. Hatta Motta Corinthians Yönetimi ile konuşup bonservis konusunu halledebileceğini söyledi. Farklı bir durum yaşanmaz ise önümüzdeki hafta oyuncu bonservisini alabiliriz" şeklinde konuştu.
Mesaj tarihi:
7.5m'in pazarlık payı dahil yani gökhan dahil bütçe diye bir dünya yok. o bütçeden düşülen tek şey almeida için fona gidecek paradır. rakamı veren de fiko zaten. haber yeni, 2 haftalık değil.
Mesaj tarihi:
benim dediğim haber buydu.

http://www.sabah.com.tr/Spor/Futbol/2014/05/12/besiktasin-transfer-butcesi-aciklandi

bir çok bjk muhabiri onaylamış ve yanılmıyorsam atalay lavuğu da doğrudur demişti.

Fiko ama işte son çıktığında 10 milyon civarı lafını etmiş. Neye göre düştü, niye düşürdüler onu bilmiyorum. ŞL'ye gitsekte gitmesekte 15 kalacak diyorlardı çünkü
Mesaj tarihi:
Hakan'ı artık 30 versen de TR'ye getirtemezsin. 750k bonservisi varken alacaktı BJK ya da diğerleri fark etmez. Bangır bangır geleceği o kadar belliydi ki o zamanlar bile vursun bütün kulüp yöneticileri beyinsiz kafataslarını birbirine...

Ha bir de Önder Özen BJKTV de, soruları yanıtlıyor.
Mesaj tarihi:
O dediğiniz gibi olmuyor.

Topçuların da kariyer planlaması var. Çalhanoğlunun gümbür gümbür geldiği belli ama o gelişimini tamamlaması için Almanya'da kalması gerektiğini kendi de, menajeri de biliyor.

İş bu oyuncuları daha 16-17 yaşında bulmaktan geçiyor. Iş, Hakan'ı Mannheimden, olmadı Karlsruhe'den transfer etmekten geçiyor, Hamburg'dan değil.
Mesaj tarihi:
Valla bunu defalarca dedim burada, inanmadı kimse ve dalga da geçildi de ardından bir ton adam da spor medyasında vs. yazdı. Bir nevi olay doğrulandı.

Altınsay BJK de futbol şube sorumlusuyken gidip anlaşmıştı. Arsenal'dan Oğuzhan'ı da 750k'ya almıştı. Berat'ı vs. de almıştı. Salih'i de istiyordu. Karlsruher ile 1M euro civarı bir paraya anlaşmış, oyuncuyu da ikna etmişti. Yönetim bir tane yarını belli olmayan genç aldık, bir tanesine daha para vermek istemiyoruz diyip veto etmişti. Üstüne Samet'te bundan adam olmaz diyince komple bitmişti.

Beşiktaş Mayıs ayında bunları yaşadı, 1 ay sonra 2 milyona aldı, anlaşmadan ötürü de 1 sene Karlsruher'e geri kiraladı. Adamın oradan aldığı yol belli...

Beşiktaş o boktan dönemde gidip öyle ya da böyle Altınsay ile bu çocuğu ikna etti. Altınsay büyücü mü çocuğun aklını aldı gitti. GS'den veya FB'den düzgün menejerler, direktörler isteseydi bu çocuğu o dönem rahatlıkla Türkiye'ye getirirdi.

Herif 16 yaşından beri Türk milli takımlarında forma giyiyor, Almanya defalarca çağırmasına ve istemesine rağmen Türkiye'den de vazgeçmedi. Kendi diyor milliyetçi bir adam, o yaşlarda çok rahat getirirdin bunları kullanıp işte de bu dönemden sonra zaten akıllanmıştır. Menejerleri bile izin vermez yani...

Fırsat işte, yakaladın mı vurup geçeceksin. Beceremeyince işte yapıydı, plandı, ottu boktu bir şey ifade etmiyor.

Ben Altınsay'ın genç listesini düşündükçe bu Fiko yönetimine ayar oluyorum. Ha hepsini alıp işler miydik belli olmaz da şimdikinden çok daha üst sınıf takım olurduk orası kesin...
Mesaj tarihi:
Aynen olay o.

Gelişimini tamamlamadan gelirse yitip gidiyor bizim yetersiz antrenör ve eğitim sistemsizliğimizden. Galatasaray'ın aldığı Koray ve Semih'in fiziksel olarak farkına bakmak bile yeterli bunu görmek için.
Mesaj tarihi:
o da var doğru, ama işte ne olursa olsun almak gerekiyor bana kalırsa. Yapılanmadan bahsediyorsan boş atacak olsan da işe girişmen gerek.

Ya mesela Emre Güral, Emre Güral deniyor. Emre Güral dediğimiz adam önce Beşiktaş'a Salih'le birlikte teklif ediliyor. Bizim yönetim sadece Salih'i istiyor, 1.5 mu ne anlaşıyor.

Buca gidip Fener'e de Salih+Emre Güral'ı teklif ediyor. Fener de sadece Salih istiyor. Sonra BJK ile kapışıp doğal olarak daha çok parasıyla eziyor.

Emre Güral hem BJK hem Fener'in kapısından dönüyor. Belki de GS'nin de kapısından döndü. TS'ye gidiyor, bu sene bir dönem resmen arzulanan adam oldu. Üç büyüklerin hepsinde rahat rotasyonun en değerli adamı olurdu. Hatta GS-BJK de zaman za man11 bile oynardı.

GS'nin de Koray hamlesi bu sene çok takdir ettiğim bir hamle oldu. Denemek gerekiyor. Büyük yıldız olacağından değil ama bu adamların mental eğitimi bile bu ülkedekilerin çok büyük kısmından daha iyi ve her şekilde rotasyonda kullanırsın.

Yoksa elinde hiç stoper yokken Dortmund niye alt yapısındaki adamı kiralasın. Tamam geri alma şartı vs. koydu ama çok efsane bir adam olsaydı kendisi kullanırdı. Ama işte onlar için düşük seviye bizim lige çok üst düzey olabilir. Kullanıldığında da ben Koray'ın patlak olduğunu görmedim hiç, GS'liler daha iyi bilir gerçi.

Alacaksın abi fırsat geçtiyse, potansiyelli adam her şekilde denenmeli.
  • Yeni Oluştur...